Rennende kerstmannen in Zierikzee halen 15.000 euro op voor het goede doel

Zo’n 175 kerstmannen renden gisteren door de straten van Zierikzee voor de Santa Run. Daarmee brachten ze 15.000 euro op voor het goede doel. Dat bedrag wordt besteed aan kinderen van arme gezinnen en eenzame ouderen.    De Santa Run is een ludieke manier om geld op te halen voor het goede doel. De dag ziet er voor de deelnemers als volgt uit: een kerstmannenpak ophalen, meedoen aan de warming-up op het Santaplein en vervolgens starten op de prestatie- of funloop. Onderweg is het de bedoeling dat deelnemers een volle stempelkaart halen. Die volle kaart geeft na afloop van de vier kilometer rennen door het centrum recht op een medaille. Met name de funloop is laagdrempelig en geschikt voor iedereen. Het gaat hierbij niet, zoals bij de prestatieloop, om het neerzetten van een snelle tijd maar om de gezelligheid bij deelname.

Niet alleen mensen, maar ook dieren deden dit jaar mee. Geheel in stijl, want behangen met kerstaccessoires, liepen dit jaar bijvoorbeeld Senna, Django en Tiaga mee. Dat zijn de drie Berner sennenhonden van Miranda Barten. Ze had het idee gezien in filmpjes uit Italië en Amerika en nodigde ook andere sennenhondenliefhebbers uit Zeeland uit om met de hond deel te nemen aan de Santa Run in Zierikzee. Het opgehaalde bedrag gaat voor een deel naar Stichting Leergeld om kinderen uit arme gezinnen op Schouwen-Duiveland deel te kunnen laten nemen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten. Een ander deel wordt besteed aan een culturele activiteit die de Rotary Schouwen-Duiveland organiseert voor eenzame ouderen.

De Santa Run is in 2008 voor het eerst door Rotarians uit Gorichem naar Nederland gehaald. In heel Nederland worden nu zo’n 46 Santa Runs gehouden. De Rotary Club Schouwen-Duiveland organiseerde de loop nu voor de tweede keer. De Zierikzeese is de enige in Zeeland. Bekijk hier de video.  (bron: Omroep Zeeland / foto: Omroep Zeeland)

16 december 2017
zierikzee
nieuws 2017 december, Omroep Zeeland, Rotary Club Schouwen-Duiveland, Santarun