Gemeente verhoogt passantentarief in jachthaven Zierikzee

Bezoekende watersporters moeten komend seizoen meer betalen voor een overnachting in de haven van Zierikzee. Dit seizoen wordt het passantentarief met tien procent verhoogd. In 2016 komt daar vijf procent bovenop en in 2017 nog eens vijf. B en W van Schouwen-Duiveland hebben hiervoor verschillende redenen. De belangrijkste is doorberekening van de kosten van elektriciteit en water in het tarief. Andere redenen zijn de renovatie van een sanitairgebouw en de aanleg van nieuwe steigers. Lees verder.  bron: PZC  31-03-2015

Schoolvoetbaltoernooi twee weken opgeschoven

Het schoolvoetbaltoernooi voor jongenszeven- en elftallen gaat woensdag 1 april niet door. De organisatie heeft dit besloten naar aanleiding van de verwachte weersomstandigheden. De nieuwe datum voor het toernooi is woensdag 15 april.

bron: WereldRegio  31-03-2015

Officier waarschuwt Jeffrey de V. voor de laatste maal

Als Jeffrey de V. nog een keer goed in de fout gaat, dan verdwijnt hij voor een periode van twee jaar echter de tralies, zo waarschuwde officier van justitie Gunnar van der Hofstede. U bent nu gewaarschuwd, zo zei hij maandag tijdens een zitting van de Middelburgse rechtbank tegen de 22-jarige inwoner van Zierikzee. Hij hield de rechtbank ook voor dat de verdachte een strafblad van tien pagina’s heeft. Lees verder.(foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: PZC  30-03-2015

Zwemer spreekt over ontsluiting eiland

Historicus Jan Zwemer spreekt vrijdag 17 april tijdens de voorjaarsvergadering van Stad en Lande van Schouwen-Duiveland in het Multifunctioneel Centrum Zierikzee in Zierikzee. Allereerst komt een aantal huishoudelijke zaken, zoals het vaststellen van de het financieel jaarverslag 2014, een bestuursverkiezing en een verslag van het werk van de verschillende commissies aan de orde. Na de pauze zal Zwemer een lezing verzorgen met als thema: Isolement? Schouwen-Duiveland voor en na 1965.Op 1 april 2015 is het vijftig jaar geleden dat Schouwen-Duiveland als eiland werd ontsloten. De inleider zal in deze inleiding ingaan op het denken over isolement en over “de eilanden” meer in het algemeen. Op deze voorjaarsvergadering zijn leden en belangstellenden van harte welkom. De vergadering begint om 19.30 uur.

bron: WereldRegio  31-03-2015

Kledingbank heeft eigen stek in Zierikzee

De Kledingbank Schouwen-Duiveland heeft een eigen onderkomen gevonden aan de industrieweg 48/12 in Zierikzee. De ruimte is beschikbaar gesteld door Wilco en Dominique Dooge. De ruimte is groot, waardoor de kledingbank ook ruimte heeft om andere zaken, zoals speelgoed of boeken aan te bieden. Lees verder. bron: PZC  30-03-2015

Succesvol examen voor reddingsbrigade

De leden van Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland zijn met succes aangetreden voor hun examen zwemmend redden.Voor sommige leden was dit het eerste examen in het nieuwe Sportblok. Hoewel de nieuwe nationale diplomalijn allang niet meer nieuw is, was het toch even aanpoten met de training ter voorbereiding van deze examens. Dit kwam mede door de resultaten van vorig jaar, toen de nieuwe diplomalijn nog wel nieuw was. Dit jaar moest het dus beter. In de loop van het examen werd het voorzitter Wim de Rijke al duidelijk: ,,We zijn dit jaar duidelijk vooruit gegaan, de verbeteringen zijn duidelijk zichtbaar”. Deze vooruitgang en deze verbeteringen betaalde zich ook zeker uit tijdens het examen, want 72 leden hebben dit succesvol weten af te ronden en zijn dus geslaagd. Het aantal, waaronder de Technische Commissie van de Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland, trots op is voornamelijk omdat deze commissie fungeert als regisseur van de opleidingen. ,,We zijn blij dat het vele werk dat afgelopen jaar in de opleiding is gestoken er nu uit komt tijdens het examen. Er is achter de schermen een hoop werk verricht door de vrijwilligers van onze brigade. Als commissie zijn we daar enorm mee verheugd, maar uiteraard zijn we ook erg trots op onze leden,” aldus Niels Muller namens de Technische Commissie. Naast de zwembadopleiding is Reddingsbrigade Zierikzee-Duiveland ook actief als veiligheidspartner op evenementen. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  30-03-2015

Tweede lezing Job Baster in Stadhuismuseum

De collectie van het Stadhuismuseum in Zierikzee bevat een zeer bijzonder object: het schelpenbuffet van Job Baster, een arts en natuurwetenschapper die tussen 1711 en 1775 in Zierikzee woonde en werkte. Donderdag 2 april vertelt Freddy van Nieulande over dit bijzondere schelpenbuffet. Deze lezing maakt deel uit van de lezingenreeks over Job Baster, die op donderdagmiddag in het Stadhuismuseum wordt gegeven. Aanvang: 14.00 uur (inloop: 13.30 uur). Een bronzen beeldje op het Havenpark in Zierikzee herinnert aan deze Zierikzeese arts en wetenschapper die in zijn tijd binnen wetenschappelijke kringen grote bekendheid genoot zowel nationaal als internationaal. Anno 2015 is hij voor velen een onbekende figuur. Slechts weinigen weten dat Job Baster degene was die de goudvis in Nederland introduceerde. Met een reeks van drie lezingen wil het Stadhuismuseum de persoon Job Baster en zijn wetenschappelijke betekenis meer bekendheid geven. Donderdag 2 april richt de aandacht zich op het unieke schelpenbuffet dat Job Baster maakte van tropische schelpen, koraal en gehoorbeentjes van onder meer kabeljauw. Dat schelpenbuffet is een blikvanger in de collectie van het museum. Voor deze lezing is Freddy van Nieulande, conservator van het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen en schrijver van diverse publicaties over schelpen uitgenodigd. Na de lezing van Freddy van Nieulande volgt er op donderdag 16 april nog een lezing over Job Baster en zijn wetenschappelijke werk, Natuurkundige Uitspanningen. In dit werk beschrijft hij de lokale flora en fauna van zout water. Het boek bevat enkele met de hand ingekleurde platen. Deze derde voordracht wordt verzorgd door dr Wim Bakchuys, bioloog en Job Baster kenner bij uitstek. Ter afsluiting van deze Job Baster-reeks wordt donderdag 16 april de documentaire De Bijbel van Baster van Jeannette Parramore en Edward Snijders vertoond. Ook deze lezing begint om 14.00 uur. De toegangsprijs voor deze lezingen bedraagt € 3,50 plus de entreeprijs voor het museum. Dit is inclusief koffie/thee voor aanvang. De museumkaart is geldig. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: WereldRegio  30-03-2015

Sponsoren bij elkaar voor monument

De Stichting Enna heeft de sponsoren bij elkaar voor een monument aan de Koning Gustaafweg in Zierikzee.Het monument (een boom met een hekwerk eromheen) is voor ouders die een kind hebben verloren. Het is en initiatief Anne van Mil uit Oosterland, die zelf haar zoontje op vijfjarige leeftijd heeft verloren. De sponsoren Timmerman Natuursteen, Gebr. Beije, Boogert Sierbestrating en Uitvaartonderneming De Vlieger zorgen dat het hek – ontworpen door Kees van der Ven – er eind mei staat. Het wordt een hek,. waarin de symboliek van het onderwerp wordt verwerkt.Anne van Mil laat weten dat het nog niet eenvoudig was om de sponsoren bij elkaar te krijgen. ,,Maar het is gelukt met deze ondernemers en daar zijn we erg blij mee.” (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  30-03-2015

Volleybalsters Forza hebben spirit tegen koploper

De volleybalsters van Forza hebben in hun twintigste competitieduel in de promotieklasse A voor een regelrechte stunt gezorgd. In sportzaal de Vanger werd zaterdagavond koploper Spirit met 3-1 (25-23 25-13 25-22 22-25) verslagen. Door de nederlaag krijgt de klasse van Forza bovenin een zeer spannend slot. Op de laatste dag spelen de nummers één en twee tegen elkaar en het gat is na de nederlaag van Spirit tegen Forza slechts een punt. De vier punten die Forza aan het treffen overhield, zorgen ervoor dat de volleybalploeg niet meer rechtstreeks kan degraderen. Daarom is het nu zaak negende te worden want dan is ook rechtstreeks lijfsbehoud een feit. Met nog twee speeldagen te gaan staat Forza zevende en heeft ze een voorsprong van tien punten op de nummer tien die wel een wedstrijd minder heeft afgewerkt. Tegen de koploper had Forza de juiste spirit. Een scherpe start zorgde ervoor dat de eerste setwinst na een 20-22-achterstand werd binnengehaald. Ondanks het inzetten van een pinchhitter aan Spirit-zijde was de thuisploeg in het tweede bedrijf ontketend. Met name een servicebeurt van Britt van Beveren zorgde voor tien punten op rij. ,,Spirit werd erg zenuwachtig en presteerde niet meer”, zag Forza-speelster Louise Vleugel. ,,Ik heb geen moment het idee gehad dat we nog zouden gaan verliezen.” (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  29-03-2015

Gemeente neemt parkeerterrein bij Zeelandbrug op de schop

Het parkeerterrein onderaan bij de Zeelandbrug stelt op het ogenblik niet veel voor. Daar moet in de loop van dit jaar verbetering in komen. De huidige parkeerplaats is een kaal terrein en biedt in geen enkel opzicht de voorzieningen waar recreanten tegenwoordig behoefte aan hebben. Bovendien heeft het weinig uitstraling. Lees verder.  bron: PZC  29-03-2015

Koploper Westlandia heeft geen moeite met Delta Sport

Op weg naar de titel in de hoofdklasse D heeft Westlandia geen fouten gemaakt tegen Delta Sport. De Zierikzeese handballers verloren zaterdagavond in Naaldwijk met 27-15 (15-10). De ploeg van trainer John Jansen sluit zondag 11 april de competitie in het seizoen 2014/2015 af met een thuiswedstrijd tegen Hercules 3. Daarna vertrekt Jansen als coach; Delta Sport hoopt op korte termijn zijn opvolger te presenteren. (foto: HV Delta Sport)

bron: WereldRegio  29-03-2015

Geslaagde clinic Zeltech met K1-grootheid Schil

De clinic bij Zeltech met meervoudige K1-wereldkampioen Sem Schilt is geslaagd. Twee uur lang bracht de Rotterdammer onder meer leden van de Zierikzeese zelfverdedigingsvereniging de fijne kneepjes van het vak bij. Bijna zeventig boksers en kickboksers deden zaterdagochtend mee aan de clinic van Schilt (op de foto in het midden). Bekijk hier de fotoreportage van Interpicture. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  28-03-2015

Zaak over fosforgranaten in Oosterschelde op 6 mei

De Raad van State buigt zich 6 mei over het munitiedepot in de Oosterschelde. Milieuorganisaties Vereniging Leefmilieu en Mobilisation for the Environment hebben de zaak aangespannen. Ze willen dat de provincie Zeeland verplicht wordt het depot op te ruimen. Volgens de organisaties is de enorme hoeveelheid ongebruikte munitie uit de Tweede Wereldoorlog die al tientallen jaren bij Zierikzee op de Oosterscheldebodem ligt een groot gevaar voor het zeeleven en de mosselbranche. In een diepe put in de Oosterschelde is zo’n dertig miljoen kilo ongebruikte munitie, waaronder fosforgranaten, uit de Tweede Wereldoorlog gestort door het leger. Dat gebeurde tussen 1945 en 1967. In het zoute zeewater zouden de granaten roesten en de giftige inhoud vrijkomen in de Oosterschelde. Eerder luidde een deskundige de noodklok over het depot. “De munitie is een tikkende bom en komt een keer tot ontploffing als er niets aan wordt gedaan. ” Dat zei Frank Barink, voormalig medewerker van de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) in een reportage bij 1Vandaag.Het spul is volgens de explosievendeskundige aan verval onderhevig en wordt langzaam minder stabiel. “Dan komt een moment dat het gaat werken. Dan ontploft het en komen stoffen vrij die je niet vrij wilt hebben in deze hoeveelheden.” Er zijn verschillende onderzoeken geweest, onder meer naar het risico van gelijktijdige ontploffing van alle munitie. Omdat er destijds al varend munitie is gedumpt, ligt het explosieve materiaal ver uit elkaar. “Er is geen sprake van bergen op elkaar liggende munitie. Het risico van een massa-ontploffing kan derhalve worden uitgesloten”, heeft Defensie altijd gezegd. (foto: Omroep Zeeland)

bron: Omroep Zeeland  27-03-2015

Pontes onderzoekt samenwerking met Ostrea

Pontes onderzoekt nauwe samenwerking met het christelijke Ostrea in Goes. Pieter Zeeman-rector Sjef Lommen laat desgevraagd weten dat de uitkomst na de zomer op tafel moet liggen en dat samengaan niet wordt uitgesloten. Lommen, die zelf in juni vertrekt, bevestigt dat de twee scholen de voordelen van samenwerking laten onderzoeken. Hij denkt daarbij aan ICT en andere bovenschoolse werkzaamheden. Ook zou het docenten meer mogelijkheden bieden voor een carriereverloop. Onderzoeker Berenschot heeft geen voorwaarden vooraf meegekregen, dus de uitkomst kan alle kanten op. Ook een fusie tussen de scholen is denkbaar. Ostrea telt momenteel 2200 leerlingen en Pontes (met vestigingen in Goes en Zierikzee) in totaal 3200 leerlingen. De twee scholen ervaren geen problemen in de beoogde samenwerking, ook al is Ostrea een christelijke school voor voortgezet onderwijs en is Pontes openbaar. Volgens Lommen blijft de intentie van Pontes overeind om een vestiging op Schouwen-Duiveland te behouden. De scholen willen met samenwerking inspringen op de verwachte bevolkingskrimp.

