Sportgala: inspirerende Gerbrands en ontbrekende kampioenen

De sportverkiezingen over het jaar 2016 van de gemeente Schouwen-Duiveland bieden een gevarieerd programma.

Naast uitreiking van de gebruikelijke prijzen zijn er presentaties van handbalvereniging Delta Sport, voetbalclub FC De Westhoek en het Jeugdsportfonds, is een acrogymdemonstratie en, last but not least, spreekt Toon Gerbrands. De algemeen directeur van PSV verzorgt twee ‘optredens’. Eerst houdt hij een presentatie met als titel ‘De maakbaarheid van het succes’, later op het eilandelijke sportgala dat vrijdag 3 februari vanaf 19.30 uur plaatsheeft in het horecagedeelte van het Sportblok, kunnen de aanwezigen vragen stellen aan Gerbrands.
De komst van de oud-volleybalcoach en algemeen directeur van AZ past in het rijtje van gastsprekers die de organisatie van het sportgala jaarlijks naar Schouwen-Duiveland weet te lokken. Sinds de bekendmaking van de beste sporter en ploeg in Sportblok hielden oud-doelman Hans van Breukelen (2015) en oud-schaatser Hein Vergeer (2016) er interessante lezingen cq. presentaties. Tijdens het sportgala wordt er ook actief aan sport gedaan door Carola Minkels en Anna de Visser. Dit duo geeft een acrogymdemonstratie, werd in de 2016 Nederlands en derde op de WK in China. Daarnaast deden ze mee aan internationale wedstrijden in Portugal, Duitsland en Frankrijk. Een ander koppel is niet aanwezig tijdens de sportverkiezingen. Eén van de genomineerden bij de sportploegen en ‘titelhouder’, de beachtennissers Ronald van Slooten en Pieter Boot, zijn dan namelijk in Litouwen voor een toernooi. Voor en na de uitreiking van de diverse prijzen en onderscheidingen spreekt Dennis Plantinga namens het Jeugdsportfonds en Ton Croné mag zijn zegje doen over FC De Westhoek. Ook Delta Sport krijgt een podium om de handbalclub te promoten. (bron: WereldRegio / foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

1 februari 2017
zierikzee
nieuws 2017 februari, WereldRegio, Anna de Visser, Carola Minkels, Dennis Plantinga, Gemeente Schouwen-Duiveland, Hans van Breukelen, Hein Vergeer, Pieter Boot, Ronald van Slooten, sportboulevard Sportblok, sportverkiezingen, Ton Croné, Toon Gerbrands, Zierikzee