afgewerkte black spots
Ontbrekende troittoirtegels
Jarenlang ontbraken er op deze plaats op het Rosarium aan de Wandeling twee trottoirtegels. Inmiddels lijkt het erop dat iemand deze tegels thuis kan gebruiken.
Rond 17 mei en 1 juni 2022 bleek een 'houthakker' in dit gebied bomen in- en afgehakt te hebben en opnieuw waren er tegels op deze plek weggenomen. De gemeente heeft hiervan aangifte gedaan. De veronderstelling was dat de gemeente deze plek weer zou aanvullen met nieuwe tegels. Dit bleek helaas niet het geval.
Naar aanleiding van een twitterbericht op 2 augustus 2022 van de gemeente Schouwen-Duiverand waarin zij aangeeft in competitie te zijn met de gemeente Tholen voor wat betreft 'het wippen van tegels' om hiervoor meer groen in de plaats terug te brengen, heb ik de gemeente bedankt voor dit mooie initiatief. Tevens heb ik gevraagd ivm de veiligheid op deze plek tegels terug te plaatsen.
De volgende dag heeft de gemeente deze plek opgevuld met nieuwe tegels; via twitter heb ik de gemeente bedankt voor deze snelle service.
artikel geplaatst: 15-03-2022
laatst gewijzigd: 15-03-2022
muurtje Nobelpoort
Een aantal stenen van het muurtje buiten de Nobelpoort raken los en er zijn er inmiddels ook een aantal weg. Om verdere afbraak te voorkomen hebben wij dit onder de aandacht van de gemeente gebracht.
04-04-2020: E-mail gestuurd aan de gemeente gestuurd en gevraagd of dit gerepareerd kan worden om verdere afbraak te voorkomen.
07-04-2020: E-mail ontvangen van de gemeente Schouwen-Duiveland:
Enige tijd geleden heeft een collega al een offerte aangevraagd bij onze aannemer om de muur te herstellen. De muur is door een voertuig ook enigszins ontzet, dus het gaat ons meer dan de losse stenen bovenop. Zodra de offerte binnen is zullen wij opdracht geven om de muur te herstellen.
08-04: Wij hebben de gemeente bedankt voor het antwoord en actie in herstel van de muur.
20-05-2021: In een gesprek met de gemeente hebben wij dit punt aangehaald. De gemeente geeft aan dat er op dit moment riolerings- en herbestratingswerkzaamheden plaatsvinden onder de poort. Als deze zijn afgerond wordt het muurtje aangepakt.
15-07-2021: De gemeente geeft aan dat er budget voor is om dit muurtje te herstellen. Het herstellen zal in het najaar 2021 of vroeg in het voorjaar van 2022 plaatsvinden.
17-01-2022: De gemeente is gestart met herstelwerkzaamheden van beide muren (uitslijpen en opnieuw voegen).
28-01-2022: De herstelwerkzaamheden van beide muren zijn afgerond
artikel geplaatst: 02-04-2020
laatst gewijzigd: 28-01-2022
bermpaaltjes
Bij de opening van de nieuwe Jannewekken'brug' en de her-inrichting van de (meest vreemde kruisingsconstructie voor fietsers) Touwbaan/Jannewekken op 16 juli 2015 zijn paaltjes geplaatst om te voorkomen dat de berm in de bocht niet aan gort gereden zou worden.
Nu, bijna 5 jaar later, staan er nog slechts 3 bermpaaltjes en is de berm aan gort gereden.
(gemeentelijk zaaknummer: 272289)
04-04-2020: Een e-mail gestuurd aan de gemeente Schouwen-Duiveland waarin wij hen op de hoogte gebracht hebben van de huidige situatie en gevraagd om een passende oplossing.
15-04-2020: E-mail ontvangen van de gemeente Schouwen-Duiveland:
"Op 6 april 2020 hebben wij van u de volgende vraag ontvangen: Bermpaaltjes Jannewekken Zierikzee
Ter beantwoording kunnen wij u de volgende informatie mededelen:
Er komt 1 kunststof paal in grond wordt aangevuld, in combinatie met andere werkzaamheden, kan even duren."