bron: WereldRegio  27-03-2015

PleinGoed wil ondernemers binden

Door samen te werken, samen op te trekken kan Zierikzee veel meer bereiken.Die overtuiging heeft Reggy Hulsken van IDNA in de stad. En het tijdelijke paviljoen dat op het plein bij de Nieuwe kerk wordt neergezet kan daar een goede aanzet voor zijn.,,Ja, dan lees ik ineens dat er twee foodfestivals kort na elkaar worden georganiseerd. Dat vind ik zo jammer,” legt Hulsken uit. Zijn paviljoen bij de Nieuwe Kerk is een poging om partijen elkaar te laten versterken. Een vrijplaats voor ondernemers en organisaties op aandacht te vragen voor hun werk of activiteiten. Een plaats van waaruit bezoekers van de stad kunnen uitwaaien. Maandag 30 maart zijn alle ondernemers die kansen zien in het paviljoen welkom in FiZi in Zierikzee. Daar wordt het plan PleinGoed gepresenteerd. Het thema is Zeeuws leven onder water. ,,Aan dat thema kunnen heel veel zaken worden geplaatst,” legt Hulsken uit. Ondernemers kunnen zich aanmelden en tegen betaling een plaats krijgen in het paviljoen. Dat is opgebouwd uit aardappelkisten en biedt ruimte aan partijen, die zichzelf in de kijker willen spelen. Het paviljoen draagt een tijdelijk karakter, maar Hulsken is van plan er meerdere jaren mee aan de slag te gaan. Jaarlijks verrijst het dan bij de Nieuwe Kerk. Bezoekers kunnen kennisnemen van presentaties in uiteenlopende vormen. Die nodigen uit om verder de stad in te gaan en de ondernemers op te zoeken. Er is plaats voor ondernemers van heel Schouwen-Duiveland. Het paviljoen staat in Zierikzee om veel publiek te kunnen trekken. Ook voor kinderen zijn er activiteiten, zodat ouders in alle rust kunnen kijken wat er allemaal te beleven is. ,,Als je onderwater als thema neemt kun je zoveel bedenken. Volgend jaar weer een ander onderwerp wat ons betreft.” Hulsken merkt wel dat het best lastig is om de filosofie van het project onder de aandacht te krijgen. Het is een kwestie van beginnen en laten zien, wat hem betreft. Hij hoopt dat veel ondernemers het belang zien. Meer informatie is te vinden op de website van IDNA en op Facebook. Bekijk hier de video.(foto: IDNA)

bron: WereldRegio  27-03-2015

Gerrit Zalm ontvangt eerste Oosterscheldekreeft

De komende drie maanden staat de Oosterscheldekreeft in de meeste Zeeuwse restaurants weer op de menukaart en kan er weer genoten worden van deze Zeeuwse delicatesse. Het kreeftenseizoen is vanmiddag officieel ingeluid met de overhandiging van de eerste kreeft aan voormalig minister Gerrit Zalm. De eerste kreeft is geveild en bracht 23.900 euro op. Dat bedrag gaat naar de stichting Pink Ribbon, die zich inzet voor de strijd tegen borstkanker. De afgelopen jaren is er een stijging te zien wat betreft de vangst van Oosterscheldekreeft. In 2011 werd er ruim 26 ton binnengehaald en inmiddels is dat zo’n 35 tot 40 ton per jaar. Dat komt neer op 55.000 tot 60.000 kreeften. Ongeveer de helft daarvan wordt verhandeld via de visafslag in Colijnsplaat. De andere helft wordt rechtstreeks verkocht aan detaillisten, horeca en consumenten. (foto: Omroep Zeeland)

bron: Omroep Zeeland  27-03-2015

Grindsluier over eerste kreeft

Over de traditionele vangst van de eerste Oosterscheldekreeft hing donderdag een grindsluier.Aanleiding was het eerder storten van fijn grind in de Oosterschelde. Dat heeft Rijkswaterstaat op haar geweten. Bij Burghsluis, Levensstrijd en de Schelphoek zouden staalslakken gestort worden, met het werd (te) fijn grind. Tot ergernis van de vissers, zo liet voorman Jaap Geleijnse weten. De provincie eist het herstel door Rijkswaterstaat op straffe van een dwangsom van twaalf miljoen euro. Vrijdag meer over de eerste kreeft. De vele belangstellenden, waaronder ere-gast Gerrit Zalm, verzamelden zich in de tent aan de Zierikzeese Hoofdpoortstraat, waarna ze aan boord gingen voor het jaarlijkse ritueel. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  26-03-2015

Akkerbouwer aan rand Zierikzee wordt niet uitgekocht

Akkerbouwer Legemate uit Zierikzee wordt niet uitgekocht door de gemeente. Een amendement van PvdA, D66 en CU heeft het niet gehaald. Het was altijd de bedoeling het bedrijf aan het Groene Weegje te verplaatsen. Dat zou betaald moeten worden door de komst van een supermarkt, een klein stukje verderop. Nu er op dit moment geen belangstelling is van supermarktketens om zich daar te vestigen, gaat de aankoop van het bedrijf ook niet door. Lees verder.  bron: PZC  26-03-2015

Goed vervolg Kerkhove blijft uit in Palm Harbor

Lesley Kerkhove heeft geen (passend) vervolg kunnen geven op haar mooie zege op de Poolse Kania (WTA 158) op een Challenger in het Amerikaanse Palm Harbor. In de tweede ronde verloor de Zierikzeese nummer 215 van de wereld donderdagavond met 1-6 6-3 4-6 van de Braziliaanse Beatriz Haddad Mai. De twee speelsters ontlopen elkaar op de wereldranglijst maar enkele plaatsen. Vorige week werd de Schouwse tennisster in de eerste ronde van een Mexicaanse Challenger uitgeschakeld. (foto: Richard van Loon)

bron: WereldRegio  26-03-2015

Verenigingen moeten eigen vermogen inperken voor subsidie

Verenigingen die in de toekomst aanspraak willen blijven maken op een gemeentelijke subsidie mogen voortaan niet meer dan vijfduizend euro aan eigen vermogen hebben. Als er gespaard moet worden voor investeringen in de toekomst dan moeten burgemeester en wethouders daarmee instemmen. Dat hebben de verenigingen woensdagavond te horen gekregen tijdens de presentatie van de nieuwe subsidieregels. Verenigingen die tussentijds bijvoorbeeld geld krijgen uit een fonds moeten dat bij de gemeente melden. De gemeente gaat vanaf 2016 subsidies tot 25.000 euro voor vier jaar vastleggen. Dat scheelt een hoop administratieve rompslomp voor zowel de verenigingen/stichtingen als de gemeente. Steekproefsgewijs wordt verenigingen om een verantwoording gevraagd. Afspraken die gemaakt worden met verenigingen gelden ook voor vier jaar en worden schriftelijk vastgelegd. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: WereldRegio  25-03-2015

Zeeuwland ontziet laagste inkomens bij huurverhoging

Woningbouwvereniging Zeeuwland trekt ruim €821.000 uit om mensen met de laagste inkomens bij de nieuwe huurverhoging van 1 juli zoveel mogelijk te ontzien. Van het rijk mogen de huren vor deze groep met 2,5 procent omhoog, maar Zeeuwland beperkt het tot 1 procent (inflatie). Dat heeft directeur Antoine de Ceuster deze week bekend gemaakt. Hij denkt dat mensen zonder deze aangepaste verhoging mogelijk in de problemen kunnen komen.Vrijdag in WereldRegio de cijfers voor alle huurders.

bron: WereldRegio  25-03-2015

Gemeente werkt aan fietsenstallingsplan voor Zierikzee

De gemeente werkt momenteel aan een plan om het stallen van fietsen in de binnenstad van Zierikzee te verbeteren.Dat antwoorden burgemeester en wethouders op vragen van het CDA. Het CDA zet vraagtekens bij het beboeten van fietsende burgers in de stad, op plaatsen waar dat niet is toegestaan. Bij de gemeente komen regelmatig klachten binnen over fietsende inwoners. Ook paarden op de duinovergangen en de recreatiepaarden leveren ergernis op. Het CDA vindt het bekeuren van fietsers ongelukkig omdat beter ingezet kan worden op het trekken van mensen naar de stad. Het college ziet het bekeuren als laatste middel, maar zegt wel te werken aan een fietsenstallingsplan. Wanneer dat er ligt is niet duidelijk.

bron: WereldRegio  25-03-2015

Judith Smaal draagt kinderlezing 5 mei voor

Judith Smaal (12) uit Zierikzee van basisschool Binnen de Veste/Vitruvio uit Zierikzee draagt de 5 mei-Kinderlezing voor in de Sint Jacobskerk in Vlissingen.De Kinderlezing laat de stem van kinderen horen in de discussie over vrijheid en onvrijheid. Judith werd door de jury, onder leiding van commissaris van de Koning Han Polman, uitgekozen om tijdens de Nationale Viering van de Bevrijding haar verhaal voor te dragen. Jury: “Judith maakt in haar verhaal duidelijk dat vrijheid niet alleen mooi en belangrijk is, maar dat je er aan moet blijven werken en het moet opeisen.” Vijf kinderen van vijf verschillende scholen uit Zeeland waren in de race om te spreken over vrijheid. Kinderboekenschrijver Anneriek van Heugten uit Hulst begeleidt Judith bij het uitwerken en voordragen van haar verhaal. De Provincie Zeeland is op 5 mei 2015 gastheer voor de Nationale Viering van de Bevrijding. Het officiële ochtendprogramma van de viering vindt plaats in de Sint Jacobskerk in Vlissingen. Traditiegetrouw vindt op Bevrijdingsdag tijdens de Nationale Viering de 5 mei-lezing plaats. De 5 mei-lezing wordt dit jaar in Vlissingen gehouden door de Israëlische schrijver David Grossman. De lezing is bedoeld als bron van inspiratie voor het debat over vrijheid. De lezing van Grossman wordt voorafgegaan door de Kinderlezing. De Kinderlezing laat de visie van een kind (< 13 jaar) op vrijheid zien. De woorden en beelden van kinderen zullen de vrijheid in de toekomst vormgeven. Naast de winnaar van de 5 mei-Kinderlezing, krijgt ook de nummer twee een rol tijdens de Nationale Viering op 5 mei 2015. Dit is Lucas van Gent (11) uit Vlissingen van de Vlissingse Scholenvereniging. Hij mag zijn lezing voordragen voorafgaand aan het 5 mei-college van Gerdi Verbeet, oud-voorzitter van de Tweede Kamer, op het Bevrijdingsfestival in Vlissingen. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  23-03-2015

Claw Boys Claw in Brogum

Na eerder het opreden geannuleerd te hebben keerde zaterdag Claw Boys Claw terug naar Brogum Zierikzee voor een spetterend optreden. Wie kent deze garagerockers niet? Claw Boys Claw werd in 1983 opgericht en bracht maar liefst twaalf albums uit, waarvan twee sinds ze in 2007 weer bij elkaar kwamen. Frontman Peter te Bos is nog steeds de rebel uit de beginjaren. Samen met gitarist John Cameron vormt hij al dertig jaar de kern van de band. In het voorprogramma stond de band Fuz, een stel dames met een goede sound! Bekijk hier de fotoreportage. (foto: Interpicture)

bron: Interpicture  22-03-2015

Delta Sport heeft geen kind aan Gemini en is veilig

Lijfsbehoud in de hoofdklasse D is en feit voor Delta Sport. De handballers van de Zierikzeese club wonnen zondag in Sportblok met 32-20 (18-9) van Gemini 2 en weten zich nu veilig in het seizoen 2014/2015. De zege op de Zoetermeerse formatie was er in één in de categorie ‘kinderlijk eenvoudig’. Al na tien minuten was de marge met Gemini 2 zes treffers. Later in de eerste helft kwam de opponent van Delta Sport terug tot vier goals, maar ‘spannender’ werd het niet in het twintigste competitieduel van beide ploegen. Ondanks de ruime winst had scheidend Delta Sport-coach John Jansen – de club heeft een opvolger op het oog – wel wat kritiek op basisfouten die zijn ploeg maakte, maar was hij vooral blij dat zijn team zich veilig heeft gespeeld. ,,Ik was niet bang dat we zouden verliezen, maar het was wel een belangrijke wedstrijd.” Scores Delta Sport: Koen de Bruijn 11, Dani van Crasbeek 6, Jan-Douwe Attema, Tim Vleeshouwer 4, Thijs van Splunder, Kevin Meulmeester 3, Ruben Bos. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  22-03-2015

Forza bij vlagen weggeblazen in ‘topper’

 Forza-Goirle: een topper die nooit een topper werd. Met 1-3-zege (23-25 12-25 22-25) van de Brabantse ploeg op de volleyballers van Schouwen-Duiveland kan de titel haar niet meer ontgaan. Eigenlijk is het geen verrassing dat Goirle bovenaan staat in de derde divisie C en kampioen gaat worden. Ze is namelijk het hele seizoen 2014/2015 net wat constanter dan het eerste mannenteam van de eilandelijke volleybalclub. Waar Forza met 3-1 van bepaalde ploegen won, deed Goirle dat met 4-0. En ook in de eerste wedstrijd in Goirle kwam de ploeg, ondanks matchpoints voor Forza, als overwinnaar uit de strijd. Toch hoeft Forza als debutant in de derde divisie zeker niet te treuren want de tweede plaats geeft recht op het spelen van promotiewedstrijden voor een plek in de tweede divisie. In de eerste en derde set kon Forza nog wel aanhaken, maar legde ze het in de eindfase steeds af. In het tweede bedrijf werd de thuisploeg bij vlagen weggeblazen en keek ze al heel snel tegen onoverbrugbare achterstand aan. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  21-03-2015

MZC’11 blijft in nek Bruse Boys hijgen

Met een redelijk forse zege op Zwaluwe heeft MZC’11 de druk op koploper Bruse Boys nog maar eens opgeschroefd. Op de 1-4 in het Brabantse was zaterdag niets af te dingen, meldde MZC’11-trainer Adriaan Nieuwenhuijse. De Kruininger constateerde zelfs wat overmoedigheid bij Zwaluwe dat MZC’11 op sportpark Den Hogen Blok kansloos had gelaten. Bovendien hebben de Brabanders na de Bruse Boys de minst (20) gepasseerde defensie. De vier Zierikzeese doelpunten gaven de zege op Zwaluwe net wat extra’s. Met de drie punten staat MZC’11 net als vorige week gelijk met Bruse Boys, maar laatstgenoemde heeft nog een wedstrijd tegoed. In de strijd om het kampioenschap leed GPC, dat MZC’11 tweemaal versloeg in deze competitie, een dure nederlaag tegen Dauwendaele. Hierdoor heeft vier verliespunten meer dan Bruse Boys.

UITSLAGEN
ZATERDAGVOETBAL
Tweede klasse E:
Zwaluwe-MZC’11 1-4 (1-1 Matthijs Hage, 1-2 Ramon Janson, 1-3 Wesley Goud, 1-4 Ramon Janson)
Bruse Boys-Terneuzense Boys 2-0 (1-0 Mats Willemse (penalty), 2-0 Mark Bij de Vaate).

