Zalig fietsen – Fietsknooppunt Zeeland

Fietsknooppunt Zeeland Noord

Ontdek de meest unieke plekjes op de fiets met het fietsknooppuntensysteem (FIKS). In heel Zeeland kan gefietst worden aan de hand van FIKS. Graag laten wij je ervaren hoe afwisselend Zeeland als fietsprovincie is. Zeer verschillende landschapstypen, mooie cultuur, indrukwekkende historie en afwisselend entertainment wisselen elkaar in rap tempo af en zorgen voor een onvergetelijke fietstocht. Op zes kaarten is een netwerk van geselecteerde fietspaden en -wegen aangegeven. De paden zijn zorgvuldig geselecteerd op basis van het landschap, veiligheid, autoluwe paden en wegen of de aanwezigheid van voorzieningen onderweg. De plaatsen waar de paden en wegen elkaar kruisen zijn knooppunten. Elk knooppunt heeft een nummer. Zo stippel je gemakkelijk je eigen fietstocht uit aan de hand van de knooppuntnummers. Je noteert de knooppunten op een speciaal fietslabel dat je rond je stuur kunt hangen en je kunt op pad. De prima aanduidingen op de borden onderweg doen de rest. Op kruisingen, splitsingen en afslagen staan bordjes met daarop een richtingspijl en het nummer van het knooppunt waar je naar toe fietst. De kracht van het systeem is de flexibiliteit: je bepaalt dus zelf je route en het aantal kilometers dat je wilt fietsen. Fiets je graag langs het water of wil je genieten van weidse poldervergezichten of historische stadjes en dorpen? Het fietsknooppuntensysteem laat de keuze aan jou!

 

Bekijk hier alle fietsroutes via het knooppuntensysteem

 

Zalig Zeeland

Zeeland is een provincie voor de fijnproever. Zeeland kent vele sterrenrestaurants en het maritieme karakter van Zeeland zorgt ervoor dat er een overdaad aan Zeeuwse Zilte Zaligheden te krijgen is, zoals oesters, garnalen, vis, zeekraal, krabben, kreeften, kokkels, lamsoor en natuurlijk mosselen. Bij deze fietsroute combineren we het beste van twee werelden: alle routes voeren door bijzondere landschappen en fraaie dorpen en steden die allemaal te maken hebben met de visserij of aquacultuur. Of het nou gaat om een vissersdorp dat rijk is aan historie, een perfecte visstek of bijvoorbeeld een heerlijk adresje om zeegroenten te kopen… de routes uit Zalig Zeeland nemen je mee op een unieke zalige zilte ontdekkingsreis.

In het 48 pagina’s tellend Fiks Routeboekje: Zalig Zeeland zijn een achttal routes in Zeeland beschreven. Schouwen-Duiveland telt er twee:

 

1. Kreeftenroute (Schouwen-Duiveland): 30,4 km
2. Kabeljauwroute (Schouwen-Duiveland): 43,6 km

 

U kunt het boekje hier bestellen of kopen bij het VVV Inspiratiepunt Zierikzee

 

Fietslabel

Download hier het handige Zeeuwse Fietslabel.

Kies uw route, schrijf de te volgen nummers op het fietslabel en fietsen maar!