01-05-2020: E-mail gestuurd aan de gemeente Schouwen-Duiveland:
Hartelijk dank voor uw antwoord en actie.
20-05-2021: In een gesprek met de gemeente dit punt aangehaald. Op dit moment zijn alle paaltjes verwijderd. De gemeente kijkt naar een goede oplossing.
28-02-2022: De gemeente heeft drie betonnen stootblokken geplaatst.
artikel geplaatst: 02-04-2020
laatst gewijzigd: 28-02-2022
Slingerbos: voetpad of fietspad?
Voor het begin van de afbraak van de oude wijk Plan Buijse was de stadsomwalling (Wandeling en Slingerbos) het domein van voetgangers. Je kon er op een relaxte manier genieten van dit prachtig stukje groene natuur. Medewerkers van bedrijven in de binnenstad aten er tussen de middag hun boterhammetje op of maakten een ommetje; gezinnen liepen er met hun kinderen die daar hun 'eerste stapjes' zetten of voor het eerst probeerden te fietsen of skaten; hardlopers lieten het deel uitmaken van hun looproute en hondenbezitters lieten er hun viervoeter uit.
Begin januari 2013 werd begonnen met de afbraakwerkzaamheden van de wijk Plan Buijsse. In verband met de veiligheid werden tijdelijke 'gele' omleidingsborden geplaatst. Fietsers, veelal scholieren, die niet meer door deze wijk mochten fietsen, konden nu gebruik maken van het Slingerbos.
Later werd de route ook uitgebreid ivm afsluiting van de Grachtweg ivm rioleringswerkzaamheden.
Vanaf dit moment werd voor voetgangers de rust dusdanig verstoord. Fietsers (met name elektrische fietsen) en bromfietsers gingen er vanuit dat voetgangers en (met lange lijn) aangelijnde honden wel opzij zouden gaan bij hun komst.
Wij hebben van voetgangers diverse klachten ontvangen van botsingen, bijna botsingen en/of verwensingen met de meest grove taal.
De 'gele' omleidingsborden werden na verloop van tijd vervangen door witte onderbordjes onder de bestaande borden "verplichte voetpad" (bord G7 RVV) waarop staat dat fietsers zijn uitgezonderd.
De voetpadborden zijn op het Slingerbos en Wandeling tussen Westbrug en Jannewekken tijdelijk vervangen door borden "Verplicht Fietspad" (bord G11 RVV) en inmiddels zijn ook deze weer vervangen door nieuwe borden "Onverplicht fietspad" (bord G13 RVV).
De werkzaamheden aan de wijk Buzee zijn afgerond, maar is de maatregel voor fietsers nog steeds van kracht ivm de herstelwerkzaamheden aan de Zuidwellebrug.
De huidige situatie is alsvolgt:
- Wandeling (Noordhavenpoort-Caubrug) "verplichte voetpad" (bord G7 RVV)
- Wandeling (Caubrug-Jannewekken) "verplichte voetpad" (bord G7 RVV) met onderbord "uitgezonderd fietsers"
- Wandeling (Jannewekken-Nobelpoort) "verplichte voetpad" (bord G7 RVV) met onderbord "uitgezonderd fietsers" (trapje Driekoningenlaan: geen bord)
- Slingerbos (Nobelpoort-Zuidwellebrug) "Onverplicht fietspad" (bord G13 RVV)
- Slingerbos (thv Raveslootstraat) "verplichte voetpad" (bord G7 RVV)
- Slingerbos (Zuidwellebrug-Westburg) "verplichte voetpad" (bord G7 RVV)
- Slingerbos (thv Karnemelksvaart) "verplichte voetpad" (bord G7 RVV)
- Slingerbos (Westbrug-Hoofdpoortstraat) "verplichte voetpad" (bord G7 RVV)
Ivm de veiligheid van voetgangers en het ontbreken van de noodzaak hebben wij de gemeente Schouwen-Duiveland op 1 mei 2020 per e-mail gevraagd de Wandeling (tussen de Nobelpoort en Noordhavenpoort) weer terug te brengen in de oorspronkelijke staat van "verplichte voetpad" (bord G7 RVV) door verwijdering van het onderbord "uitgezonderd fietsers" en dat ook te doen voor het traject Nobelpoort Zuidwellebrug als de Zuidwellebrug weer geopend is.