Derde klasse B:
ZSC’62-Den Bommel 0-4
Kogelvangers-DFS 2-1 (0-1 Kevin Veerhoek)
Nieuwenhoorn-Duiveland 4-1 (2-1 Masoud Osmanie)

Vierde klasse B:
WIK’57-OFB 0-2
FC Bergen-SKNWK 0-2 (0-1 Robbert Padmos, George van Heukelom)

bron: WereldRegio  21-03-2015

Vier keer Schouwen-Duiveland in provinciebestuur

Gerwi Temmink (Groen Links), Kees van den Berge (SGP), Ronald Viergever (SP) en Hans van Geesbergen (VVD) zijn de vier Schouwen-Duivelanders in Provinciale Staten van Zeeland. Van den Berge zit overigens ook in de gemeenteraad. Binnen de SGP is dat toegestaan. Van den Berge laat toch weten nog met zijn fractie en bestuur over de ontstane situatie te willen overleggen. De uitkomst daarvan bepaalt of hij in de gemeenteraad blijft zitten.

bron: WereldRegio  21-03-2015

Zierikzee App biedt nieuwe kansen voor adverteerder

‘Appverteren’ noemt Christoffel Meerman de mogelijkheid voor een winkelier om zelf producten in de app te zetten, bijvoorbeeld als speciale aanbieding compleet met foto en korte omschrijving. Is hij de geestelijk vader van de Zierikzee App? “Nee, ik ben buschauffeur”, luidt zijn verrassende antwoord. Hij licht het graag even toe. “In feite ben ik vanuit een soort vriendendienst betrokken geraakt bij de opzet van deze nieuwe methode om reclame te maken. Lees verder. bron: PZC  20-03-2015

Man Zierikzee meldt zich bij politie na vernielingen Rome

Een 21-jarige man uit Zierikzee heeft zich vrijdag bij de politie gemeld, nadat er beelden van hem bij TV Rijnmond zijn getoond van de vernielingen in Rome. Dat gebeurde bij de wedstrijd AS Roma en Feijenoord. De man zou zich schuldig gemaakt hebben aan vernielingen, die in Rome tot veel commotie hebben geleid. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: WereldRegio  20-03-2015

Open huis Emergis en SMWO

Sinds kort zitten SMWO (welzijn) en het FACT-team van Emergis samen in een pand aan de Calandweg 51 in Zierikzee en beiden houden open huis. SMWO zat er al langer en na een verbouwing is er ruimte om samen met Emergis het pand te gebruiken. De twee nodigen het publiek uit om een kijkje te komen nemen. Zij willen laten zien wat ze voor werk doen. Publiek is welkom op zaterdag op 21 maart tussen 13.00 uur en 15.30 uur.

bron: WereldRegio  20-03-2015

Vijfjarig contract Zeeuwland met de Zuidhoek

Zeeuwland heeft met werkvoorzieningsbedrijf de Zuidhoek een vijfjarig contract ondertekend voor het onderhoud van het groen rond de dorpshuizen en de appartementencomplexen.Hiermee wil Zeeuwland volgens eigen zeggen haar maatschappelijke rol extra kracht bij zetten.Alex van den Dries, manager bedrijfsvoering van Zeeuwland, legt uit dat Zeeuwland al decennia zaken doet met de Zuidhoek. Maar nu wordt het dus in een meerjarig contract gegoten, waarmee de Zuidhoek meer continuïteit heeft voor het groenbedrijf. Met de nieuwe participatiewet worden bedrijven als de Zuidhoek gekort en moeten ze het bedrijfsleven enthousiast maken om mensen vanuit het Zuidhoek-bedrijf in dienst te nemen. ,,Die maatschappelijke verantwoordelijkheid voelen wij en daarom ook dit contract,” aldus Van den Dries. Overigens treden de mensen hiermee niet in dienst bij Zeeuwland, maar onderzocht wordt of deze overeenkomst ook tegemoet komt aan de wens van de participatiewet. Jos Rijk, directeur van de Zuidhoek, is natuurlijk blij met het contract. Op deze manier kan het bedrijf gemakkelijker investeringen doen. Ze is immers verzekerd van werk vanuit Zeeuwland. Zeeuwland dat overigens wel het aanspreekpunt blijft voor de huurders. ,,Wij hebben ervoor gekozen dat wij graag hert klantcontact behouden dus mensen kunnen met eventuele klachten bij ons terecht,” aldus Van den Dries. Eerder al kwam Zeeuwland met de Zuidhoek overeen dat het schoonmaken van het kantoor en de klussendienst door de Zuidhoek worden geregeld. Op de vraag of beiden nog andere werkzaamheden zien, waarvoor afspraken gemaakt kunnen worden, blijft het antwoord uit. Tot 2017 mogen bedrijven zelf onderzoeken of en hoe ze mensen vanuit de Zuidhoek kunnen overnemen. Na die periode bestaat de kans dat het rijk het dwingend gaat opleggen. Rijk ziet dat de bedrijven er nog moeite mee hebben. Ze zien teveel risico’s op dit moment en ook is niet duidelijk welke mensen er nu wel en niet onder de regeling gaan vallen. ,,Daarom zijn we ook blij met een contract als dit. Op die manier kunnen de mensen wel blijvend aan het werk,” aldus Rijk. Met het contract is een jaarlijks bedrag van zo’n €140.000 gemoeid. Volgens Van den Dries heeft het geen effect op de reguliere hoveniersbedrijven. ,,Nee de markt verandert er niet door.” (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  20-03-2015

Schouwse politie toetert mee

Op vrijdag 20 maart zetten politiemensen in het hele land om precies 11.59 uur een minuut lang de sirenes van hun auto’s en motoren aan. Ze doen dat uit protest tegen het gebrek aan waardering voor hun werk bij het kabinet Rutte II – met name bij de vorige week afgetreden minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten. Zijn schraperige CAO-voorstellen zijn door veel politiemensen ervaren als een klap in hun gezicht. Met dit toeterprotest ‘Zijn ze daar in Den Haag nou helemaal betoeterd?!’ laat de politie aan de opvolger van Opstelten weten dat hij een andere koers moet varen. Zolang de CAO-onderhandelingen in het slop zitten zal dit toeterprotest elke vrijdag worden herhaald – en elke week een minuut langer. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: Poltiebond  19-03-2015

Première van de film ‘Silhouetten tegen het Licht’

De film ‘Silhouetten tegen het Licht’ gaat vrijdag 17 april 2015 om 20.00 uur in première in de Dikke Toren van Zierikzee. ‘Silhouetten tegen het licht’ is een film over Schouwen-Duiveland en Zierikzee die speciaal wordt gemaakt voor projectie op de binnenmuur van de Sint-Lievensmonstertoren (Dikke Toren) van Zierikzee. Het idee komt van Stichting View en filmmaker Eef de Graaf. Ruud Monster van Lava Filmproductie en distributie is de producent. De VVV zorgt voor de projectiemogelijkheden in de toren. Alle sponsors, fondsen en medewerkers zijn natuurlijk uitgenodigd om aanwezig te zijn. Op dit moment wordt nog heel hard gewerkt aan de afwerking. Er wordt live muziek ingespeeld door Yutaka uit Zeeland en Rotterdam in samenwerking met zangeres en actrice Maja Jawor. Roger van der Veken speelt mee en neemt alles op, hij mixt de muziektracks en werkt aan de afwerking van het geluid van de film. Sonic Picnic(Tuur Hendrixs) zorgt voor de laatste geluidsmix. Het beeld wordt kleurgecorrigeerd in Amsterdam bij Filmmore door Eef de Graaf in samenwerking met Annemarie van Noorwijk en Marcel Wijning. Meer informatie is te vinden op www.stichtingview.nl. (foto: Stichting View)

bron: Stichting View  19-03-2015

Renovatie plantvakken Grachtweg Zierikzee

De beplantingsvakken aan de oostkant van de Grachtweg in Zierikzee worden gerenoveerd. Op de tekening kunt u zien om welke plantvakken het gaat. De bestaande bomen blijven behouden. De beplantingsvakken onder de bomen worden voorzien van een lage bodembedekker. Tussen uw perceel en het trottoir ligt een strook plantsoen. Voor deze strook is gekozen voor een halfhoge heester. Een deel van de strook is al in 2010 met deze heester ingeplant (voor Grachtweg 6 en 7). Hieraan verandert uiteraard niets, omdat deze beplanting nog in goede staat is. Met het opnieuw aanplanten op plaatsen waar de beplanting niet meer in goede staat is, krijgt de Grachtweg weer een fraaie uitstraling. Eerst wordt de bestaande beplanting weggehaald. Aansluitend wordt het grondwerk uitgevoerd en de nieuwe beplanting aangebracht. De werkzaamheden starten in week 14 en worden in week 15 afgerond. Het werk kan enig ongemak veroorzaken. Uiteraard probeert de gemeente de overlast zoveel mogelijk te beperken. Mocht u toch hinder ondervinden, wordt u gevraagd om uw begip. Wilt u meer technische gegevens weten, kijk dan in de toelichting. Hebt u vragen dan kunt u contact opnemen met de heer Adrie Verhulst. De heer Verhulst is te bereiken via telefoonnummer (0111) 452 447 of via e-mailadres adrie.verhulst@schouwen-duiveland.nl.                  

bron: gemeente Schouwen-Duiveland  19-03-2015

B en W Schouwen-Duiveland verwerpen uitspraak over homosexuele leerkracht

Het college van B en W neemt afstand van een uitspraak van een bestuurslid van Radar dat homosexuele leerkrachten niet voor de klas kunnen staan. Volgens het college is er geen verband tussen de seksuele geaardheid, geslacht of etniciteit van een persoon en de kwaliteit van onderwijs. Het college wijst er op dat ook schoolbesturen zich aan wettelijke regels hebben te houden. Lees verder.  bron: PZC  19-03-2015

Weekmarkt Zierikzee viert feestje met klanten

De weekmarkt van Zierikzee is in de prijzen gevallen bij de verkiezing beste markt van Nederland en dat willen de handelaren vieren met de trouwe vaste klanten. Op donderdag 26 maart krijgen de klanten een bon voor een kop koffie of thee bij een van de horecazaken aan het Havenplein. Lees verder. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl) bron: PZC  19-03-2015

Stella Boys bekerkampioen ZieZaVo-strijd

Stella Boys /’t Centrum is bekerkampioen van de ZieZaVo-competitie geworden. In de finale was het team beter dan IJtama uit Oosterland. Met de 5-2 winst mag Stella Boys op maandag 13 april uitkomen in de Zeeuwse bekerstrijd in Goes. De kwartfinale begon al met een grote verrassing toen Stella Boys/’t Centrum 2 de competitiekampioen De Strandlopers/Ginsterveld uit de bekerstrijd wipte. Na een 2-2 eindstand gaven strafschoppen de beslissing met in de hoofdrol Stella Boys-keeper Bart van der Wouden die twee strafschoppen stopte. Van Oeveren/WIK versloeg in de kwartfinale FC Kerkwerve/’t Oliegeultje met 7-1 maar moest in de halve finale het hoofd buigen in de laatste minuut tegen IJtama: 2-3. Bekerkampioen Stella Boys (foto) versloeg in de kwartfinale VIA Adviseurs met 4-0 en in de halve finale won het van haar tweede team met 6-1. (foto:ZieZaVo)

bron: WereldRegio  19-03-2015

Tweede editie van Techniekdag Zierikzee

In april wordt de tweede editie van de Techniekdag gehouden in Zierikzee. Vorig jaar was de eerste editie van de ‘Kom jij het bij ons maken dag’. Er deden toen vijf bedrijven mee. Dit jaar openen op 18 april zes bedrijven in Zierikzee hun deuren voor jonge aanstormende talenten (10-22 jaar). De deelnemende bedrijven zijn Airpack, Bever Innovations, Dekon Metaalbewerking, Nemag, Saman Groep, Schults Schilders. Ook zullen verschillende instanties zoals Randstad, Regioneel Leerbedrijf Vakwerk, Werk en Vakmanschap, Kenteq en Scalda aanwezig zijn met een stand. Dus ben jij benieuwd naar wat deze bedrijven doen en wat de instanties voor jou kunnen betekenen kom dan zaterdag 18 april tussen 10:00 en 15:00 uur langs op het Bedrijventerrein Zuid.

bron: WereldRegio  19-03-2015

Hernieuwde oproep in speurtocht naar autokrasser

De politie heeft donderdagmiddag via Burgernet een hernieuwde oproep geplaatst in haar speurtocht naar de autokrasser van Zierikzee. Die beschadigde 5 maart zo’n 180 auto’s in Zierikzee. Videobeelden van de mogelijke dader hebben nog niet tot een aanhouding geleid. De politie schrijft: ,,Alle informatie is nog steeds welkom, ook details waarvan u misschien denkt dat ze niet belangrijk zijn. Heeft u nog tips, belt u dan met 0900-8844. Het BVH nummer is 2015057498. Als u de informatie anoniem wilt doorgeven kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000 (gratis nummer).”  Video 1 / Video 2. (foto: politie) 

bron: WereldRegio  19-03-2015

Gouden paren vieren feest in gemeentehuis

Zo’n tachtig gouden paren vieren donderdagmiddag hun huwelijksjubileum nog eens dunnetjes over. Op uitnodiging van burgemeester Gerard Rabelink zijn ze naar het gemeentehuis gekomen. In totaal 177 paren zijn dit jaar vijftig jaar getrouwd. Rabelink feliciteerde de paren met het jubileum, dat – volgens zijn zeggen – heden ten dage geen vanzelfsprekend meer is. Vrijdag in WereldRegio de paren op de foto. Marieke Mandemaker maakte de opnames vanmiddag. (foto: WereldRegio)                                  

bron: WereldRegio  19-03-2015

Mogelijk meevaller voor chronisch zieken

Mensen met een chronische ziekte of die nu gebruik maken van een WMO-voorziening kunnen dit jaar een meevaller van €307,50 tegemoet zien. Als de gemeenteraad er in april mee instemt.Hiermee komt de gemeente met een alternatief voor de rijksbezuiniging van de jaarlijkse bijdrage aan chronisch zieken. Omdat de gemeente minder geld van het rijk krijgt, is de meevaller alleen voor mensen met een inkomen dat lager ligt dan 120 procent van des bijstandsuitkering.In mei kan de meevaller aangevraagd worden. De gemeente zal hierover nog meer informatie verstrekken. Wethouder Cees van den Bos is blij dat hij op deze manier toch een kwetsbare groep tegemoet kan komen. Hij schat in hiermee zo’n 770 mensen te kunnen helpen. Wie al een WMO-voorziening heeft is bekend, maar chronisch zieken zonder gemeentelijke hulp kunnen de aanvraag in later dit jaar doen. Wanneer de uitkering wordt overgemaakt is nog niet bekend.De raad vergadert 30 april. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: WereldRegio  19-03-2015

