FAMILIEBEDRIJVEN

EVERTSE SPORT

Hij noemt het zelf een uit de hand gelopen hobby, de nu 66-jarige Wim Evertse. Zeker drie avonden per week knutselt hij aan zijn unieke exemplaren van het bekende Italiaanse merk Pinarello en sindskort ook het, iets aantrekkelijker geprijsde, Bianchi. Bovendien fietst hij ook nog altijd zo’n 14.000 kilometer per jaar. Wim: “Stilzitten kan ik niet. Als ik een avond voor de televisie zit, word ik al helemaal gek van mezelf.

Evertse Sport staat op het eiland en ver daarbuiten bekend als de plek waar je moet zijn voor een professionele racefiets, volledig afgestemd op je eigen behoeftes en wensen. Zijn achtergrond en ervaring als professioneel wielrenner maken volgens Wim dat mensen van heinde en verre naar hem toekomen. “Kijk, iemand echt goed op zijn fiets zetten kan eigenlijk verder niemand op het eiland. Ik heb de passie en de vakkennis van een echte wielrenner. En ik bied een extra stukje service en begeleiding: mensen kunnen hier terecht voor advies zonder dat ik gelijk mijn uurloon doorbereken.” 

Zijn zoon Rick houdt zich binnen het bedrijf vooral bezig met zijn eigen tak: het beletteren van onder andere auto’s, reclameborden en etalages en met het bedrukken van bijvoorbeeld teamshirts voor sportclubs. Maar ook voor individuele bestellingen in kleine aantallen draait hij zijn hand niet om. Dochter Wendy is met name verantwoordelijk voor de sportprijzen en wielerkleding.

Hoewel hij zijn baan als werkmeester bij De Zuidhoek al jaren geleden gedag heeft gezegd, peinst Wim er nog niet over om hiermee op te houden: “Ik mag dat zesenzestig wezen, maar ik ben nog altijd gezond en heb er lol in; waarom zou ik er dan mee stoppen?” 

 

Hoe het begon…

Dit jaar precies dertig jaar geleden, in 1983, begint Wim Evertse met zijn vrouw Nella op de zolder van hun huis met de verkoop van sportprijzen. Twee jaar later openen ze een winkel in het huidige pand aan de Korte Nobelstraat. In 1993 stapt zoon Rick in de zaak; hij voegt met zijn textielbedrukking  en belettering een nieuwe tak toe aan het bedrijf. En zo’n achttien jaar geleden start Wim, als fanatiek wielrenner, ook met de verkoop van racefietsen.  

 

 

En nu…

Evertse Sport is inmiddels uitgegroeid tot racefietsspecialist van Zuidwst-Nederland. Behanle zoon Rick is dochter Wendy er inmiddels ook werkzaam. Gedrieën vormen ze een VOF. Deze winter heeft de winkel ter ere van het 30-jarig jubileum een verbouwing ondergaan.


 

De toekomst…

Als Wim ooit stopt, blijven Rick en Wendy hun eigen rol houden in het bedrijf. Een mogelijke opvolger voor het fietsgedeelte ziet wim wel in zijn neef, die ook in het wielrennen zit. En misschien dat zijn schoonzoon, de man van Wendy en tevens oud-wielrenner, ook wel een rol gaat spelen. Wim hoopt in ieder geval dat zijn grote passie in de toekomst in handen van zijn familie blijft.

 

bron: WereldRegio  22-03-2013