09-03-2021: Gemeente meldt op haar website:
De werkzaamheden in Plan Buijse zijn afgerond. Het fietspad wordt weer voetpad. Door de bouw van plan Buijse in Zierikzee is zo’n 8 jaar geleden een deel van het pad door het Slingerbos aangewezen als fietspad. Nu de bouwwerkzaamheden klaar zijn wordt dit deel van het pad weer voetpad. De bebording ter plaatse zal aangepast worden, in week van 8 maart.
20-05-2021: In een overleg met de gemeente wordt dit punt aangehaald. De gemeente geeft aan inmiddels de bebording te hebben aangepast, nog even de puntjes op de i en daarna zal de afdeling Handhaving gevraagd worden hierop te controleren.
Medio augustus hebben wij een tweetal handhavers aangesproken over het fietsen over het fietspad, met name het gedeelte Weststraat-Zuidwellestraat, Zuidwellestraat-Korte Nobelstraat, Korte Nobelstraat-Jannewekken en Jannewekken-Caubrug. Zij hebben aangegeven hiervan melding te maken in hun systeem. Vooralsnog lijkt hierop geen actie te zijn ondernomen omdat
15-10-2021: In de tussentijd worden wij aangesproken door voetgangers/hondenbezitters die zich irriteren aan het gedrag van fietsers. Tijdens een wandeling worden zij door gemiddeld 4 of 5 fietsers voorbijgereden. Ook wij hebben met enige regelmaat fietsers aangesproken op het feit dat zij fietsen op een voetpad. Enkele reactie's:
- o, is dat sindskort dan?
- ja dat weet ik…
- houd je muil!
- bemoei je met je eigen zaken!
- dan zal ik dat in het vervolg niet meer doen
- je mag hier fietsen hoor!
- anders rammelen de boodschappen in mijn tas!
- de gemeente controleert toch niet
- het is hier breed genoeg
- dan moet ik helemaal omrijden
- ja ja, ik weet dat het geen fietspad is
- doe niet zo moeilijk man. het is hier breed genoeg en je ziet me al van ver aankomen
- nee hoor, je mag hier fietsen
- lekker belangrijk…
- de politie controleert toch niet!
- (stilte)…
- ja maar... ik kan niet tegen die keien....
- sorry dat ik hier fiets, want ik mag hier niet fietsen... (en fietst vervolgens voorbij)
15-12-2021: In een e-mail hebben wij de afdeling Handhaving van de gemeente Schouwen-Duiveland gevraagd hierop te handhaven.
17-12-2021: E-mail ontvangen van de gemeente Schouwen-Duiveland:
"Wij nemen het voetgangersgebied mee in onze controles, alleen is onze prioriteit op dit moment vooral gericht op de coronamaatregelen."
22-01-2022: E-mail gestuurd aan de gemeente Schouwen-Duiveland:
Hartelijk dank voor uw reactie en uw voornemen om hierop te handhaven. Het is tenslotte maar een kleine stap buiten uw kantoor en vergt niet veel tijd op daar dagelijks/wekelijks even uw gezicht te laten zien. Nu spreken wij dagelijks fietsers aan op hun gedrag om daar niet te fietsen en zou erg fijn zijn als u ons hierin ondersteund. Helaas hebben wij nog geen controles mogen ervaren.