Kappers moeten vernieuwen om te overleven

De gemiddelde kapper in Zeeland heeft moeite om een goedbelegde boterham te verdienen. Er zijn steeds meer kappers in de provincie, en die moeten het samen met steeds minder klanten doen. Mensen gaan wat minder vaak naar de kapper en stellen behandelingen als verven en permanenten uit. Daarom is het noodzakelijk voor kappers om te blijven vernieuwen, willen ze overleven. Daarnaast groeit het aantal kappers in Zeeland nog steeds. Het aantal kapperszaken dat staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel steeg van 585 in 2010 tot 673 dit jaar, bijna honderd meer in vijf jaar tijd. Daarbij gaat het vooral om eenmanszaken (91%). Dat kan een kapperszaak in een winkelstraat zijn, maar ook een salon aan huis of een zelfstandige die zich ‘verhuurt’ aan kapperszaken. Volgens KOC Nederland, het Kenniscentrum Beroepsonderwijs Bedrijfsleven voor de uiterlijke verzorging, is het perspectief op de arbeidsmarkt in Zeeland nu matig. Dat merken ze bij de kappersopleiding van ROC Scalda in Goes niet aan het aantal studenten, maar wel aan de uitstroom van die studenten. “Kapsalons nemen minder snel iemand aan en ook het vinden van een stage is lastiger”, zegt Fenny Schiewold, teamleider uiterlijke verzorging bij Scalda. Volgens Schiewold zijn een goede stoel en kopje koffie tegenwoordig niet meer voldoende. “Klanten vragen meer. Een extra attentie bijvoorbeeld en aandacht. Om het te maken in het kappersvak moet je nu net een stapje extra zetten. Wij proberen onze studenten daar op voor te bereiden. Zo leren ze bijvoorbeeld ook om mensen op te maken. Kunnen ze mooi als extra service aanbieden.” Er zijn wel kapperszaken die tegen de stroom in groeien. Zoals Barbershop Van Dam in Zierikzee. Eigenaar Mark Koornneef heeft het roer om gegooid. Hij is een barbershop begonnen met veel aandacht voor ‘de man’. “En dat werkt”, zegt hij. “Wij plussen met 20 procent per jaar. Mannen van nu willen stoere kapsels en baarden. En ook in de watten gelegd worden, zoals lekker scheren. Wij zijn heel tevreden.” Bekijk hier de reportage

bron: Omroep Zeeland  18-03-2015

Van der Schee verlaat na decennium Kloetinge

Jaco van der Schee zet een punt achter zijn verblijf bij Kloetinge. Dit meldt de website van de PZC woensdagmiddag. De Zierikzeese doelman is bezig aan zijn tiende en laatste seizoen in dienst van de Zuid-Bevelandse hoofdklasser. Wat Van der Schee (foto) na een decennium Kloetinge doet, is nog niet bekend. Dit geldt evenmin voor Julius Bliek uit Burgh-Haamstede en Bruenaar Michel Maaskant, twee spelers die regelmatig in de basis van Kloetinge in dit seizoen staan. Maandag werd bekend dat Dimitri Hooftman uit Bruinisse van Goes naar Kloetinge verhuist. (foto: WereldRegio) 

bron: WereldRegio  18-03-2015

Spiegels doet flinke stap op weg naar schaaktitel

Sjaak Spiegels behaalde in de 22e speelronde van de interne strijd van schaakvereniging Zierikzee een goed resultaat in de race om de titel. Met zwart versloeg hij zijn naaste belager Martin Krijger. Kees van den Nieuwendijk steeg naar drie met nu de tweede plaats binnen handbereik. De partij tussen Krijger met wit en Spiegels ging aanvankelijk gelijk op. Toen Spiegels probeerde het initiatief over te nemen onderschatte hij een sterke aanval van Krijger waardoor deze een kwaliteit en een pion won en eigenlijk gewonnen stond. Spiegels slaagde erin met zijn paard en dame nog een aanval op de witte koning op te zetten, waar Krijger niet goed op reageerde. Het paard van Spiegels draaide vervolgens de witte koning dol, en Spiegels besloot de kür van het paard met een mat door de dame. Pieter Jan van Strien en Marco Vieveen kregen beiden promotiekansen. Vieveen liet echter zijn kostbare pion ongedekt waarop Van Strien deze kon slaan en met de volgende zet zijn eigen opgerukte pion alweer kon verdedigen. In deze hopeloze stelling gaf Vieveen op. Paul Greefhorst vond met zwart een zeer originele verdediging tegen de Trompowsky van Hans Aangeenbrug. Die reageerde wat te voorzichtig waarna Greefhorst iets beter kwam te staan. Hij werd meteen zo enthousiast dat hij een aanval met zijn pionnen op de damevleugel inzette. Maar, elke opgerukte pion laat onbeschermde zwakke velden achter. Aangeenbrug profiteerde hiervan door een sterk paard en even later een sterke loper in de zwarte stelling neer te zetten. Doordat Greefhorst de beste verdediging niet meer vond verloor hij een toren en daarmee de partij. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl) 

bron: WereldRegio  18-03-2015

Snelle exit Kerkhove in Mexicaans Irapuato

Lesley Kerkhove heeft weinig plezier beleefd aan haar eerste graveloptreden van 2015. In het Mexicaanse Irapuato verloor de Zierikzeese nummer 217 van de wereld dinsdag met 6-3 6-3 van de Amerikaanse Alexa Glatch, die 343e op de WTA-ranking staat. (foto: Richard van Loon

bron: WereldRegio  18-03-2015

Achterstallig onderhoud havens kost Schouwen-Duiveland drie miljoen euro

Achterstallig onderhoud in gemeentelijke havens zorgt er voor dat de gemeente Schouwen-Duiveland eenmalig drie miljoen euro moet investeren. Het geld wordt uit de algemene reserves gehaald. Geen meerjarig onderhoudsplan en een oppervlakkige inspectie in 2007 zorgen er nu voor dat de gemeente voor deze onverwachte investeringen komt te staan. Lees verder. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl) bron: PZC  17-03-2015

Meintema nieuwe voorzitter MZC’11

Niels Meintema is de nieuwe voorzitter van MZC’11. Het nieuwe bestuur bestaat verder uit secretaris Annita van den Ouden,penningmeester Rory Verstraten en de bestuursleden Werner Kafoe (jeugdzaken), Rob Droppert (facilitaire zaken) en Janine Heijboer (pr en commercie). Op Verstraeten na zijn het allemaal bekenden voor de Zierikzeese voetbalclub: ze waren en zijn al actief als vrijwilliger van MZC’11. Verstraeten is een nieuw gezicht voor de club en moet nog officieel door de leden, via een Buitengewone Algemene Ledenvergadering, worden gekozen. Eén vacature binnen het bestuur, bestuurslid technische zaken, moet nog worden ingevuld.

bron: WereldRegio  17-03-2015

Nieuwe mijlpaal, 50.000 notariële akten toegankelijk

Het archief van de gemeente Schouwen-Duiveland viert dat hun vrijwilligers 50.000 notariële akten van voor 1811 toegankelijk hebben gemaakt voor het publiek! In 2004 is dit project, dat om nauwkeurigheid en geduld vraagt, van start gegaan. De vrijwilligers noteren de datum van de akte, de soort akte, de personen die in de akte voorkomen, het onroerende goed dat in de akte wordt genoemd en de eventuele bijzonderheden. Op al deze gegevens kun je zoeken via het zoeksysteem Atlantis. Haralda van der Vlies, Piet Dekker en Cor Eilers (en alle anderen die in de loop van de jaren hebben bijgedragen) zijn door de gemeente bedankt voor hun inzet. Allerlei bijzonderheden uit de geschiedenis van Zierikzee, maar ook van andere plaatsen in onze gemeente zijn hiermee aan het licht gebracht. Dit is de laatste mijlpaal, nu wacht de eindstreep, nog ongeveer 5.000 akten te gaan. (foto: gemeente Schouwen-Duiveland)

bron: gemeente Schouwen-Duiveland  17-03-2015

Nauwelijks speelplekken in stadscentrum Zierikzee

Kleine kinderen vinden het heerlijk elk historisch stoepje in Zierikzee te beklimmen en al die leuke hekjes ertussen leveren ook veel lol op. De Nieuwe Kerk biedt het grut al generaties lang een natuurlijke glijbaan en die moderne sculptuur bij de Dikke Toren klautert ook lekker weg. “Natuurlijke speelmogelijkheden weten kinderen vaak zelf wel te ontdekken, maar echte speeltuintjes zijn er niet of nauwelijks in de binnenstad van Zierikzee”, zegt Erik van Uffelen van ZUMM Ontwerpbureau. Lees verder. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl) bron: PZC  17-03-2015

Handtekeningen tegen afsluiten Zuidhavenpoort Zierikzee

Tegen het afsluiten van de Zuidhavenpoort in Zierikzee voor gemotoriseerd verkeer zijn tien bezwaarschriften ingediend. Een bewoonster van de wijk Poortambacht heeft 33 handtekeningen opgehaald om haar bezwaar kracht bij te zetten. Veel mensen uit de 4500 inwoners tellende wijk gebruiken Nieuwe Haven en Zuidhavenpoort om de stad uit te komen of om bedrijventerrein Zuidhoek te bereiken. In de visie van de gemeente is dit een sluiproute. Lees verder. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl) bron: PZC  17-03-2015

Derde plaats voor Van Dalen in kokswedstrijd

Tijdens de jaarlijkse wedstrijd van de Vereniging van Zeeuwse Koks die dit jaar wederom gehouden werd was ook een Schouwen-Duivelands succes.De eerste prijs is dit jaar voor Corjan Hoogerheide restaurant in den Struyskelder uit Veere en Marco Adriaanse restaurant Peper & Zout uit Middelburg. Zij delen samen deze prijs nadat de jury een gelijk aantal punten had verdeeld. Ze versloegen op enkele punten na de winnaar van vorig jaar Wim van Dalen (links) van Steakhouse ’t Genot uit Zierikzee. Het thema dit jaar was “Surf & Turf met voorjaarsgroenten anno 2015″. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  17-03-2015

Begeerde Janson doet MZC’11 groot plezier

MZC’11 kan minimaal nog een seizoen van de diensten van Ramon Janson gebruik maken. De negentienjarige voetballer, één van de smaakmakers van het elftal dat uitkomt in de tweede klasse E, geeft aan op persoonlijk gebied te willen groeien ‘om eventueel de stap hogerop te maken’. Hiermee doelt hij op voetbalaspecten zoals handelingssnelheid, overzicht, acties en betere keuzes maken. Janson (op de foto aan de bal) was in beeld bij Kloetinge en Goes voor het seizoen 2015/2016, maar met zijn aanblijven moeten die clubs ook mininaal een jaar wachten. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  16-03-2015

Scaldina raakt eerste mannenteam kwijt

Tafeltennisvereniging Scaldina raakt haar vlaggenschip in de hoofdklasse kwijt. De spelers Koen van Velthoven, Tristan Benschop en Herbert Keijman stoppen na de voorjaarscompetitie met het spelen in Zierikzee. In deze strijd heeft ze tot nu toe drie duels verloren en er eentje gewonnen. Het restant van zes duels kan dus zonder druk worden (uit)gespeeld. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: WereldRegio  16-03-2015

Zilver voor Feline Hanse

Tijdens de tweede voorwedstrijd turnmeerkamp in Dinteloord heeft Delta Sport turnster Feline Hanse bij de 5/6 divisie Pupil 2 een zilveren medaille gewonnen.Fenna Gelderblom werd in dezelfde categorie 5e. Heping Harsveldt (jeugd 1 D2) eindigde als 6e en Emy Bleijswijk werd 13e. Bij de pupil 1 D3 was de beste notering voor Mila Radecke met een 8e plaats. Haar zus Tatum Radecke behaalde bij de junioren een 7e plaats. Boven: Heping Harsveld (links) en Emy Bleijswijk. (foto: Delta Sport

bron: WereldRegio  16-03-2015

Start dijkversterking Zuidhoek Zierikzee

Tussen maart en november voert projectbureau Zeeweringen dijkversterking Zuidhoek Zierikzee uit. Het projectbureau pakt de dijk aan, omdat de steenbekleding niet meer aan de huidige veiligheidsnormen voldoet. Het werkgebied loopt vanaf het oostelijke havenkanaal, onder de Zeelandbrug door tot in Haven de Val. Het dijktraject is 2,5 kilometer lang. Vanwege de veiligheid is het verboden om het werkgebied te betreden. Recreëren in of bij het werkgebied is daarom niet of beperkt mogelijk. Eind maart legt men een nieuw geasfalteerd fietspad aan op de kruin van de dijk achterlangs restaurant De Zeelandbrug. Zo kunnen fietsers tijdens de werkzaamheden een veilige route volgen. Na afloop van de werkzaamheden blijft het pad liggen. Zie www.zeeweringen.nl voor meer informatie over de werkzaamheden en gevolgen. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: WereldRegio  16-03-2015

Zeeuwland met groenonderhoud naar Zuidhoek

Zeeuwland heeft met werkvoorzieningsbedrijf de Zuidhoek (foto) een vijfjarig contract ondertekend voor het onderhoud van het groen rond de dorpshuizen en de appartementencomplexen.Hiermee wil Zeeuwland volgens eigen zeggen haar maatschappelijke rol extra kracht bij zetten. Vrijdag meer in WereldRegio. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: WereldRegio  16-03-2015

Michiel de Ruiter topman bij Zeelandia

De Zeelandia Groep, heeft Michiel de Ruiter benoemd als nieuwe Chief Executive Officer.Hij komt in dienst op 1 mei 2015 en volgt Roelof Krist op, die op 1 april 2015 zijn functie zal neerleggen. De Ruiter werkt al bijna 16 jaar voor internationale bedrijven in algemeen management functies. Zijn carrière startte hij bij McKinsey & Company. In 1996 kwam hij in dienst bij Royal Friesland Foods, waar hij van 1999 tot 2005 Managing Director Friesland Nutrition was. Sinds 2005 is hij Managing Director en mede-eigenaar van Hochdorf Nutricare AG, de babyvoeding-divisie van Hochdorf Swiss Nutrition AG. Dit is een bedrijf in melkproducten, gevestigd in Zwitserland en actief in melkderivaten, babyvoeding, granen en ingrediënten. Samen met de andere leden van de Executive Board, Guido Janssen (Chief Commercial Officer) en Emile Hoekstra (Chief Financial Officer), zal De Ruiter zijn ervaring in de internationale voedingsindustrie benutten om de wereldwijde aanwezigheid van de Zeelandia Groep te versterken. Michiel de Ruiter over zijn benoeming: ,,Zeelandia is een internationaal familiebedrijf en dat spreekt mij persoonlijk erg aan. Samen met zulke toegewijde medewerkers nieuwe niveaus bereiken op het gebied van innovatie en werken aan de groei van het bedrijf; ik kijk ernaar uit. De rijke bedrijfsgeschiedenis in combinatie met de aanwezige passie en kennis zorgen ervoor dat Zeelandia goed gepositioneerd is voor succes in de toekomst.” Michiel de Ruiter is 53 jaar en heeft een Master in Marketing and Business Administration van de Universiteit Wageningen. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  16-03-2015

Sloopwoningen Marisstraat Zierikzee binnen drie weken tegen vlakte

De sloopwoningen in en rond de Marisstraat in Zierikzee gaan binnen nu en drie weken tegen de vlakte. Naar aanleiding van de recente brandstichtingen in de buurt zet Zeeuwland extra druk op de ketel. Het duurt wel langer dan drie weken voor alle puin is afgevoerd. Eén van de woningen waarin vorig weekend brand is gesticht, werd ruim 48 jaar bewoond door Henny Dekker. Hoewel zij sinds november al naar volle tevredenheid een nieuwgebouwd huis bewoond, moest ze toch even slikken toen ze haar oude woning zwartgeblakerd zag. Lees verder. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl) bron: PZC  15-03-2015

‘Spelen in Zierikzee’

Deze week zijn YeBo-Yoga en ZUMM Ontwerpbureau aan de beurt om een maatschappelijk thema aan te snijden in de projectruimte aan de Mol 9 in Zierikzee. Zij gaan zich richten op de leefbaarheid van de binnenstad voor kinderen onder het motto “Spelen in Zierikzee?”. Ze doen dit in het kader van het project “Van Knoop naar Knop” (www.krotofkans.nl) van het CbK. Een kindvriendelijke binnenstad niet alleen belangrijk voor de inwoners en de toeristen maar óók voor de ondernemers! YeBo-Yoga en ZUMM Ontwerpbureau nodigen u graag uit om mee te denken over de aantrekkelijkheid van de binnenstad voor kinderen en hoe dit (zo nodig) beter zou kunnen. 

