Tweede optreden Kerkhove in kwalificaties US open

Lesley Kerkhove heeft vrijdag te horen gekregen dat ze tot het kwalificatieschema van de US Open is toegelaten. Er moest zich nog een speelster afmelden voor de kwalificaties van het laatste en vierde Grand Slam van 2015 en dit werd vrijdag een feit. Voor de 23-jarige Zierikzeese (foto) wordt het haar tweede optreden in de kwalificaties van het Amerikaanse evenement In 2014 verloor de huidige nummer 229 van de wereld in de tweede ronde van de kwalificaties. Eerder dit jaar deed Kerkhove mee aan de kwalificaties van Wimbledon. (foto: Richard van Loon)

bron: WereldRegio 21-08-2015

Zierikzeese Feyenoord-supporter deze maand voor rechter

Een Zierikzeese Feyenoord-supporter en 43 andere ‘fans’ van die club moeten eind augustus voor de rechter verschijnen vanwege hun misdragingen in februari in Rome toen hun club tegen AS Roma speelde. Ze worden vervolgd voor het vernielen van onder meer de beroemde Barcaccia-fontein en voor het gooien van stenen naar de politie. De 21-jarige man uit Zierikzee is aangeklaagd voor poging tot doodslag vanwege het gooien van een mortierbom naar een agent. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: WereldRegio 21-08-2015

Zwarthoed souverein in Zierikzeese Havenloop

Een Volendammer heeft de tweede editie van de Zierikzeese Havenloop gewonnen. Nico Zwarthoed, een atleet met schoonouders uit Zierikzee, won donderdagavond op souvereine wijze door de winnaar van 2014, Zierikzeeenaar Niels Goudzwaard, bijna een halve minuut achter zich te laten. Zwarthoed en Goudzwaard zaten al na een goede (van de in totaal 8,1) kilometer in een kopgroep van vijf. Echter, na de eerste omloop van 2,7 kilometer (Havendijk, Eerste Weegje, Hoofdpoortstraat, Nieuwe Haven tot de Biet en finish net na de Banjaard), was er van het leidende vijftal niets meer over. Zwarthoed had samen met Goudzwaard en Walchernaar Willem de Korte de (lange) benen genomen. Het tempo ging ook voor de laatste twee te snel want bij de tweede passage bij de Banjaard had Zwarthoed een meter of twintig op Goudzwaard en al zeventig op De Korte te pakken. ,,In de eerste ronde liep ik al makkelijk”, bekende de winnaar achteraf. ,,En daarna was het een kwestie van vasthouden.” Goudzwaard zag al in de tweede ronde dat er geen houden aan was. ,,Hij was goed en ging een paar stappen sneller.” De Zierikzeese veertiger besloot daarop zijn tweede plaats te consolideren en niets meer te forceren. Op de finish noteerde Zwarthoed (op de foto nog achter Goudzwaard) een tijd van 28,45 en Goudzwaard 29,13 minuten. Zwarthoed, die ‘s winters ook wat crossen op Schouwen-Duiveland loopt, was vanzelfsprekend tevreden met de zege: ,,Het is een prachtige wedstrijd met veel publiek en een leuk parcours”. Bij de vrouwen was de strijd aanzienlijk spannender waarbij de Zierikzeese Edith Margadant de Havenloop vanwege de warmte goed indeelde. Na in de eerste ronde enkele meters prijs te hebben gegeven op Ingrid van den Bussche uit Belgie, liepen ze vanaf de tweede ronde zij aan zij. Ook het voorlaatste stuk tot aan de Biet deden ze dat. Na de ‘draai’ voor de laatste paar honderd meter na de finish had de zestigjarige atlete nog wat over. ,,Ik heb strategisch gelopen.” Haar winnende tijd was 37,10 minuten, Van de Bussche moest twintig seconden prijsgeven. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio 20-08-2015

Niets mis met deelnemersveld ronde Zierikzee

Er waren nog wat zorgen bij het bestuur van Stichting Wielersport Zierikzee, de organisator van de Grote Prijs Emergo Groep, over het aantal renners, maar het gaat uiteindelijk de goede kant op. Een kleine zestig wielrenners hebben vooraf aangegeven dat ze vrijdagavond naar Zierikzee komen voor de 32e editie van het amateurcriterium in de monumentenstad. Daar kunnen er vlak voor de wedstrijd langs de havens en door de binnenstad nog bijkomen omdat de organisatie sinds enkele jaren na-inschrijvingen accepteert. Onder de bijna zestig al ingeschreven coureurs de kersverse winnaar van een zaterdag verreden koers in het Belgische Laarne, Oostburger Dante de Ruysscher. De Zeeuws-Vlaming werd begin augustus derde in de ronde van Burgh-Haamstede, die werd gewonnen door Paul Moerland. De renners uit Fijnaart is, net als twee oud-winnaars Mario Willems en Michel Stroosnijder, vrijdag van de partij. (foto Pieter van der Laan)

bron: WereldRegio 20-08-2015

‘Australische’ reis Kerkhove naar US Open

Net als aan het begin van 2015 reist Lesley Kerkhove op de gok af naar een Grand Slam-evenement. In januari deed ze dat voor de Australian Open, maar pakte de gok verkeerd uit omdat er teveel andere tennissters voor haar voorrang kregen voor deelname aan het kwalificatietoernooi. Deze keer, voor aanvang van het vierde en laatste Grand Slam-toernooi van 2015, de US Open, is de gok er ook maar een stuk kleiner. Op de eerste plaats is de reis naar New York veel korter en ten tweede hoeft er nog slechts één speelster voor aanvang van het kwalificatietoernooi, dat waarschijnlijk komende dinsdag begint, af te vallen. De 23-jarige Kerkhove stapt vrijdag of zaterdag in het vliegtuig. Eerder dit jaar miste ze de kwalificaties van Roland Garros op een afvaller na en verloor ze de eerste kwalificatieronde op Wimbledon. Had ze daar gewonnen, was Kerkhove (foto) nu zeker geweest van de ‘quali’s’ voor de US Open. (foto: Richard van Loon)

