Theatergroep Zierik sluit met De Vriend N.V. de deuren van het MFC

Begin juni speelt Theatergroep Zierik de vlotte eigentijdse komedie De Vriend N.V. waarin een gewone familie een niet zo gewone familiebijeenkomst heeft. Wat, als je plotseling met vijf kleine kinderen achterblijft en zonder kennis van zaken het bedrijf van je overleden man moet voortzetten? Eva kwam in deze situatie en gíng ervoor. Het lukte haar fantastisch goed. Haar, inmiddels volwassen, verwende kinderen zijn niets tekort gekomen. Integendeel, zij hebben alles, ja echt alles, aan háár te danken.Aan de vooravond van haar 65e verjaardag is het dan ook vanzelfsprekend dat mama eindelijk eens in het zonnetje wordt gezet. Dik verdiend! Hoewel?? Schrijver Willem de Vlam heeft over deze familie De Vriend een ondeugende komedie geschreven. Ondeugend omdat hij met spitsvondige dialogen het thema fraude een lichtvoetig karakter heeft gegeven. Regisseur Yolanda Smits spreekt dan ook liever van fraudeleren omdat dat toch iets minder ernstig klinkt dan frauderen. In De Vriend N.V. krijgt het publiek behalve een kijkje in de onderlinge verhoudingen tussen de familieleden ook zicht op de dilemma’s waar ieder mee worstelt.

Morgen? Dat zien we dan wel weer maar vandaag is er taart. Taart, kalfstongen en bloemen. Het is mama echt allemaal gegund. En achteraf?

Voorstellingen op 2, 3, 9,en 10 juni in het MFC te Zierikzee. Matineevoorstelling op 11 juni in De Weverij te Zierikzee. De voorstellingen van De Vriend N.V. zijn de laatste theatervoorstellingen die gespeeld worden in het MFC. Op zaterdagavond 10 juni doet Theatergroep Zierik daar letterlijk het licht uit. Kaarten voor deze voorstellingen kunt u reserveren via www.theatergroepzierik.nl. (bron: Theatergroep Zierik)

12 mei 2017
zierikzee
nieuws 2017 mei, De Vriend NV, Theatergroep Zierik, Zierikzee