bron: YeBo-Yoga en Zumm  15-03-2015

Nieuwe lezingenreeks Job Baster in Stadhuismuseum

Job Baster, wie was hij en wat is zijn betekenis geweest voor de stad Zierikzee in het algemeen en voor de natuurwetenschappen in het bijzonder. Op deze vragen wordt een antwoord gegeven tijdens een nieuwe reeks lezingen in het Stadhuismuseum in Zierikzee. De reeks begint op donderdag 19 maart met een voordracht door gemeentearchivaris Huib Uil. Aanvang 14.00 uur (inloop vanaf 13.30). Met deze reeks lezingen wil het Stadhuismuseum Zierikzeeënaar Job Baster en zijn wetenschappelijke werk meer bekendheid geven. Een klein bronzen beeld op het Havenpark en een speciale zaal in het Stadhuismuseum herinneren aan deze bijzondere Zierikzeeënaar. Huib Uil belicht in zijn betoog het leven en werken van Job Baster, de Zierikzeese arts en natuurwetenschapper (1711 – 1775) die door zijn onderzoeken en publicaties grote bekendheid in wetenschappelijke kringen genoot, ook internationaal. Job Baster werd in Zierikzee geboren en na zijn studie in Leiden keerde hij terug naar zijn geboorteplaats. Zijn hele leven woonde en werkte hij hier. In de Zonnehof, het huis van Baster (de huidige Mosselboomgaard) kweekte hij planten en deed hij andere wetenschappelijke onderzoeken. Baster is degene die de goudvis in Nederland introduceerde. In het Stadhuismuseum herinnert een bijzonder schelpenbuffet, gemaakt van koraal, tropische schelpen en gehoorbeentjes aan zijn creativiteit. Dit schelpenbuffet staat centraal in de tweede lezing die donderdag 2 april door Freddy Nieulande wordt gegeven. Van Nieulande is conservator bij het Koninklijk Zeeuwsch Genootschap der Wetenschappen en heeft meerdere publicaties over schelpen op zijn naam staan. De derde voordracht (donderdag 16 april) staat in het teken van het wetenschappelijke werk van Job Baster, genaamd Natuurkundige Uitspanningen. Zijn wetenschappelijke bevindingen beschreef hij in dit tweedelige boek dat honderdvijftig jaar lang hét handboek voor biologen is geweest. Voor deze middag is dr Wim Backhuys, bioloog en Basterkenner bij uitstek uitgenodigd. De spreker doceerde geschiedenis en biologie aan de Universiteit van Wageningen. Tijdens deze voordrachten wordt zoveel mogelijk geprobeerd om aansluiting te vinden bij de collectie van het Stadhuismuseum. De lezingen beginnen steeds om 14.00 uur. De entreeprijs bedraagt: € 3,50 + de toegangsprijs voor het museum. De Museumkaart is geldig. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: Stadhuismuseum Zierikzee  15-03-2015

Jansen vertrekt na één seizoen Delta Sport

John Jansen, de trainer van het eerste mannenteam van Delta Sport, stopt na één jaar met zijn functie bij de Zierikzeese handbalvereniging. De Middelburgse coach geeft een aantal (persoonlijke) redenen aan voor zijn vertrek. Met Jansen als verantwoordelijke man verloor Delta Sport zondag met 29-23 van HVOS. Scores Delta Sport: Thijs van Splunder, Koen de Bruijn 5, Tim Vleeshouwer 4, Jan-Douwe Attema, Kevin Meulmeester 3, Dani van Crasbeek 2, Ruben Bos. (foto: HV Delta Sport)

bron: WereldRegio  15-03-2015

Brandstichter beveiligers te slim af

Vannacht zondag rond 02.00 werd er voor de derde keer in anderhalve week een brand gemeld in een slooppand aan de Marissstraat. Ter plaatse ging het om een klein beginnend brandje aan de achterkant van een slooppand. Een fotograaf die als eerste ter plaatse was heeft het kleine brandje uitgetrapt en sporen veilig gesteld voor de politie. Iets daarna kwam de brandweer ter plaatse en heeft met een straal hoge druk nageblust. De beveiliging die daar staat heeft nog een korte tijd een persoon achtervolgd maar niet kunnen inhalen. De politie heeft sporen meegenomen voor DNA test en gaat een onderzoek straten naar de derde brand binnen twee weken.Zondagmorgen was er opmerkelijk veel politie in Zierikzee op zoek naar de dader. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: WereldRegio  15-03-2015

Vandalisme op havenhoofd in Zierikzee

Onbekenden hebben afgelopen weekend vernielingen aangericht op het Havenhoofd van Zierikzee. Metalen rekken zijn geforceerd, waardoor de stenen loskwamen. De foto is ingestuurd door een oplettende fietser. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  15-03-2015

Deaf by Disco wint voorronde Regioruis

Deaf by Disco is vrijdagavond winnaar geworden van de derde voorronde van Regioruis in Brogum in Zierikzee. Halverwege dit jaar veranderde de Zuidbevelandse poprock band Square Four van naam. Als Deaf by Disco gingen de vier bandleden verder. Wat met de oude naam niet lukte, lijkt nu wel aan te slaan. Het ging om meer dan een naamsverandering. De nog steeds op Britpop en rock gebaseerde sound kreeg een ruigere sound, met meer aandacht voor de harmonieën en een gelikte presentatie. Dat leverde dus ook in de derde RegioRuis voorronde een finaleplaats op. Lees verder. bron: PZC  14-03-2015

Magere generale volleyballers Forza

De volleybalmannen hebben een enigszins slechte generale beleefd voor de topper tegen Goirle, die zaterdag 21 maart in Bruinisse wordt afgewerkt. Tegen Spivo werd zaterdag in een zeer slechte wedstrijd gewonnen: 2-3 (25-22 16-25 25-23 20-25 13-15). De tweede en de vierde set gingen relatief makkelijk naar Forza. Het vijfde bedrijf verliep spannend. Van een 8-5- en 9-7-achterstand kwam de ploeg met 9-12 voor te staan. Spivo vocht knap terug, maar ging bij 13-14 alsnog in de fout. (foto: Forza) 

bron: WereldRegio  14-03-2015

WAK zoekt amateurkunstenaars

De werkgroep Week van de Amateurkunst (WAK) daagt je uit om je talent in de schijnwerpers te plaatsen en jouw passie voor kunst voor te stellen aan het grote publiek. Van 30 mei t/m 7 juni 2015 vindt in Nederland weer de Week van de AmateurKunst plaats. Ook op Schouwen-Duiveland wordt meegedaan! Dans je, maak je keramiek, ben je goed in poëzie? Geef je drumsessies, straattheaterworkshops, zing je in een koor of ben je juist solist? Je leeft je uit op het schildersdoek of maakt prachtige kunstwerken van hetgeen de natuur ons biedt? Welke passie je ook hebt, deel het met een groot publiek en doe mee aan de Week van de AmateurKunst! De WAK is voor iedereen die in zijn vrije tijd met kunst in allerlei vormen bezig is en voor iedereen die daarvan wil genieten! Tijdens de WAK mag en kan alles: toneelopvoeringen, concerten, tentoonstellingen, kunstroutes, workshops, wat je ook maar verzint! De WAK is voor amateurkunstenaars dé manier om te netwerken, mooie samenwerkingsverbanden op te zoeken en je kunst te delen! U kunt zich inschrijven tot 3 mei 2015 via het het online inschrijfformulier op www.wak-sd.nl. Heeft u zelf geen expositieruimte, dan kunnen wij dat voor u regelen. Dit jaar is het noodzaak dat de vrijwilligers de WAK mede gaan organiseren omdat vanaf volgend jaar SMWO weinig ondersteuning meer mag geven. Worden er dit jaar geen nieuwe vrijwilligers voor de werkgroep gevonden, dan kan er vanaf volgend jaar geen WAK meer worden georganiseerd. Taken voor leden van de werkgroep zijn bijvoorbeeld het onderhouden van de website, contacten leggen met amateurkunstenaars, regelen van locaties of het maken van een programma. Ook nieuwe ideeën zijn altijd welkom! Het is leuk om samen te werken met scholen om de kinderen op deze manier kennis te laten maken met diverse vormen van kunst. Hierbij kan gedacht worden aan workshops op school door amateurkunstenaars, een projectweek rondom kunst of het bezoeken van optredens of ateliers. Voor nadere informatie kun je bellen met SMWO Welzijn Schouwen-Duiveland, tel. 0111-453444. De werkrgeo hoopt op jouw deelname!                    bron: WAK Schouwen-Duiveland  13-03-2015

Kort gaat gratis service aan gedupeerden leveren

Autoschadeteam Kort Zierikzee wil alle gedupeerden van de ‘autokrasser’ in Zierikzee gratis helpen. Door de auto’s te polijsten, bij te tippen én te wassen kunnen krassen minder zichtbaar worden gemaakt. Erik-Jan Kort wil op deze manier een gebaar maken naar de gedupeerden. ,,We merken dat het voor veel mensen toch een behoorlijke impact heeft,” legt Kort uit. Krassen blijven dan wellicht zichtbaar maar vallen veel minder op. Voor mensen kan dit een oplossing zijn. Mensen met grotere of diepere krassen kunnen in overleg met het bedrijf bekijken hoe een en ander kan worden opgelost. Vaak biedt de verzekering dan uitkomst. Volgens Kort zijn gemiddelde schades al snel zo’n €500. Met 180 schades loopt het dus behoorlijk in de papieren. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  13-03-2015

Niet één maar twee festivals over streekproducten

Naast het culinaire festival in de binnenstad van Zierikzee (in september), dient zich er nu ook een ‘foodfestival’ op de Brouwersdam aan; precies een maand later.De Zierikzeese initiatiefnemers betreuren het dat er tussen de twee festivals geen afstemming heeft plaatsgevonden. Zierikzee gaat voor zZee; een meerdaags evenement in het hartje van de stad, dat inzet op een groot publiek. Centraal staat culinaire Schouwse streekproducten. Daarmee komt de club tegemoet aan de wens van de gemeente. De gemeente wil extra aandacht voor streekproducten. Op de Brouwersdam komt een foodfestival dat diezelfde streekproducten onder de aandacht willen brengen. Op de Brouwersdam gaat ook veel gekookt worden. Voor een deel richten de twee elkaar opvolgende evenementen zich op hetzelfde publiek. zZee worden gehouden van 11 tot en met 13 september. Het Zilte Westen op de Brouwersdam staat in de agenda voor 15, 16, 17 en 18 oktober. De twee werken los van elkaar. zZee zegt wel alle voorbereidingen te hebben gedeeld met het Zilte Westen en ook om samenwerking te hebben gevraagd. Maar daar is het niet van gekomen.Het Zilte Westen zegt nu wel rond de tafel te willen.

bron: WereldRegio  13-03-2015

De Strandlopers/Ginsterveld kampioen zaalvoetbal Schouwen-Duiveland

Het zaalvoetbalteam Strandlopers/Ginsterveld uit de Westhoek is kampioen geworden in de 1e klasse van de zaalvoetbal competitie ZieZaVo op Schouwen-Duiveland. In het Laco-sportcentrum in Zierikzee verzamelde het sterke team voldoende punten afgelopen seizoen dat vier weken voor het einde van de competitie de voorsprong voldoende is. De Strandlopers wonnen met 5-0 van Vivars.nl In de 1e klasse is het nog wel volop strijd om de tweede plaats tussen Stella Boys/’t Centrum en Van Oeveren/WIK. Stella Boys won met 7-2 van de degradant Motorenboys en Van Oeveren/WIK was veel te sterk voor het gehavende team van IJtama. ASZ doorbrak de overwinningsroes van Airpack en won met 5-1. In de 2e klasse won promotie kandidaat Stella Boys/’t Centrum 2 overtuigend met 14-5 van Via Adviseurs. De nummer twee, Deco Home Zierikzee, verspeelde punten tegen FC Kerkwerve/Oliegeultje met een 1-1 eindstand. Spuiterij Elfrink won met 8-1 van De Vlinder. (foto: ZieZaVo) bron: ZieZaVo  13-03-2015

Betaalde ZeelandPas voor inwoners Schouwen-Duiveland

Inwoners van Schouwen-Duiveland kunnen voor vier euro per persoon een ZeelandPas aanschaffen.Dat is een nieuwe ontwikkeling in het avontuur van de pas. Wat begon als de Schouwen-DuivelandPas voor de toeristen, wordt nu dus ook een kortingspas voor de inwoners zelf. Maar zonder het gratis openbaar vervoer, zoals dat er wel is voor de toeristen. En ook geen gratis bezoek aan de musea maar een korting op de entree. De inwoners hebben enkele jaren geleden al eens een gratis pas ontvangen, maar daarvoor bleek geen belangstelling te bestaan.

bron: WereldRegio  12-03-2015

Joziasse en Nouwen in eerste ronde NK uitgeschakeld

De Zierikzeese tennissters Finn Joziasse en Puk Nouwen kunnen de rest van het Nederlands kampioenschap vanaf de zijlijn bekijken. Beide speelsters werden donderdag in de eerste ronde uitgeschakeld. Joziasse (foto), dertiende op de nationale ranglijst tot en met veertien jaar, werd op het NK tot en met veertien jaar verslagen door Emma Goedkoop: 6-4 3-6 3-6. Generatiegenoot Nouwen, 25e op die zojuist genoemde ranking, legde het in twee bedrijven af tegen Cato Tangkau: 6-4 6-2. (foto: Richard van Loon

bron: WereldRegio  12-03-2015

Gouden paren in het zonnetje

Op donderdag 19 maart wordt een feestelijke middag georganiseerd voor Schouwen-Duivelanders die de afgelopen tijd 50 jaar waren gehuwd.De bijeenkomst vindt plaats in burgerzaal van het gemeentehuis. Het is inmiddels een waardevolle traditie om alle inwoners die hun gouden bruiloftsfeest hebben gevierd een gezamenlijke feestmiddag aan te bieden. Er zijn 177 echtparen uitgenodigd. 80 echtparen zijn daadwerkelijk aanwezig. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: WereldRegio  12-03-2015

Teller bekraste auto’s staat op 180

Inmiddels hebben zo’n 180 mensen zich bij de politie gemeld in verband met het bekrassen van hun auto.Eerder deze week sprak de politie nog over 152 gedupeerden. De politie is nog steeds op zoek naar de dader(s). Naar aanleiding van een filmpje op internet hebben mensen zich gemeld bij de politie met mogelijk bruikbare tips. De politie zoekt alle tips uit.het is niet duidelijk of de ‘krasser’ op de video verantwoordelijk is voor alle bekrassingen. De vernielingen zijn vorige week in de nacht van woensdag op donderdag gepleegd. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  12-03-2015

‘Gezicht’ Leger des Heils overleden

Corrie Clerx, jarenlang het gezicht van het Leger des Heils, is overleden. Corrie Clerx (rechs) woonde lange tijd in Zierikzee, maar verhuisde toen haar gezondheid verder achteruit ging naar Oosterland. Corrie Clerx is indertijd voor haar werk bij het Leger des Heils koninklijk onderscheiden. In 2008 won ze de Neeltje Spijker-award van Wereldvrouwen.Corrie Clerx is 68 jaar geworden. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  12-03-2015

Veroorzaker verlaat plaats ongeval

Woensdagmorgen heeft een auto op de Hoofdpoortstraat schade veroorzaakt aan een hek, scooter en een stenen stoep. Het ongeval gebeurde rond 09.00 uur. De auto stond waarschijnlijk niet op de handrem en is naar beneden gerold, waardoor schade ontstond aan een sierhekwerk, een scooter en een trottoir. De bestuurder hielp op dat moment een vrachtauto, welke aan het keren was. Hij rende hierop naar zijn auto en verliet de plaats van het ongeval, zonder zijn gegevens achter te laten. De auto, die de schade veroorzaakte, is een zwarte Volvo. Van het kenteken is een deel bekend, namelijk 85-NP.-. De Volvo heeft vermoedelijk schade aan de rechter en linker voorkant. Het signalement van de bestuurder is: man, ongeveer 35 jaar, kort donker haar, lengte ongeveer 1.80 tot 1.85 m. Hij had een wat gezet postuur. Bent u deze bestuurder of weet u wie deze bestuurder is of herkent u de auto? Bel dan met de politie: 0900-8844. Belt u liever anoniem: 0800-7000. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: politie  11-03-2015