Wellicht kunt u in rapportages vermelden wanneer er controles hebben plaatsgevonden en wat de resultaten daarvan zijn geweest zodat deze op een later tijdstip opvraagbaar zijn en de politiek daar desgevraagd op kan acteren.
26-05-2022:
De afgelopen maanden wordt er gecontroleerd door Handhaving. De intensiteit van fietsers over dit voetpad lijkt iets te verzwakken.
artikel geplaatst: 09-03-2021
laatst gewijzigd: 26-05-2022
onderhoud borden
Binnen de bebouwde kom van Zierikzee zijn veel verkeersmaatregelen genomen. Verkeersborden, verwijzingsborden, onderborden, schrikhekken, gele strepen ed. Sommige daarvan zijn beplakt, verbleekt, besmeurd, afgebroken, verzakt, staan scheef of hebben een groene aanslag en gele strepen zijn nagenoeg verdwenen. Hierdoor ziet het straatbeeld er op sommige plekken erg onverzorgd uit en geeft hierdoor geen visitekaartje af. (Gemeentelijk zaaknummer: 27099)
18-10-2017: Zierikzee-Monumentenstad heeft bovenstaande via de Servicelijn onder de aandacht gebracht van de gemeente Schouwen-Duiveland.
18-10-2017: E-mail ontvangen van de gemeente Schouwen-Duiveland met de vraag:
"Wilt u s.v.p. de exacte locatie / straatnaam van de betreffende verkeersborden en schrikhekken door geven?"
18-10-2017: E-mail gestuurd aan de gemeente Schouwen-Duiveland met het antwoord:
"Wij hebben een willekeurig rondje door de binnenstad gemaakt en troffen de mankementen onder andere aan op de Grachtweg, Nieuwe Koolweg (rotonde), Nobelpoort, Schuurbeque Boeijestraat, Wandeling, Jannewekken, Laan van Saint Hilaire, Havenpark, Hem, Watermolen, Zevengetijstraat, Minderbroederstraat, Beddeweeg, Meelstraat, Kinderstraat, Kerkhof, Ravestraat, parkeerplaats Hoofdpoortstraat, Manhuisstraat, Dam, Bagijnestraat, Schuithaven.
Eigenlijk komt het er op neer dat de hele binnenstad eens bekeken en opgefrist moet worden. Uiteraard spreken de foto's op onze website voor zich. We hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd"
29-11-2017: E-mail gestuurd aan de servicelijn van de gemeente Schouwen-Duiveland:
"Op 18 oktober 2017 hebben wij u de slechte staat van straatmeubilair in Zierikzee onder uw aandacht gebracht. Dit is inmiddels 6 weken geleden. Tot op heden hebben wij geen reactie ontvangen dat wordt overgegaan tot herstel. Wilt u ons hierover berichten?"
10-01-2018: E-mail gestuurd aan de gemeente Schouwen-Duiveland:
"Op 18-10-2017 hebben wij u een vraag gesteld over de staat van verkeersborden/straatmeubilair. Nadat wij op uw verzoek exacte locaties hebben doorgegeven, hebben wij geen antwoord ontvangen.
Op 29-11-2017 hebben wij u gevraagd om een antwoord. Dit antwoord is uitgebleven.
Omdat het inmiddels weer 6 weken geleden is na deze laatste e-mail vragen wij u nogmaals om een antwoord over de de huidige stand van zaken.
02-03-2018: E-mail gestuurd aan de gemeente Schouwen-Duiveland:
"Helaas hebben wij nog geen antwoord gehad op onze vraag. Wilt u zo vriendelijk zijn hierop te reageren?"
16-03-2018: E-mail gestuurd aan de gemeente Schouwen-Duiveland:
"Helaas hebben wij nog geen antwoord gehad op onze vraag. Wilt u zo vriendelijk zijn hierop te reageren?"
