‘Old School’ gezelligheid tijdens het Centree Openlucht Retro Café

Op zaterdag 8 juli organiseert Centree haar jaarlijkse zomereditie. Van 16.00 tot 23.00 wordt het Kerkplein in Zierikzee omgetoverd tot één groot en sfeervol openlucht retro café met een programma voor jong en oud. De entree voor dit evenement is gratis. Voor deze speciale zomereditie van Centree gaan we terug in de tijd. Terug naar de ‘good old sixties en seventies’! Samen spelletjes doen, plaatjes draaien en pelpinda’s knabbelen en dat alles in een openlucht retro café. Een gezellige bar in retrostijl, in de openlucht! Met diverse knusse hoekjes, fijne muziek, lekker eten en natuurlijk een goede pint. Het programma start om 16:00 uur. Vanaf dat moment wordt het Kerkplein in Zierikzee officieel omgedoopt tot ‘Openlucht Retro Café’. De entree is gratis. In geval van regen wordt uitgeweken naar de Beuze.

Programma
Tijdens deze zomereditie staat er hoofdzakelijk muziek uit de jaren 60 en 70 op het programma. Om 17.00 uur wordt er gestart met het eerste live optreden van Little Kim & the Alley Apple 3. Deze band sleurt zowat een halve antiekwinkel op het podium en speelt western swing. Liedjes die oud lijken, maar het niet zijn. Tot groot luisterplezier van menigeen. Ze opereren op de grens van Western Swing en alles wat hot is. Het voornaamste wapen van The Alley Apple 3 is zangeres Little Kim, een pure ontdekking, met een geweldige sound.

Om 18.30 uur is het vervolgens de beurt aan Molly and Tenbrooks. Onder deze naam spelen de drie, uit Zeeland afkomstige muzikanten, voornamelijk nummers van Johnny Cash in combinatie met oude traditionals. De band is opgezet rondom de stem van Ties Versteeg die op een heerlijke en bijzondere manier de liedjes van Cash neerzet. Samen eren zij hun grote held!

Shakedown Tim & the Rhythm Revue sluit het programma af. Zij spelen om 19.45 en 21.15 uur een set gevuld met dampende en stampende blues en boogiewoogie. Deze muzikanten ademen the blues alsof ze uit de Mississippi Delta komen en van daar naar Chicago reisden. Het geluid van een vintage fat body gitaar, saxofoon en een strakke rhythm sectie geeft een mix van low down blues, happy blues, wilde Memphis boogiewoogie, juke joint stomp met hier en daar een gospel. Deze band mikt op je heupen én op je ziel! Tussen de optredens door draait DJ Rita Lynn fijne platen om de sfeer er lekker in het houden!

(Kids)Retrotainment

De spelletjes liefhebber kan zijn hart ophalen in de retro Spel-o-theek met onder andere de I’m so Retro Bingo Show, sjoelen en pim-pam-pet-pret. Ook voor de kids is er van alles te doen. Zo kan er geknutseld worden en zijn er diverse oud Hollandse spelletjes. Om 16.00 uur en 17.45 uur speelt Lappie Lapstok de voorstelling ‘de Slissende Sleutel’. Een voorstelling voor kinderen van 3 tot 9 jaar met een rijdend marionettentheater en live gezongen liedjes over Sammie, Tovenaar Tatoe en een wel heel bijzondere sleutel… Barbershop Van Dam uit Zierikzee is aanwezig om stoere jongens en échte mannen authentiek te knippen en scheren. En Mr. Lau de shoeshiner komt schoenen poetsen.

Hapje en drankje

Naast een lekker fris drankje waarvoor je bij de bar terecht kunt, zijn er ook een aantal foodtrucks aanwezig. Voor de stevige trek bestel je een hautdog bij Blendbus of een portie sate bij de rode oldtimer van H)eerlijke Kost! Maar er zijn ook frietjes, bitterballen en goed gevulde borrelplankjes te koop. Meer zin in iets zoets? Zeeuws Ijsmeisje verkoopt de lekkerste ijsjes en neemt daarnaast ook suikerspinnen en popcorn mee! (bron en foto: Centree)

23 juni 2017
zierikzee
nieuws 2017 juni, Centree, Kerkplein, retro café, Zierikzee