Weekmarkt Zierikzee 2e Beste Markt van Nederland

De Weekmarkt in Zierikzee is in de wedstrijd van de Beste markt van Nederland geëindigd op de 2e plaats in de categorie kleine markten. De jury roemt vooral de wisselwerking die met de horeca is ontstaan na de herinrichting van het Havenplein.  Ook de betrokkenheid van de gemeente bij de weekmarkt wordt als positief beschouwd. Tot slot is de jury van mening dat de locatie, sfeer en uitstraling onderscheidende elementen van de weekmarkt Zierikzee zijn. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: gemeente Schouwen-Duiveland  11-03-2015

Politie roept autokrasser op zich te melden

De politie onderzoekt 152 aangiften van vernielingen aan auto’s in Zierikzee. De politie kreeg heel veel aangiften van een reeks aan vernielingen in Zierikzee in de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 maart jl. Nadat beelden van de dader waren vrijgegeven, kreeg de politie diverse reacties van het publiek, waarbij verschillende namen werden genoemd. Hierbij zaten ook enkele meldingen via Meld Misdaad Anoniem. De politie dankt de tipgevers voor hun meldingen. Ze heeft het idee dat deze zaak opgelost kan worden en dat het net rond de autokrasser zich langzaam sluit. Ben jij degene die de auto’s heeft vernield? Meld je dan bij de politie op het bureau aan de Kerkhof in Zierikzee. Je kunt ook bellen naar 0900-8844. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: politie  11-03-2015

Nora, een poppenhuis, geannuleerd

De voorstellingen ‘ Nora’ van Hendrik Ibsen die komende weken door theater groep Zierik zouden worden uitgevoerd zijn tot nader order uitgesteld. Dit besluit is genomen wegens ziekte van een van de hoofdrolspelers. Het thaterstuk zou zaterdag 14 maart in het Multifunctioneel centrum (MFC) in première gaan. Theatergroep Zierik hoopt de voorstellingen in het voorjaar van 2016 te kunnen hernemen.

bron: theatergroep Zierk  10-03-2015

Omoda en Pabo genomineerd voor Thuiswinkel Awards

Schoenwinkel Omoda uit Zierikzee en de erotische webwinkel Pabo uit Walsoorden zijn genomineerd voor de jaarlijkse Thuiswinkel Awards. Omoda is in de categorie schoenen genomineerd met collega-webwinkels Assem.nl en vanharen.nl. In de categorie lingerie en ondermode krijgt Pabo competitie van de webwinkels vente-exclusive.com en otto.nl. Aan de verkiezing doen webwinkels mee met een jaaromzet van meer dan vier miljoen euro. Uiteindelijk wordt op donderdag 26 maart bekend of de Zeeuwse kandidaten als beste uit de bus komen. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: Omroep Zeeland  09-03-2015

Krist vertrekt bij Zeelandia

Roelof Krist, directeur van de Koninklijke Zeelandia Groep b.v., zal op 1 april terugtreden en gaat met pensioen. Sinds zijn indiensttreding ruim 11 jaar geleden is de omzet van Zeelandia verdubbeld. Dit is het resultaat van een forse uitbreiding: het aantal landen waar Zeelandia haar producten verkoopt is toegenomen, evenals het aantal lokale verkooporganisaties. Bij zijn aantreden had Zeelandia 21 dochterondernemingen en deelnemingen. Momenteel zijn dit er maar liefst 28, met ondernemingen in Rusland, Zuid-Afrika en India als meest recente uitbreidingen. De bakkerij ingrediënten van Zeelandia zijn in meer dan 100 landen verkrijgbaar. Krist hierover: ,,Ik ben trots op de huidige staat van de Zeelandia Groep. Ik vond het een uitdaging en een eer om aan de groei bij te dragen. De toekomstplannen van Zeelandia worden verder vorm gegeven door mijn opvolger, samen met de twee andere leden van de Executive Board.” De naam van de nieuwe CEO wordt op korte termijn bekendgemaakt. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  09-03-2015

GORS en Allévo presenteren zich

De Punt/Brugzicht Gors en Borrendamme Allévo presenteren zaterdag 21 maart gezamenlijk hun locaties in Zierikzee aan een breed publiek.~Dit ter afsluiting van de Week van Zorg en Welzijn. Zij bieden een gevarieerd programma aan voor jong en oud, met onder meer schminken en koekjes bakken voor kinderen, een presentatie over langer thuis wonen, demonstraties ‘Meer bewegen voor ouderen’, en nog veel meer. De bezoeker wordt gestimuleerd om beide locaties te bezoeken, door middel van een strippenkaart en het creëren van een zebrapad. Voor iedereen staat op beide locaties een kopje koffie of thee met iets lekkers en een goodiebag klaar. Brugzicht/Kinderboerderij De Punt en Kadoshop-Lunchroom De Punt van Gors presenteren NL doet vrijwilligersacties zoals het creëren van een belevingstuin voor cliënten. Daarnaast is er aandacht voor de succesvolle ‘milieustraat’ en kunnen bewoners uit de regio elkaar zoeken en vinden via het ‘Vraag en Aanbo(r)d. Ook voor de kinderen is er veel te beleven. Zij kunnen in de bakkerij koekjes bakken, zich laten schminken en de snoezelruimte is beschikbaar. De open dag van De Punt/Brugzicht is van 11:00 tot 15:00 uur. Adres: Scheldestraat 3-5 in Zierikzee. Kijk voor meer informatie op www.gors.nl De zorg verandert in rap tempo. Veel mensen zullen in de toekomst waarschijnlijk langer thuis wonen. Daarom is er in de hal en het Grand Café van Borrendamme Allévo een zorgmarkt georganiseerd rondom het thema ‘langer thuis blijven wonen’. Met een presentatie van de nieuwste elektronisch hulpmiddelen, demonstraties ‘Meer bewegen voor ouderen’, diverse stands over zorg, zoals tafeltje-dekje, vrijwilligerswerk, Zorg Thuis en Welzorg. De apotheek geeft een aantal rondleidingen. De zorgmarkt van Borrendamme Allévo is geopend van 11.00 tot 15.00 uur. Adres: Borrendamme 6 in Zierikzee. Kijk voor meer informatie op www.allevo.nl. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: WereldRegio  09-03-2015

Gemeente doet mee aan boomfeestdag

Ook dit jaar doet de gemeente op 18 maart weer mee aan de Nationale boomfeestdag. Hiervoor zijn leerlingen van groep 8 van alle basisscholen op het eiland uitgenodigd. Het thema van deze boomfeestdag is: ‘Bomen & Water’. Een erg actueel thema, omdat op deze dag ook de Waterschapsverkiezingen worden gehouden. Ook op Schouwen-Duiveland wordt de link gelegd tussen ‘Bomen & Water’. Een groep duikers plaatst ieder jaar korven in de Oosterschelde waar de Sepia, ook wel Zeekat genoemd, haar eitjes beschermd kan afzetten. Deze korven zijn gemaakt van de twijgen van de knotwilg en het knotten van wilgen is één van de activiteiten van de boomfeestdag. De duikers, die deze korven uitzetten in de buurt van de Zeelandbrug, geven deze dag uitleg over de Sepia aan de basisschool leerlingen. Maar er zijn op deze boomfeestdag meer activiteiten op het eiland, zoals een wandeling onder leiding van een gids van Staatsbosbeheer en het ‘blote voeten pad´ bij het NME (Natuur- en Milieu Educatie) in Renesse.

bron: WereldRegio  09-03-2015

Bronzen medaille Zierikzeese judoka op NK

Josca de Boer, uitkomend voor sportschool Geelhoed en trainend bij de judoklas van Tonny Mulder/Scheldemond College, heeft op het Nederlands kampioenschap onder vijftien jaar de bronzen medaille veroverd. De Zierikzeese deed dat in de klasse -63 kg. Na verlies van haar eerste wedstrijd won De Boer (op foto tweede van rechts) al haar volgende wedstrijden. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  09-03-2015

Sytze de Vries te gast in Zierikzee

Sytze de Vries; niet zomaar een dichter. De meeste nieuwe liederen die in het liedboek zijn opgenomen zijn van zijn hand. Op zondag 22 maart komt hij naar Zierikzee. Al een aantal malen stonden de edities van Zierikzingt in het kader van nieuwe liederen uit het nieuwe liedboek ‘Zingen en bidden in huis en kerk’ dat in veel kerken op het eiland wordt gebruikt. Allerlei liederen werden met elkaar geoefend en uitgevoerd. In veel gevallen stond daar de naam onder van dichter Sytze de Vries. Hij is niet zomaar een dichter maar de meeste nieuwe liederen die in het liedboek zijn opgenomen zijn van zijn hand. Een aantal van zijn teksten is intussen al zeer geliefd geworden zoals het lied ‘Zolang wij ademhalen’. Sytze de Vries is freelance dichter, schrijver, theoloog en predikant. Tot 2005 was hij predikant van de Oude Kerk in Amsterdam, een plek waar ook veel liederen ontstaan zijn. Daarnaast was hij programmamaker bij de NCRV.  Het belooft een bijzondere Zierikzingt te worden op zondag 22 maart in de Nieuwe Kerk in Zierikzee Want dan komt de dichter speciaal naar Zierikzee en zal hij een eigen programma brengen dat is opgebouwd rond liedteksten van zijn hand. Dit zal gebeuren rond het thema ‘die woont in ons lied.’ Hoe de vormgeving zal zijn is nog een verrassing. In ieder geval anders dan de gewone edities van Zierikzingt. Een bijzondere ervaring zal het zijn als er ook liederen samen gezongen worden in aanwezigheid van de maker ervan. Bovendien zullen door achtergrondinformatie de liederen nog meer gaan spreken. De komst van Sytze de Vries is een unieke kans om de man te ontmoeten wiens naam men zondag aan zondag tegenkomt. Ongetwijfeld kunnen bezoekers hem ook persoonlijk spreken en vragen stellen en zal men de gelegenheid krijgen zijn publicaties aan te zien. De commissie die Zierikzingt organiseert is erg in zijn nopjes met de komst van Sytze de Vries en hoopt op een brede belangstelling. De toegang is gratis. De aanvangstijd wijkt af van de traditionele aanvangstijd: 15.00 uur. Het orgel/ vleugel wordt bespeeld door Mar van der Veer. (foto: Ons Eiland/PR)

bron: Ons Eiland  09-03-2015

Delta Sport kwalificeert zich voor halve finale NK turnen

Vier turnsters van GV Delta Sport hebben zich tijdens de kwart finale NK in Hengelo weten te kwalificeren voor de halve finale NK op 18 en 19 april in Waalwijk. Op de meerkamp 2e divisie bij de senioren kwam Lisa Padmos (foto) uit Brouwershaven tot een 8e plaats en Romy Reintjens uit Nieuwerkerk bij de junioren tot een 11e plaats. Bij de categorie jeugd kwalificeerde de Delta Sporter Anne-Li Slootmaker uit Ouwerkerk met een 7e plaats. Anna Jendrusch uit Scharendijke eindigde bij de jeugd N3 als 12e wat net nog recht gaf tot de doorstroming. Vier turnsters van Delta Sport sneuvelden in Hengelo. Xin Da van der Wekken (instap N2) werd 20e, Noa de Vlieger (junior) eindigde als 16e en Charlotte van Gils (senior) werd 19e. Marika Padmos (senior) viel na de brugoefening geblesseerd uit. Tijdens de kwart finale NK jongens in Volendam verdiende Stan de Looze (pupil 3e div.) en Sam Groothedde (talent benjamin divisie) een plaats in de halve finale eind maart in Twello. (foto: Delta Sport) bron: Delta Sport  09-03-2015

Verdiende zege Delta Sport met een ‘maar’

Delta Sport-trainer John Jansen plaatste het resultaat van zijn ploeg, zoals hij dat wel vaker doet, in het juiste perspectief. ,,De ‘maar’ van deze zege is dat je wint vanwege dat zij geen wissels hebben, ze tegen uitsluitingen opliepen en het de laatste tien minuten ‘op’ bij ze was.” Hoe dan ook, Delta Sport versloeg SOS Kwieksport zondag in Sportblok met 26-22. Het zijn drie punten die het nog altijd kwieke Delta Sport in de hoofdklasse van de landelijke handbalcompetitie houden – maar dat was in deze kolommen al eerder voorspeld – en dat maakte Jansen, ondanks de ‘maar’ van de overwinning trots. ,,Deze jongens spelen volgend jaar weer in de hoofklasse.” Dat is dan onder meer te danken aan twee zeges op de Zuid-Hollandse formatie want in het eerste treffen versloeg Delta Sport dezelfde ploeg, die toen nog in de topdrie van de hoofdklasse D vertoefde, ook al. ,,We pakken punten tegen handballende ploegen”, verklaarde Jansen de tweevoudige winst op SOS Kwieksport. Heette dat in eerste wedstrijd een stunt, nu was het bijna normaal dat Delta Sport ging winnen. Vanwege het gegeven dat de tegenstanders zonder wissels naar Zierikzee toog. Jansen vond dat allerminst een voordeel. ,,Oppassen geblazen en je concentratie behouden”, sprak de Middelburger na afloop. Delta Sport vatte het klusje zeker niet te licht op (Jansen: ,,Het besef, dat we punten nodig hadden, was er”) en trok na een ietwat aarzelend begin de wedstrijd langzaam maar zeker naar zich toe. Zo buitte ze een man-meer-situatie goed uit door van 8-7 naar 10-7 te gaan. Op haar beurt deed SOS Kwieksport dat ook goed waardoor het bij rust 12-11 was. Na rust zakte SOS Kwieksport redelijk snel in elkaar waardoor Delta Sport de voorsprong uitbouwde, met nog een kwartier te gaan, naar 22-16. SOS Kwieksport zette nog een keer aan, kwam terug tot drie goals verschil en aasde op een marge van nog maar twee. Toen de jarige Thijs van Splunder het verschil met een machtige worp naar vier gooide, was het gedaan met SOS Kwieksport. ,,We hebben dit seizoen al eerder een voorsprong weggegeven”, sprak Van Splunder over de marge van zes treffers, ,,dus we wilden onszelf niet rijk rekenen.” Echter, ‘rijk’ voelden hij en zijn ploeggenoten zich wel met de drie punten die lijfsbehoud betekenen. Van Splunder hield nog een kleine slag om de arm. ,,Dit zou goed moeten komen.” Scores Delta Sport: Thijs van Splunder 6, Kevin Meulmeester, Koen de Bruijn 5, Tim Vleeshouwer 4, Ruben Bos, Guido de Graaf 2, Dani van Crasbeek, Jordie Niemans. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  08-03-2015

Burgemeester wil meer politie vanwege brandstichtingen Zierikzee

Burgemeester Gerard Rabelink vraagt om meer politie om zo de kans te verhogen dat in Zierikzee een brandstichter wordt opgepakt. Zondagochtend rond vijf uur brandde een sloopwoning aan het H. J . Doelemanplein uit. De brand sloeg over naar een andere woning. In de nacht van donderdag op vrijdag werd brand gesticht in een sloopwoning aan de Marisstraat. De huizen staan in de wijk Buijse, die door woningbouwvereniging Zeeuwland in fasen wordt gesloopt en herbouwd. Lees verder. (foto: brandweer Zierikzee)  bron: PZC  08-03-2015