08-04-2018: E-mail gestuurd aan de gemeente Schouwen-Duiveland:
"Op 18-10-2017 hebben wij u een vraag gesteld over de staat van verkeersborden/straatmeubilair. Nadat wij op uw verzoek exacte locaties hebben doorgegeven, hebben wij geen antwoord ontvangen.
Op 29-11-2017 hebben wij u gevraagd om een antwoord. Dit antwoord is uitgebleven.
Op 10-01-2018 hebben wij u gevraagd om een antwoord. Dit antwoord is uitgebleven.
Op 16-03-2018 hebben wij u gevraagd om een antwoord. Dit antwoord is uitgebleven.
Wij vragen u nogmaals naar de huidige stand van zaken mbt onze vraag."
17-04-2018: E-mail ontvangen van de gemeente Schouwen-Duiveland:
"Bebording van de winter een begin gemaakt om te wassen, momenteel wordt er vanuit de binnenstad gewerkt naar buiten toe met het wassen van de bebording om ervoor te zorgen dat we voor het toeristenseizoen een frisse aanblik hebben en krijgen."
29-04-2018: E-mail gestuurd aan de gemeente Schouwen-Duiveland:
"Hartelijk dank voor uw antwoord en inzet om de onverzorgde aanblik van het straatmeubilair aan te pakken."
07-11-2019: Geconstateerd dat er inmiddels een groot aantal borden zijn vervangen.
25-02-2021: De gemeente geeft in een overleg aan dat zij bezig zijn met het traject Overtollige borden en/of palen verwijderen. Het schoonmaken van de borden wordt besproken met UOR (uitvoeringsbedrijf). Er zijn al een groot aantal borden vervangen, maar er is nog een hoop te doen.
artikel geplaatst op 18-10-2017
laatst gewijzigd op 07-11-2019
communicatie
02-04-2020: E-mail gestuurd aan de gemeente Schouwen-Duiveland:
(algemeen mailadres, servicelijn en gemeenteraad)
Sinds 2014 hebben wij via de e-mail contact met u over uiteenlopende onderwerpen in Zierikzee. In deze tijd hebben wij ervaren dat uw communicatie over het algemeen bijzonder slecht is:
- u reageert totaal niet op bepaalde onderwerpen;
- u reageert pas na een groot aantal verzoeken om antwoord;
- u leest onze vragen niet of niet goed waardoor een probleem slecht of gedeeltelijk wordt opgepakt;
- intern lijkt een slechte communicatie te zijn tussen verschillende afdelingen;
- er volgt door u geen nacontrole of een probleem daadwerkelijk is verholpen;
- er volgt geen terugkoppeling nadat door u actie is ondernomen;
In 2014 werden wij door u met betrekking tot bepaalde onderwerpen "van het kastje naar de muur" gestuurd. Wij hebben toen de zogenaamde "black-spots"-pagina op onze website geïntroduceerd om het probleem van een slechte communicatie inzichtelijk te maken.
In de afgelopen 6 jaar hebben wij deze slechte communicatie onder de aandacht gebracht bij uw medewerkers, raadsleden en wethouders maar helaas zonder het gewenste resultaat. Wij mogen nu wel concluderen dat het een structureel probleem is.
Leest u op uw gemak onze black-spots-pagina eens door en ervaar hoe beantwoording verloopt:
https://www.zierikzee-monumentenstad.nl/black-spots
https://www.zierikzee-monumentenstad.nl/afgewerkte-black-spots
en met name dossiers als:
https://www.zierikzee-monumentenstad.nl/fietsenstalling
https://www.zierikzee-monumentenstad.nl/gft-afval-binnenstad
https://www.zierikzee-monumentenstad.nl/hondenbeleid
https://www.zierikzee-monumentenstad.nl/led-klinker
https://www.zierikzee-monumentenstad.nl/onkruidbestrijding
https://www.zierikzee-monumentenstad.nl/stadsjuwelenroute
https://www.zierikzee-monumentenstad.nl/straatverlichting
https://www.zierikzee-monumentenstad.nl/wateroverlast
https://www.zierikzee-monumentenstad.nl/zwerfafval
https://www.zierikzee-monumentenstad.nl/zuidhavenpoort
Hoe kunnen wij er samen voor zorgen dat de communicatie in de toekomst verbetert, dat er adequaat gereageerd wordt en dat terugkoppeling op een fatsoenlijke manier plaatsvindt?
