Zwemdiploma behaald? Blijf zwemmen!

Vanuit de Reddingsbrigade wordt het advies gegeven om kinderen bezig te laten blijven met een vorm van zwemmen na het behalen van het reguliere zwemdiploma. Feit is dat als er een langere periode niets wordt gedaan op het gebied van zwemmen de geoefendheid en daarmee de zwemtechniek, conditie c.q. uithoudingsvermogen hard achteruit gaan. Dit levert voor het kind weer gevaar op als men weer met water in aanraking komt. Zoals bij zwemfeestjes, vakantie, vrij zwemmen en aan de kust. Er is dan vaak minder toezicht omdat er wordt verwacht dat een zwemdiploma voldoende is om veilig te blijven. Iedere vrijdagavond wordt er vanaf 19:00 uur les in het reddingszwemmen gegeven in het zwembad te Zierikzee. De leeftijd van het ledenbestand is divers, waarbij opvalt dat het gros van de leden jeugdleden zijn. Het is mogelijk om lid te worden van de reddingsbrigade als men minimaal in het bezit is van zwemdiploma A. Bij de jongste kinderen wordt er met name aandacht besteedt aan de basis van het zwemmen. Deze diploma’s herhalen gedeeltelijk de al geoefende technieken en borduren eigenlijk voort op het zwem ABC. Vervolgens wordt er gezwommen voor zwemdiploma’s welke worden uitgegeven en geëxamineerd door de overkoepelende bond Reddingsbrigades Nederland. Kinderen leren hier stapje voor stapje om eerst zich zelf te redden om vervolgens na verloop van tijd in staat te zijn een ander te redden. Als de leden ouder worden is het ook mogelijk om het geleerde in de praktijk te brengen door mee te draaien tijdens bewakingen bij waterevenementen en op het strand. Naast zwemles wordt er ieder jaar een cursus EHBO gegeven in samenwerking met Safety Care Opleidingen. Tevens wordt er naar behoefte gekeken naar mogelijkheden voor de hogere bondsdiploma’s en coaching met betrekking tot varend redden. Voor volwassen personen die niet zo veel hebben met reddingszwemmen maar wel baantjes willen trekken is dit ook mogelijk op vrijdag avond tussen 19:00 uur en 21:00 uur. Wordt lid en zwem mee in de speciaal vrijgehouden baan in het zwembad om zo te werken aan de conditie door baantjes te trekken. In het zwembad liggen flyers met een waardecoupon om twee keer gratis mee te zwemmen. Het lidmaatschap kost per jaar: € 52,50. Voor meer informatie over de reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland kunt u terecht op:

www.rbzd.nl of u kunt mailen naar: info@rbzd.nl. Uiteraard is iedereen welkom in het zwembad van Zierikzee aan de Lange Blokweg op vrijdagavond van 19:00 uur tot 21:00 uur, met uitzondering van de schoolvakanties. (Bron: Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland / foto: Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland))

19 oktober 2016
zierikzee
nieuws 2016 oktober, Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland, sportcentrum Sportblok, Zierikzee, zwembad, zwemdiploma, zwemmen