WATERSPORT

(in voorbereiding)

ALGEMEEN

 

Zierikzee is de centrumplaats van het eiland Schouwen-Duiveland. De haven van Zierikzee wordt gedomineerd door de vele jachten die hier afgemeerd liggen. Zierikzee is de drukste passantenhaven van Zeeland.

 • Getijdehaven: Ja
 • Diepte haven: 4 m
 • Diepte haveningang: 4 m
 • Vaarwater: Oosterschelde
MARIFOONGEGEVENS Oosterschelde: VHF 68
Zeelandbrug: VHF 18
Roompotsluis: VHF 18 / 68  DIENSTVERLENING

Tijdens kantooruren van de havenmeesters wordt u bijna altijd opgevangen door een havenmeester in een oranje havenboot of een havenmeester lopend of fietsend over de kade/steigers, hij wijst u een plaats toe.

 

Komt u in onze haven buiten de werkuren van de havenmeesters dan wordt u verzocht zelf een ligplaats te zoeken, zoveel mogelijk naast een boot van dezelfde lengte en soort. 

 

Afmeren naast beroepsschepen is verboden en ook een vrije box innemen is niet toegestaan.

 

 

Lukt het echt niet om een geschikte ligplaats te vinden, kunt ook in de avonduren altijd bellen en overleggen met de dienstdoende havenmeester.

 

GEAUTOMATISEERD

 

Sinds 15 maart 2013 is de haven van Zierikzee volledig geautomatiseerd.

Het uitschrijven van havengeld, water, elektriciteit en beroepsvaart bonnetjes behoort definitief tot het verleden, u zult de havenmeesters ontmoeten met een geheel nieuw afreken systeem, geheel verzorgd door www.sudum.nl

 

TOILET/DOUCHE VOORZIENING

 

Op dit moment wordt het toilet/douche gebouw bij de Zuidhavenpoort gerenoveerd. Deze renovatie zal zijn afgerond eind mei / begin juni 2013.

 

Het gebouw zal worden voorzien aan de heren zijde met 4 heren douches – 2 toiletten – 3 urinoirs en een MIVA toilet, aan de dames zijde 2 douches – 1 kids/baby douche ruimte – 2 toiletten, aan beide zijde wastafels met handdrogers, ook zullen de deuren voorzien worden van een toegangscode systeem (overdag open en s’avonds en s’nachts met code)

U kunt wanneer u ben afgemeerd aan de Nieuwe Haven, gebruik maken van het douche/toiletgebouw aan het Luitje (naast het havenkantoor) en het drijvend sanitiargebouw (zie de plattegronden in de informatieborden)

 

 

 

Havenregels in de Gemeentehaven van Zierikzee.

Binnen de haven van Zierikzee gelden een aantal regels. Deze regels zijn er om er voor te zorgen dat het verblijf voor u, de andere gasten en ons aangenaam en veilig verloopt.

De belangrijkste regels:

 • Hinderlijk lawaai is in onze haven niet toegestaan. Dit verstoort het plezier van andere haven gasten en bewoners.

 • Het is verboden onderhoud te plegen aan uw vaartuig indien risico bestaat van vervuiling van het water.

 • Honden moeten in Zierikzee altijd aan de lijn, en gebruikt u op de wal een afvalzakje (automaten aanwezig)

 • Het is verboden om in de haven te zwemmen.

 • Open vuur en barbecueën is ten strengste verboden.

 • Arriveert u buiten de werktijden van de havenmeesters, dan dient u af te meren naast een boot van dezelfde lengte en soort (maximale breedte is 20 meter uit het steiger (brandveiligheid)

 • De gemeente Schouwen -Duiveland is niet aansprakelijk voor schade aan personen of goederen of voor verlies/diefstal van goederen.

 

Het volledige havenreglement is in het havenkantoor aanwezig.

Voor het de Havenverordening, klik hier.

 


Havenfoto’s

 

 

 

Contactgegevens Haven Zierikzee 
Adres: Luitje 6 4301 AS Zierikzee 
Telefoon 0111-413174 
Mobiel 06-31689980 
E-mail gemeentehavenzierikzee@schouwen-duiveland.nl