Wij hopen op een enthousiast antwoord.
09-06-2020: Na een telefonisch gesprek met wethouder Jacqueline van Burg (LSD) over de stadsjuwelenroute waarin onder andere de slechte opvolging door de gemeente van vragen die via e-mails gesteld zijn, zijn wij vanmorgen benaderd door een medewerker van de gemeente. Hij beaamt de slechte beantwoording in het zaakvolgsysteem. Wij hebben afspraken gemaakt over toekomstige vragen en gaat zich inzetten voor beantwoording van vragen die inmiddels gesteld zijn.
08-10-2020: In een telefonisch gesprek met wethouder Jacqueline van Burg (LSD) over de dossier: stadsjuwelenroute en de dossier: led-klinker hebben wij haar weer de slechte communicatie door de gemeente onder haar aandacht gebracht. We hebben haar verwezen naar de black-spot pagina's.
25-02-2021: De gemeente trekt zich de slechte communicatie aan en geeft aan dat hun klant een duidelijk antwoord verwacht en dat er iets gedaan wordt. De antwoorden die in het verleden zijn gegeven op vragen van Zierikzee Monumentenstad zijn niet goed geweest en ook de terugkoppeling liet te wensen over. Daarbij hebben zij ook te maken gehad met hiaten in hun digitaal verwerkingssysteem. Er wordt een kwaliteitsmedewerker aangesteld die problemen structureel gaat oplossen.
De gemeente stelt een maandelijks overleg voor met Zierikzee-Monumentenstad.
artikel geplaatst: 02-04-2020
laatst gewijzigd: 25-02-2021
QR-tegel
In het wegdek van de Vissersdijk aan de Nieuwe Haven ligt een QR-tegel in het wegdek. Deze tegel verwees in het verleden naar de QR-route, een wandeling langs monumenten door de binnenstad van Zierikzee.
In oktober 2018 zijn de QR-tegels uit het wegdek verwijderd omdat de gemeente, het Stadhuismuseum en het VVV het concept van de QR code tegels achterhaald vonden en zij geen nieuwe investering wilden doen om de QR route up to date te maken. De tegel aan de Vissersdijk is daarbij echter over het hoofd gezien.
07-03-2020: Wij hebben de gemeente via een e-mail gevraagd deze tegel uit het wegdek te verwijderen omdat dit verwarring geeft bij toeristen.
26-03-2020: Wij hebben gezien dat de regel is verwijderd.
30-05-2020: e-mail gestuurd aan de gemeente Schouwen-Duiveland:
Op 7 maart jl hebben wij u een e-mail gestuurd over de 'QR-tegel' aan de Vissersdijk in Zierikzee. Wij hebben hierop geen enkele reactie van u mogen ontvangen. Wilt u zo vriendelijk zijn hierop alsnog te reageren?
artikel geplaatst op 07-03-2020
laatst gewijzigd op 30-05-2020
toilettegel
In het wegdek van de Balie tegen de Varreput ligt een toilettegel in het wegdek. Deze tegel verwijst naar een toiletgelegenheid op de Balie.
Ruim een jaar geleden is deze zelfreinigende toiletunit door de gemeente Schouwen-Duiveland verwijderd na de plaatsing en ingebruikname van de openbare toiletten op de parkeerplaats Scheldestraat.
07-03-2020: Wij hebben de gemeente gevraagd deze tegel uit het wegdek te verwijderen omdat dit verwarring geeft bij toeristen die de toilet zoeken.
26-03-2020: Wij hebben gezien dat de toilet-tegel is verwijderd.