Volleybalsters Forza ontdoen zich van DVO

Een hard werkend Forza heeft in de promotieklasse A vier punten behaald tegen DVO, dat een plaats lager op de ranglijst staat. In de achttiende competitiewedstrijd kwamen de volleybalsters van Forza in sportzaal de Vanger elke set langzaam op gang. Een sterke serviceserie bracht de thuisploeg in drie bedrijven de setwinst. ,,Het was lang niet altijd mooi”, zag speelster Lisa Weeber, ,,maar dus wel effectief.” Met de zege is Forza nog niet helemaal zeker van lijfsbehoud, maar moet het wel raar lopen wil ze in 2015/2016 niet weer in de promotieklasse spelen. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  08-03-2015

Nummer drie: Weer brand in sloopwoning Zierikzee

Vanmorgen, zondagmorgen, werd de brandweer rond 05.00 uur weer opgeroepen voor een binnenbrand aan de Marisstraat.Bij het aanrijden van de eerste tankautospuit sloegen de vlammen al uit het dak van de woning. Daardoor werd er gelijk alarm gemaakt voor de ladderwagen van Goes en de 2de tankautospuit van Zierikzee. Het pand is door de brand volledig uitgebrand. Brand sloeg ook nog over naar het naastgelegen pand. Dit kon door de brandweer snel geblust worden. Na een uur blussen kon de brandweer het sein brandmeester geven en gaan nablussen. Donderdag nacht stond in de zelfde straat ook al een slooppand in de brand en vorige week een sloopwoning aan de Lange Blokweg. (foto: brandweer Zierikzee

bron: WereldRegio  08-03-2015

Politie geeft beelden autobekrasser vrij

In de nacht van woensdag 4 op donderdag 5 maart zijn tientallen auto’s in Zierikzee bekrast door een onbekende dader. Inmiddels zijn er foto’s van camerabeelden van de vermoedelijke dader gedeeld met de politie. In de bewuste nacht zijn in het centrum van Zierikzee en in de wijk Plan West een 80-tal auto’s diep bekrast. De dader heeft met een scherp voorwerp motorkappen en deuren van de voertuigen bewerkt. Op de camerabeelden is een persoon te zien die de vernielingen pleegt. Mogelijk gaat het om een man met een fors postuur met een lengte van 1.80 m. Hij heeft op dat moment een leren zwarte jas aan met daaronder een witte sweater met een over zijn hoofd getrokken capuchon. Verder draagt hij een licht gekleurde joggingbroek en donkere sportschoenen met een lichte zool. Video 1 / Video 2. (foto: politie) 

bron: WereldRegio  06-03-2015

Zeeuwland laat beveiligingsbedrijf surveilleren bij sloopwoningen

Woningbouwvereniging Zeeuwland laat vanaf vrijdagnacht een beveiliginsbedrijf surveilleren bij de sloopwoningen rond de Marisstraat in Zierikzee. Zeeuwland heeft dit besloten na overleg met burgemeester Gerard Rabelink. Vrijdagochtend vroeg brak brand uit in een sloopwoning aan het H.J. Doelemanplein. Lees verder. (foto: brandweer Zierikzee)  bron: PZC  06-03-2015

Laatste stukje fietspad Zierikzee voert over zoete gracht

Op de kruising van het Jannewekken en de Grachtweg in Zierikzee is een berg zand in de gracht gestort. Het gaat om schone grond, die is vrijgekomen bij de vernieuwing van het riool in het Jannewekken. De grond wordt het fundament voor een fietspad dat de Schuurbeque Boeijestraat verbindt met de Touwbaan. Lees verder. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: PZC  06-03-2015

Aantal bezwaarschriften tegen gemeente Schouwen-Duiveland stabiel

Het aantal bezwaarschriften dat tegen besluiten van de gemeente Schouwen-Duiveland wordt ingediend, blijft stabiel. Dat constateert de commissie bezwaarschriften. Wat wel opvalt, is dat bijna veertig procent van de bezwaren weer ingetrokken worden nadat ambtenaren met de bezwaarmakers in gesprek zijn gekomen. Lees verder.  bron: PZC  06-03-2015

Beachtennisveld op park LTC Zierikzee

LTC Zierikzee start waarschijnlijk deze maand met de aanleg van een officieel beachtennisveld op haar Grevelingenpark. De tennisclub is de eerste in Zeeland die een dergelijk speelveld op haar terrein krijgt. De aanleg ervan kost maximaal 7.500 euro. Het is niet helemaal verwonderlijk dat juist bij LTC Zierikzee een beachtennisveld, tussen de minibaantjes en de kantine, wordt gerealiseerd. Ronald van Slooten uit Zonnemaire is één van de pioniers op het gebied van beachtennis in Nederland en werd in 2013 en 2014 nationaal kampioen in deze tennistak. De tennisleraar van LTC Zierikzee hield tijdens de jongste algemene ledenvergadering een pleidooi voor de aanleg van een beachtennisveld. Meer mensen binnen LTC Zierikzee hebben die wens en daarom heeft het bestuur het op de agenda gezet en laat ze het plan uitvoeren. ,,Het bestuur staat open voor vernieuwing”, zegt voorzitter Ton Roggeband. ,,Het geeft een extra dimensie aan detennissport.” Beachtennis past goed in de ontwikkeling van het tennis die landelijk met teruglopende belangstelling te maken heeft. Roggeband: ,,Beachtennis is een moderne en vlotte sport. Het kan extra mensen aantrekken”. In heel Nederland zijn er nu vier locaties met beachtennisvelden. Ongeveer zestien clubs onderzoeken de mogelijkheid tot aanleg of hebben het plan een dergelijke ‘zandbaan’ te willen realiseren, laat de tennisbond KNLTB desgevraagd weten. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  06-03-2015

Programma Koningsdag 2015 bekend

Het programma voor Koningsdag 2015 compleet. Dat heeft de Stichting Koningsdag Zierikzee bekendgemaakt. Het volledige programma wat vermeld staat op de website van de stichting is tot stand gekomen door sponsoren en donateurs. Om in dit programma nog de laatste puntjes op de i te kunnen zetten is de stichting nog op zoek naar sponsoren. Tips en/of vragen zijn uiteraard ook welkom.

bron: stichting Koningsdag Zierikzee  06-03-2015

Wederom sloopwoning in brand in Zierikzee

Vanmorgen, vrijdag, werd omstreeks 03.10 uur de brandweer van Zierikzee opgeroepen voor een binnenbrand in een woning aan de Marisstraat.Na vijf minuten werd er opgeschaald naar middelbrand en werd de tweede tankautospuit van Zierikzee en de ladderwagen van Goes opgeroepen. Ter plaatse stond een sloopwoning volledig in brand. Rond 04.20 uur werd het sein brand meester gegeven en kon de brandweer gaan nablussen. Door de brand is er een groot gat in het dak ontstaan. Vorige week is brand gesticht in een sloopwoning aan de Lange Blokweg. De politie ging in die situatie uit van brandstichting. (foto: brandweer Zierikzee

bron: WereldRegio  06-03-2015

Politie rolt kleine hennepkwekerij op

Donderdagmorgen trof de politie in een woning aan de Wielingenstraat een hennepkwekerij aan. De politie kwam de kwekerij op het spoor door een tip. Op de zolder van de woning stond een kweektent en lagen henneptoppen. Deze zijn in beslag genomen. Het ging om ruim 100 gram. Ook de kweektent en toebehoren werden in beslag genomen. De politie arresteerde de bewoner. Hij werd voor onderzoek en verhoor naar het politiebureau in Zierikzee gebracht. De man kreeg een boete van 600 euro opgelegd, namelijk 250 euro als straf en 350 euro voor het voordeel wat hij aan het illegaal kweken heeft overgehouden. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: politie  05-03-2015

Zo’n honderd auto’s bekrast in Zierikzee

In Zierikzee zijn in de nacht van woensdag op donderdag zo’n honderd auto’s bekrast. Het gaat om voertuigen, die geparkeerd stonden aan het Kerkhof, de Poststraat, de Minderbroederstraat en de Wandeling, maar ook in de Oesterstraat, P.D. de Vosstraat, Speelmansplaat, Zevengetijstraat, Slabberswerf en de Volkerakstraat. Buurtbewoners verklaren tegenover WereldRegio dat er ‘s nachts rond 01.00 uur rumoer in de straat was. De politie is een onderzoek gestart naar deze reeks vernielingen. Hebt u informatie over de dader(s)? Bel dan met de politie: 0900-8844. Belt u liever anoniem: 0800-7000. Meer foto’s. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  05-03-2015

Radar trekt aan de bel voor grondrecht onderwijs

Op donderdag 12 maart trekken de Radarscholen één minuut lang aan de bel.Zo vragen basisscholieren aandacht voor leeftijdsgenoten met een handicap in ontwikkelingslanden die niet naar school kunnen. Door mee te doen aan deze landelijke actie van het Liliane Fonds vragen zij aandacht voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden voor wie onderwijs geen vanzelfsprekend recht is. In 2000 spraken Nederland en 188 andere VN-lidstaten af, dat in 2015 alle kinderen onderwijs moeten kunnen volgen: millenniumdoel 2. En afspraken moet je nakomen. In Nederland is het normaal dat kinderen naar school gaan. In ontwikkelingslanden is dat anders. Want wereldwijd zien meer dan 23 miljoen kinderen met een handicap nooit een klaslokaal van binnen. Ze kunnen er niet in of worden geweigerd. Ouders schamen zich voor hun kind of hebben geen geld voor school. Maar onderwijs is geen gunst. Het is een fundamenteel kinderrecht. In 2014 konden ruim 42.000 kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden met hulp van het Liliane Fonds naar school, naar een dagopvang of een training volgen. Met de actie ‘Wij trekken aan de bel’ wil het Liliane Fonds kinderen, ouders en docenten bewust maken van de achterstandssituatie van kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden. Daarom roept het Liliane Fonds alle basisscholen op om op 12 maart met alle mogelijke toeters en bellen één minuut herrie te maken op het schoolplein.

bron: WereldRegio  05-03-2015

Turnster Anne-Li Slootmaker wint prestatiebeker Delta Sport

Anne-Li Slootmaker uit Ouwerkerk kreeg afgelopen woensdagavond (4 maart) tijdens de turntraining de prestatiebeker van de voorzitter. De turnster van GV Delta Sport uit de A-selectie kreeg de jaarlijkse prijs voor de uitstekende prestaties in 2014.  Ann-Li Slootmaker koos de nieuwe oefenstof en turnde daardoor tegen een jaar oudere turnsters. Zij kwam tot een verdienstelijke halve finale Nederlandse kampioenschappen en verdiende drie keer een zilveren medaille op de toestellenfinale, gouden medaille op de Zeeuwse kampioenschappen en goud op de Open Bredase kampioenschappen. Tijdens de ledenvergadering van GV Delta Sport kreeg Rob Reintjens, voorzitter van de wedstrijdcommissie, de verdienstenbeker van GV Delta Sport. De goed georganiseerde turnwedstrijden op 14 juni 2014 als laatste grote evenement in voormalige Onderdak en de jongens wedstrijd in de oude turnzaal was een mooie prestatie. Bij de ledenvergadering werd Michel van Gils gekozen als nieuw bestuurslid met de taak voorzitter TC-commissie en voorzitter Kees Verkerke werd voor drie jaar herkozen. (foto: Delta Sport)  bron: Delta Sport  05-03-2015

ZieZaVo: Airpack blijft in vorm

In de eerste klasse van de ZieZaVo-competitie is Airpack al een aantal weken in topvorm. Het zaalvoetbalteam gaf in Sportblok zijn visitekaartje af door opnieuw te winnen: dit keer was Vivars.nl met 7-2 het slachtoffer. Koploper De Strandloper/Ginsterveld kwam niet in actie omdat IJtama te weinig spelers had en won daardoor reglementair met 5-0. De Strandloper heeft in de volgende speelronde nog één punt nodig voor de kampioenstitel. Van Oeveren/WIK won eenvoudig met 12-1 van Motorenboys en ASZ won in de laatste minuut met 5-4 van FC Hanse Staalbouw. In de tweede klasse stevent Stella Boys/’t Centrum 2 af op de promotie na de 10-1-winst op De Vlinder. Ook de nummer twee, Deco Home Zierikzee, won overtuigend met 12-0 van Fiets Outlet Zierikzee. De Strandlopers/Ginsterveld 2 won met 6-1 van Faxe en FC Kerkwerve/Oliegeultje scoorde in de laatste twee minuten de winnende goal tegen Spuiterij Elfrink: 3-2.(foto: ZieZaVo)

bron: WereldRegio  05-03-2015

SP-zorgen over aanrijtijden van politie

De Socialistische Partij in de gemeenteraad maakt zich grote zorgen over de tijd, die de politie nodig heeft in spoedsituaties.Volgens een onderzoek redt de politie het in meer dan 40 procent niet om binnen de gestelde tijd van vijftien minuten ter plaatse te zijn. De SP maakt zich zorgen nu ook bekend is dat de politie het bureau in Zierikzee wil gaan sluiten en plannen heeft om naar het gemeentehuis te verhuizen. Daar zou geen mogelijkheid zijn om arrestanten tijdelijk vast te houden. Dat betekent dat arrestanten naar Goes moeten worden gebracht, waardoor politiemensen nóg minder op het eiland zijn. Na alle commotie over de sluiting van brandweerposten zou het gevoel van onveiligheid op Schouwen-Duiveland groter worden.Aan burgemeester en wethouders worden vragen over de nieuwe situatie gesteld. De cruciale vraag is wat het college aan acties in gedachten heeft om sluiting van het bureau in Zierikzee te voorkomen. De gevolgen voor Schouwen-Duiveland zijn groter dan in andere regio’s.

bron: WereldRegio  05-03-2015

Zeeuwse primeur voor LTC Zierikzee

Het tennispark van LTC Zierikzee wordt uitgebreid met een nieuw speelveld. Wat hier op gaat gebeuren, staat vrijdag in de papieren editie van WereldRegio. Het nieuwe speelveld is een Zeeuwse primeur. Het komt te liggen op de plaats van het grasveld (foto) tussen de kantine en de minibaantjes. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  05-03-2015

Regie nemen over je eigen gezondheid geeft energie

Dinsdag 17 maart organiseert Fysant een gratis lezing met als titel “Regie nemen over je eigen gezondheid geeft energie!” Bas van der Goor (Olympisch volleybalgoud in 1996) en Wim in ’t Veld (ervaringsdeskundige uit Ouwerkerk) vertellen waarom bewegen zo goed is voor het lichaam. Zij zijn beiden diabetespatiënt en laten zien dat bewegen een positieve invloed heeft op de suikerspiegel in het lichaam. De lezing is niet alleen interessant voor diabeten, maar ook voor familie, vrienden en voor diegenen die diabetes willen voorkomen. Bas heeft de ‘Bas van der Goor Foundation’ opgericht (www.bvdgf) met als missie een verbetering van kwaliteit van leven voor diabetespatiënten. De avond start om 19.30 uur (zaal open vanaf 19.00 uur). Om verzekerd te zijn van een plaats kunt u zich opgeven via Facebook of via een mail naar info@fysant.nl. De lezing vindt plaats in de Nieuwe Kerk in Zierikzee (naast de Sint Lievens Monstertoren of Dikke Toren). (foto: Fysant)

bron: Fysant  04-03-2015

Onfortuinlijk begin Groninger Klok bij Forza

Forza heeft er weer een spelverdeler bij. Het is de 25-jarige Groninger Arjan Klok. De volleyballer kende wel een onfortuinlijke start bij het eerste mannenteam van de Schouwse vereniging. Tijdens zijn eerste trainingsweken liep hij een enkelblessure op. Niettemin is Klok op tijd overgeschreven om deel te mogen nemen aan de huidige competitie in de derde divisie. Forza-coach Tonie van Breda noemt de Groninger ‘een versterking’, vindt hem ‘volleybalslim’ en denkt hem dit seizoen nog in te kunnen zetten. Klok (foto) is in Zeeland terecht gekomen vanwege werk in Heinkenszand. Tevens heeft hij een vriendin in Zierikzee. Klok komt over van promotieklasser Dovo/Hujades uit het Groningse Doezum.De komst van Klok komt Van Breda goed uit omdat een andere spelverdeler, Rutger Pesch, zeer recent aangaf er per direct mee te stoppen. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: WereldRegio  04-03-2015

