Over Zierikzee-Monumentenstad

Zierikzee-Monumentenstad zintuigen logo

Zierikzee is een monumentenstad die niet vergelijkbaar is met bijvoorbeeld Goes, Middelburg, Vlissingen of Terneuzen. Dit is te danken aan een zeer compact karakter met een middeleeuws stratenpatroon, de vele monumenten en een uniek winkelaanbod. Geen mega-stores, maar gezellige kleine leuke knusse winkeltjes.

Verder heeft Zierikzee een unieke ligging ten opzichte van de Randstad, Brabant en België. Het is binnen 3 kwartier te bereiken.

Voor nieuwe inwoners wordt Zierikzee aantrekkelijk gemaakt met nieuwe woonwijken als Waterwijk, Noorderpolder, de Lanen, maar ook oude wijken zoals de wijk Poortambacht en Malta (net buiten de binnenstad) en Buzee voorheen Plan Buijse (in de binnenstad) krijgen een aantrekkelijke ‘make-over’.

Een andere aantrekkingsfactor is zeker de watersport. Zierikzee ligt aan de Oosterschelde. De jachthaven, de Oude Haven met zijn historische schepen en de zoute zeelucht die door de hele stad ademt geeft Zierikzee een zeer unieke sfeer. 

 

Op cultureel gebied heeft Zierikzee ook veel te bieden. Neem bijvoorbeeld de Havendagen, Anywave, Deltaweek, Centree, Muziek Monumentaal en tal van andere evenementen. Hele goede initiatieven die door deze organisaties zeer professioneel worden neergezet. Maar ook de vele verenigingen en sportclubs laten zien dat Zierikzee in beweging blijft. 

 

Als laatste de detailhandel en industrie. Ook weer door een unieke ligging aan de voet van de Zeelandbrug biedt Zierikzee bedrijven de gelegenheid om zich te vestigen of uit te breiden op het bedrijventerrein ‘de Zuidhoek’, de winkelboulevard (noordzijde Zierikzee) en het in ontwikkeling zijnde ‘Businesspark.

 

Stichting Zierikzee Monumentenstad maakt zich sterk voor de promotie van Zierikzee. Eén merk, één noemer,  één gezicht ‘product Zierikzee’.

Met een ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling) en vermelding als goed doel bij www.allegoededoelen.nl is Zierikzee-Monumentenstad een stichting waarin iedereen die Zierikzee een warm hart toedraagt, zich thuis kan voelen. Of het nu gaat om zitting in het bestuur, het brainstormen in projectgroepen, het actief ten uitvoer brengen van projecten of financiële ondersteuning. Alles is mogelijk en alles mag, niets moet.

 

Naast de promotie van Zierikzee zet de stichting zich in om de sfeer weer terug te brengen in Zierikzee, want dat maakt Zierikzee zo uniek! Door verdeling van lasten in verschillende projectgroepen (aankleding, sport, kunst, muziek etc) kunnen buitenom bestaande evenementen, nieuwe (kleine) projecten worden opgestart, een heel jaar door.

Laat zien waar je goed in bent. Laat zien wat jouw expertise is en trek op deze wijze nieuwe leden, werknemers, klanten en gasten aan.

Kernwoorden hiervoor zijn: samen, vrijwillig en gratis.

 

Uniek en ambitieus voor Zierikzee? Ja, absoluut! Maar wel een uitdaging die mogelijk is.

Opmerkingen als: “Zierikzee is een dooie stad” of “Er gebeurt hier niets” zijn, wat de stichting Zierikzee-Monumentenstad betreft, verleden tijd, want….”Wat heb jij eraan gedaan om dat te veranderen?”

 

Voel je ‘vriend van Zierikzee’, en doe mee. Je bent van harte welkom!

 

INFORMATIE

Zierikzee-Monumentenstad

Postbus 115

4300 AC  Zierikzee

 

e-mail: info@zierikzee-monumentenstad.nl

 

Steun ons met een gift op donatiemodule via de stichting alle goede doelen:

http://bit.ly/vS5Jif (kan ook via de hoofdpagina van onze site)

 

of volg ons op:

 

– www.zierikzee-monumentenstad.nl

– twitter (@ZierikzeeTweets)

– facebook (Zierikzee.Monumentenstad)

– instagram (Zierikzee.Monumentenstad)