30-05-2020: e-mail gestuurd naar de gemeente Schouwen-Duiveland:
"Op 7 maart jl hebben wij u een e-mail gestuurd over de 'toilettegel' bij de Varreput in Zierikzee. Wij hebben hierop geen enkele reactie van u mogen ontvangen. Wilt u zo vriendelijk zijn hierop alsnog te reageren?”
artikel geplaatst op 07-03-2020
laatst gewijzigd op 30-05-2020
hoge kledingcontainers
Sindskort zijn er nieuwe kledingcontainers geplaatst op zowel de parkeerplaats Gasthuisboomgaard bij de Albert Heijn als op de parkeerplaats Grevelingenstraat bij de Aldi. Deze kledingcontainers zijn hoger dan de vorige, waardoor ook de klep hoger is dan de vorige. Doordat de container ook nog eens op pootjes geplaatst staat én aan de rand van een verhoogde stoep/trottoir is het voor kleine mensen cq invaliden nagenoeg onmogelijk om kleding in deze containers te deponeren.
Enkele volgers op onze social media-kanalen merkten op dat een dergelijk hoge container op dit punt ook het uitzicht sterk belemmerd en daardoor voor gevaarlijke situaties kan zorgen.
26-03-2020: e-mail gestuurd aan de gemeente Schouwen-Duiveland en bovenstaande onder de aandacht gebracht en gevraagd om een oplossing door bijvoorbeeld de container te verlagen in het wegdek of in ieder geval de stoep/trottoir weg te halen.
27-03-2020: Omroep Zeeland maakt naar aanleiding van ons Facebookbericht hierover een item op Omroep Zeeland tv en op hun website: https://www.omroepzeeland.nl/nieuws/119007/NIeuwe-kledingcontainers-zijn-te-hoog-voor-kleine-mensen-of-invaliden
01-05-2020: e-mail gestuurd aan de gemeente Schouwen-Duiveland:
Op 26 maart 2020 hebben wij u een vraag gesteld over de kledingcontainers op de parkeerplaats Gasthuisboomgaard en Grevelingenstraat in Zierikzee.
Helaas hebben wij nog geen reactie van u mogen ontvangen. Wilt u deze vraag alsnog beantwoorden?
06-05-2020: e-mail ontvangen van de gemeente Schouwen-Duiveland:
Via het zaaksysteem is een mail verstuurd, maar blijkbaar is iets niet goed gedaan want u heeft de mail niet ontvangen. Deze was van 22 april jl. waarin geschreven:
“Dank om dit onder onze aandacht te brengen Het is echter niet mogelijk om de containers te verlagen in het wegdek. Deze methode voorkomt juist extra vocht in de containers en daardoor vochtig textiel. Wanneer textiel vochtig wordt aangeboden worden deze partijen niet geaccepteerd, afgekeurd en kunnen niet her gebruikt als kleding. Wij zullen de inzamelaar vragen of zij een andere oplossing hiervoor hebben.”
Inmiddels hebben wij een reactie van de inzamelaar, maar die heeft geen veilige oplossing hiervoor.
Binnenkort hebben we een vergadering met collega’s van andere Zeeuwse Gemeenten en zal vragen of zij een idee / oplossing hebben hiervoor.
29-05-2020: e-mail gestuurd aan de gemeente Schouwen-Duiveland:
Een oplossing hoeft niet zo ingewikkeld te zijn. De container staat al op pootjes, dus naar ons idee al vrij van het wegdek. Het probleem bij de Gasthuisboomgaard is dat de container op een trottoir staat nagenoeg tot aan de trottoirband. Als het trottoir daar wordt verwijderd en de container met pootjes op het wegdek staat is, is die ruimte al gewonnen.
02-06-2020: e-mail ontvangen van de gemeente Schouwen-Duiveland:
Bedankt voor uw reactie. We gaan dit intern doorsturen en vragen of dit uitgevoerd kan worden.
artikel geplaatst: 26-03-2020
laatst gewijzigd: 02-06-2020