Nieuwenhuijse tijdelijk regiomanager MEE Zeeland

MEE Zeeland heeft op Schouwen-Duiveland tijdelijk een nieuwe regiomanager in de persoon van Marijn Nieuwenhuijse.De cliëntondersteuning van MEE Zeeland valt vanaf 2015 onder gemeentelijke verantwoordelijkheid en financiering. Met ingang van 2016 zal MEE Zeeland haar cliëntondersteuning onderbrengen bij bestaande gemeentelijke of maatschappelijke organisaties. Hiermee verandert de cliëntondersteuning van een exclusieve/categoraal georganiseerde functie, in een inclusieve/integraal georganiseerde functie. MEE Zeeland zal, samen met de Zeeuwse gemeenten en partnerorganisaties en kennisorganisaties alles op alles zetten om de cliëntondersteuning goed te borgen en te zorgen dat de professionals en hun expertise goed beschikbaar blijven voor burgers met uiteenlopende ondersteuningsbehoeften. In de Oosterschelderegio is waarnemend-regiomanager Ilse Thissen onlangs gestopt. Zij wordt tijdelijk vervangen door Marijn Nieuwenhuijse die het regiomanagement zal waarnemen tot 1 januari 2016. Nieuwenhuis heeft het vak van cliëntondersteuner beoefend en is goed op de hoogte met de sociale kaart in de Oosterschelderegio (en in Zeeland). Laatstelijk was hij gedetacheerd bij de GGD-Zeeland voor het project Veilig-Thuis. Hij bekend met het brede spectrum van ondersteuningsdenken en ondersteuningsmethodieken. Vanaf 2016 zal het SMWO de verantwoordelijkheid dragen voor de cliëntondersteuning en de organisatie daarvan. Op dit moment worden de voorbereidingen voor de overgang naar het SMWO getroffen, samen met het Samenwerkingsverband van de Oosterschelderegio-gemeenten SWVO.

bron: WereldRegio  04-03-2015

Vijfenzestig jaar getrouwd

Het is 65 jaar geleden dat het echtpaar Kristalijn uit Zierikzee in het huwelijk is getreden. Dat heeft ze een bezoek van burgemeester Gerard Rabelink opgeleverd. Het echtpaar heeft twee kinderen, drie kleinkinderen en twee achterkleinkinderen. De heer Kristalijn is 91 jaar oud en is mantelzorger voor zijn vrouw.Zijn vrouw is 89 jaar. De heer Kristalijn was tot zijn pensioen vrachtwagenchauffeur bij Zeelandia en bezorgde in Zuid/west Nederland bakkerijgrondstoffen. (foto Fieke van ‘t Hoff).                 

bron: WereldRegio  04-03-2015

Digitaal project in kader van NL Doet

Na het succes van diverse bijeenkomsten voor ouderen over het gebruik van smartphone of tablet organiseren Zeeuwland, Rode Kruis en Pontes Pieter Zeeman opnieuw bijeenkomst in het kader van NLdoet. Vrijdag 20 maart van 14.00 uur tot 16.00 uur geven leerlingen van Pontes Pieter Zeeman uitleg in appartementen-gebouw Valletta in Zierikzee. De bijeenkomst is geschikt voor mensen met een eigen smartphone en/of tablet, die wel een paar handige tips kunnen gebruiken om meer uit deze apparaten te halen. Leerlingen van Pontes Pieter Zeeman helpen de mensen wegwijs in het gebruik van de apparaten. Daarnaast geven de leerlingen ook graag uitleg over het gebruik van Facebook. Hierop kunnen huurders ook kennis nemen van de activiteiten van Zeeuwland. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden bij servicemedewerker Yvonne Klaverkamp van Zeeuwland via telefoonnummer 06 23238555. Deelname is gratis. Er kunnen maximaal 20 mensen deelnemen. Dus, wie het eerst komt, wie het eerst maalt! Op 20 en 21 maart organiseert het Oranjefonds de grootste vrijwilligersactie van Nederland: NLdoet. Op deze dagen zetten zij ‘vrijwillige inzet’ in de spotlights. Meer informatie over NLdoet is te vinden op de website www.nldoet.nl.

bron: WereldRegio  04-03-2015

2 nieuwe Citroën bedrijfsauto’s voor Weekra

Onlangs heeft Weekra Schoonmaak 2 nieuwe bedrijfsauto’s aangeschaft bij Goedbloed auto’s, een nieuwe Citroën Berlingo en een nieuwe Citroën Jumpy. Op de foto levert Jelle den Boer, mede-eigenaar van Goedbloed auto’s, de 2 auto’s af aan Jean Paul van der Weele, mede-eigenaar van Weekra schoonmaak. Al jaren doen Weekra Schoonmaak en Goedbloed auto’s zaken met elkaar. Nu ook de 2e generatie van beide familie bedrijven in de vorm van Jean Paul van der Weele en Jelle den Boer zaken met elkaar gaan doen, is de prettige onderlinge zakelijke relatie gewaarborgd voor de toekomst! Weekra verzorgt het reinigen van het interieur in de showroom van Goedbloed auto’s en de glas bewassing, Goedbloed auto’s onderhoud het grootste gedeelte van het wagenpark van Weekra. Den Boer over Weekra: ”Wij vinden het een prettige gedachte dat ons pand keurig schoon gehouden wordt door de medewerkers van Weekra, de samenwerking verloopt perfect en de lijnen binnen Weekra zijn kort genoeg om ten aanzien van onze verzoeken snel te schakelen”. Van der Weele op zijn beurt over Goedbloed auto’s: ” Ons wagenpark wordt perfect onderhouden door Goedbloed auto’s, als we een keer een probleem hebben met vervoer of met een van de auto’s staat er direct iemand voor ons klaar! Daarnaast konden wij een goede prijs afspreken voor deze 2 fonkelnieuwe auto’s” (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  04-03-2015

Voor de zomer nota voorzieningen

Nog voor de zomer moet duidelijk worden wat er met de maatschappelijke voorzieningen gaan gebeuren in de toekomst. De gemeente wil met de samenleving aan de slag om een beeld te krijgen welke maatschappelijke voorzieningen (dorpshuizen, sportvelden, schoolgebouwen en dergelijke) er voor de toekomst behouden moeten blijven. Volgens verantwoordelijk wethouder Jacqueline van Burg gaat het niet om een bezuinigingsmaatregel ,,en hebben we zeker voor leefbaarheid geld over.” Maar in de toekomstvisie van de gemeente wordt wel gesproken over het clusteren van voorzieningen, omdat die in ieder dorp op de langere termijn geen haalbare kaart zijn. Binnenkort worden er bijeenkomsten belegd in de regio.

bron: WereldRegio  04-03-2015

Vijf mensen stellen zich kandidaat nieuw bestuur MZC’11

Vijf mensen hebben zich kandidaat gesteld voor een functie in het nieuwe bestuur van MZC’11 dat maandag 9 maart op een buitengewone algemene ledenvergadering wordt geïnstalleerd. Dit meldt de site van de Zierikzeese voetbalclub dinsdagavond. Het vijftal bestaat uit Niels Meintema, Werner Kafoe, Janine Heijboer, Annita den Ouden en Rob Droppert. De leden bepalen maandag of ze daadwerkelijk benoemd gaan worden. Mocht dat gebeuren, zijn er in het bestuur nog twee vacatures. Maandag treden voorzitter Eric Ronkes, penningmeester Kees Verkaart en secretaris André ‘t Jong af. Zij lieten in een eerdere verklaring op de site van MZC’11 weten op te stappen.

bron: WereldRegio  03-03-2015

Pesch gestopt bij volleybalmannen Forza

Het eerste mannenteam van Forza moet de volleybalcompetitie in de derde divisie afmaken zonder Rutger Pesch. De speler is opgestapt omdat hij te weinig speelminuten kreeg van Forza-coach Tonie van Breda. Vanwege zijn werk moest Pesch nogal eens trainingen laten schieten terwijl het merendeel van de selectie tweemaal per week traint. De trainer van de nummer twee op de ranglijst – op 21 maart is de topper tegen koploper Goirle – vindt het jammer dat Pesch er is mee gestopt. ,,Temeer daar Valentijn Luijk de enige spelverdeler is”, aldus Van Breda. (foto: Forza)

bron: WereldRegio  03-03-2015

,,2015 cruciaal jaar voor Zuidhoek”

Het jaar 2015 is een cruciaal jaar voor de sociale werkvoorziening de Zuidhoek in Zierikzee. Dat was vandaag de boodschap van directeur Jos Rijk aan een delegatie van D66 aan het bedrijf. Het rijk bezuinigt fors en het is nog niet duidelijk wat het de gemeente financieel waard is om het bedrijf op de rails te houden. Volgens Rijk is het van groot belang dat bedrijven als de Zuidhoek in staat blijven om bedrijven als opdrachtgevers aan zich gebonden te houden. Als dat niet lukt kan er werkgelegenheid op het eiland – maar ook in Zeeland – verdwijnen. Bedrijven zullen dan mogelijk de provincie verlaten en het werk elders laten doen. D66 was op verkiezingstoernee met Zeeuwse kandidaten, maar ook met D66-kandidaat voor de Eerste Kamer, Paul Schnabel. Schnabel is geen onbekende op Schouwen-Duiveland. Hij heeft de gemeente geadviseerd bij het schrijven van de toekomstvisie Tij van de Toekomst. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  03-03-2015

Left luggage bij Legemaate

Autobedrijf Legemaate in Zierikzee heeft een kledingcontainer van Left Luggage op haar terrein laten plaatsen. De volledige opbrengst gaat naar WarChild. ,,Ik heb het gevoel dat het geld goed terecht komt”, aldus Eric Legemaate. LeftLuggage is een jong en enthousiast team, actief in Nederland en België, gericht op het inzamelen van gebruikte kleding en schoenen. Ze doet dit om twee redenen: met de inzameling War Child ondersteunen en haar medewerkers, jongeren met een beperking, een werkplek te bieden waardoor ze via een zinvolle dagbesteding hun talenten kunnen ontwikkelen. LeftLuggage zamelt in door middel van het plaatsen van klein formaat kledingcontainers. Deze zijn van goede kwaliteit, weerbestendig en makkelijk verplaatsbaar. Ook is het mogelijk om de kleur en het formaat van de container aan te passen aan de huisstijl van uw bedrijf of buitenomgeving. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  03-03-2015

Roks technisch coördinator JVOZ

Dolf Roks, één van de oprichters van JVOZ, is aangesteld als technisch coördinator van die voetbalorganisatie. De Zierikzeese coach, die parttime manager spelerszaken bij Sparta Rotterdam is, wordt bij JVOZ (Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland) verantwoordelijke voor het technische beleidsplan. Vanwege zijn functie bij eerstedivisionist Sparta deelt Roks (foto) de taken bij JVOZ, waar hij dit seizoen de B1-jeugd traint, met Wim Ovaa uit Zoutelande. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  03-03-2015

D66-kandidaat Snabel bezoekt Schouwen-Duiveland

Paul Snabel, kandidaat Eerste Kamerlid voor D66, komt dinsdag naar Schouwen-Duiveland. Hij brengt onder meer een bezoek aan de Zuidhoek en Allerzorg. Snavel is geen onbekende in de gemeente. Hij werkte mee aan de toekomstvisie Tijd van de toekomst. Hij is oud-directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau.

bron: WereldRegio  02-03-2015

Zilveren NK-medaille Van den Bos bij kogelstoten

Nout van den Bos, lid van atletiekvereniging Delta Sport, is tijdens het Nederlands kampioenschap kogelstoten voor B-junioren tweede geworden. De Zierikzeeënaar had lange tijd uitzicht op het hoogste treedje van het podium, maar een uitschieter van de uiteindelijke winnaar deed Van den Bos tweede worden met een afstand van 15,78 meter. Zierikzeeënaar Pelle Gelderblom (16) mocht met een vijfde plaats op de 200 meter met 23.23 sec. een persoonlijk record op zijn naam schrijven. De derde Zeeuw, Serooskerker Fabian Verkaaik (18), behaalde de tweede plaats met 6 kilo zware kogel: 16.00 meter. (foto: Splash Athletics)

bron: WereldRegio  01-03-2015

Young Skills 2e plaats bij Streetdancewedstrijd in Roosendaal

Young Skills van Move-it dancemasters uit Zierikzee heeft vanmiddag in Roosendaal de tweede plaats weten te bemachtigen in de categorie Youth Second Division, poule 1 Streetdance in Roosendaal. Aan deze wedstrijd deden negen teams mee van vijf dansscholen uit de regio Zeeland/West Brabant. De groep Graffix, eveneens van Move-it danscemasters werd eerste in dezelfde categorie, poule 2. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: Zierikzee-Monumentenstad  01-03-2015

Delta Sport kan HVV’70 maar even bijbenen

Op een overwinning was niet gerekend, maar de nederlaag had wel wat minder groot kunnen uitvallen. Hoe dan ook, Delta Sport verloor zondag met 34-25 (18-13) van HVV’70, de koploper in de hoofdklasse D. ,,We hebben geen onverdienstelijke wedstrijd gespeeld”, zei Delta Sport-coach John Jansen. Na een aardig begin (10-9) zag hij dat de handballers het even niet meer konden bijbenen en was een flink gat geslagen door de thuisploeg. Jansen weer: ,,We hebben verloren van een geroutineerde ploeg. Ze zijn fysiek sterk en hebben goede spelpatronen.” Bij zijn ploeg mankeerde het vooral aan variatie in de aanvallen en het afronden van de kansen. ,,De nederlaag had iets kleiner moeten zijn.” (foto: HV Delta Sport)

bron: WereldRegio  01-03-2015

Revanche volleyballers Forza op zichzelf

Een week na de zeperd tegen Fusion hebben de volleyballers van Forza zich gerevancheerd op zichzelf. De ploeg van coach Tonie van Breda versloeg zaterdag in sportzaal De Vanger Olympus met 4-0. Omdat nummer drie Zuvo met 3-1 van de plaaggeest van Forza van vorige week, Fusion, won, kan de tweede plaats de Schouwse volleybalmannen nauwelijks meer ontgaan. Deze geeft recht op promotiewedstrijden naar de tweede divisie. De eerste plaats van Goirle, dat dit weekeinde twee punten liet liggen, blijft vooralsnog buiten bereik. Op 21 maart volgt nog wel een onderlinge confrontatie in Bruinisse. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  01-03-2015