NICK VAN DER VELDE

Nederlands danser 


Geboren in 1989 in Zierikzee. Danser “Nasty Nick”, zoals Nick van der Velde zichzelf noemt, is een internationale optredende artiest, leraar en mentor die zich focust op de Breakdance & HipHop cultuur. 


Op 16-jarige leeftijd liep hij binnen bij Danscentrum Kramer in Zierikzee, waar hij zijn eerste lessen in Breakdance volgde. Daarna vervolgde hij zijn danspassie in Roosendaal, waar hij de volgende 2 jaar een fundering legde voor zijn dans. 


Op 19-jarige leeftijd is Nick naar Toronto in Canada vertrokken, waar hij zijn vocabulaire qua dansstijl naar een nieuw level bracht. Hij wordt deel van een dansbeweging genaamd “ill at Will” (www.illatwill.com). Ill At Will trad op met bekende groepen zoals D-12 en Wu Tang Clan, verder werkte Nick ook voor merken als Adidas, Bacardi & Red Bull. 

 

 

 

 

Nick is een motiveerde drijfveer geweest in de ‘Breakdance scene’ door middel van zijn danswedstrijd Originali”tijd”, die hij tweemaal organiseerde in Roosendaal en éénmaal in Canada.  

 

 

2 jaar gaan voorbij waarin Nick naar steden reist als: New York, Chicago en Detroit in de Verenigde Staten, Montreal en Toronto in Canada en Europese landen zoals Frankrijk, Duitsland en Slowakije.

In totaal heeft hij 2 jaar in Canada doorgebracht en 6 maanden in Londen. Momenteel woont hij weer in Canada. Hier focust hij zich op het helpen van “probleem” kinderen in de Canadeese maatschappij door middel van de organisatie “Mind Your Mind”. Bekijk hier een klein interview door Mind Your Mind: video.


Met een HND Degree in Business Marketing & een Bachelor Degree in International Business op zak kijkt hij uit naar het verder inspireren van jongeren door middel van dans en HipHop cultuur.

 

Meer Informatie:

–        www.illatwill.com

–        Facebook

–        Twitter