RECEPT ZIERIKZEESE MOPPENingrediënten:
2 ½ pond bloem
2 pond suiker
1 pond boter
½ pond zoete amandelen
3 eieren
¼ pond sinaasappelsnippers
4 lood sukade (60 gram)
1 lood labis (15 gram, een soort bakpoeder of wijnsteenzuur)
Met deze ingrediëntenlijst is bakkerijgromndstoffenfabriek Zeelandia aan de slag gegaan en heeft, na verschillende proefmomenten, een koekje ontwikkeld dat door bakkerij Ten Hove uit Nieuwerkerk in het assortiment is opgenomen.
Wethouder Jacqueline Van Burg nam zaterdag 5 oktober 2019 de eerste Zierikzeese Moppen in ontvangst.
De terugkeer van de Zierikzeese Moppen is een initiatief van gemeentearchief Schouwen-Duiveland en Stadhuismuseum Zierikzee in samenwerking met Zeelandia Zierikzee en bakkerij Ten Hove uit Nieuwerkerk.
tekst: gemeente Schouwen-Duiveland