bron: WereldRegio 20-08-2015

Uitslagen oefenduels amateurvoetbal

Bruse Boys-Arendskerke 3-1 (Mats Willemse 2, Johan Vroegindeweij), Goes-MZC’11 1-2 (Ramon Janson, Freek Torensma), Heinkenszand-SKNWK 2-4 (Machiel Schot 3, Robbert Padmos), WIK’57-MZC’11 2 0-1.

bron: WereldRegio 18-08-2015

Fracties waarschuwen voor gevaarlijke situatie verkeer rond hotel Mondragon

De raadsfracties van LSD, CDA, ChristenUnie en SP vinden dat nog eens goed moet worden gekeken naar de beoogde verkeersafwikkeling van het nieuwe hotel Mondragon in Zierikzee. Volgens de huidige plannen komt de in- en uitgang van de parkeergarage onder het complex in de ‘s-Heer Arendstraat. Het uitgaande verkeer naar de Oude Haven zou straks voor een gevaarlijke situatie kunnen gaan zorgen, waarschuwen de vier fracties. Met name de SP en coalitiepartij LSD heeft grote bedenkingen op dit punt. “De doorgang van de ‘s-Heer Arendstraat naar de Oude Haven behoort tot één van de smalste van de stad”, voert LSD-raadslid Joyce Evers-den Haan aan. “Het aantal verkeersbewegingen zal hierdoor tevens op de Oude Haven onnodig toenemen.” Lees verder. (foto: Artist’s impression) bron: PZC  16-08-2015

Uitslagen oefenduels amateurvoetbal

Serooskerke-Duiveland 4-5 (Masoud Osmanie 3, Leendert Dooge 2), SKNWK-Bruse Boys 2 0-1, Kloetinge-Bruse Boys 4-0, ZSC’62-Melissant 0-5.

bron: WereldRegio 15-08-2015

Favoriete roept Kerkhove halt toe in Westende

Lesley Kerkhove is er niet in geslaagd de finale van een Challenger in Westende te bereiken. De Zierikzeese tennisster verloor zaterdag in de halve eindstrijd van Melanie Oudin, de Franse favoriete. De nummer 132 van de wereld versloeg Kerkhove in de Belgische plaats met 6-2 7-5. Voor de 23-jarige speelster van Schouwen-Duiveland had er mogelijk iets meer in gezeten. In het tweede bedrijf gaf ze een 5-3-voorsprong uit handen. Kerkhove (foto), 229e op de wereldranglijst, kwam in de finale na een zege op een Roemeense in de eerste ronde en twee opgaves in de tweede ronde (Papamichail) en kwartfinale (Weijers). Waar een finale in het enkelspel uitbleef, was Kerkhove in het dubbelspel wel succesvol. Met landgenote Indy de Vroome won ze de finale in Westende van de Indiase Ankita Raina en de Oekraïense Alyona Sotnikova: 7-6 6-4. (foto: Richard van Loon)

bron: WereldRegio 15-08-2015

Kerkhove wint en plaatst zich voor halve finale

Lesley Kerkhove heeft zich in het Belgische Westende verzekerd van een plaats in de halve finale. De als vierde geplaatste speelster uit Zierikzee won van landgenoot Bibiane Weijers, die bij een stand van 4-6 6-4 en 4-3 moest opgeven in verband met een blessure. In de volgende ronde ontmoet Kerkhove de winnaar van het duel Alyona Sotnikova uit Oekraïne of de als 1e geplaatste Océane Dodin uit Frankrijk, een duel dat later deze dag zal worden afgewerkt. (foto: Richard van Loon)

bron: WereldRegio 14-08-2015

Theatrale stadswandeling door Zierikzee met ras-verhalenverteller

De Storytrail komt naar Zierikzee. De verhalenvertellers van Stadsavonturen zijn in de geschiedenis gedoken en hebben genoeg inspiratie opgedaan voor een historische stadswandeling vol spanning en olijke kwinkslagen, belooft Henke Lever. “Als kind ben je ergens aan het spelen en vraag je je af wat er nou eigenlijk achter die ene deur zal zitten. Met een rondleiding van een gewone gids, kijk je naar een stapel stenen en luister je naar de historische betekenis. Maar daar zit nog een verhaal achter. Dát gaan wij vertellen.” Lees verder.  bron: PZC  14-08-2015

Twee oud-winnaars ronde Zierikzee aan de start

De voorlopige inschrijvingslijst voor de ronde van Zierikzee herbergt twee oud-winnaars: Michel Stroosnijder uit Hansweert en de Belg Mario Willems. Ook Paul Moerland uit Fijnaart, die begin augustus het criterium in Burgh-Haamstede won, is vrijdag 21 augustus aanwezig in de monumentenstad. Op de lijst staan ook aantal Belgen en renners uit Groot Brittannië, USA, Rusland, Nieuw Zeeland en Oekraïne. Ook Cor van Leeuwen uit Borger en Adrie Lindeman uit Assen, die dit jaar in de toptien eindigden van het NK voor elite-amateurs zonder contract, zijn van de partij. (foto Pieter van der Laan)

bron: WereldRegio 14-08-2015

Gemeente steekt 200.000 euro in nieuwe openbare toiletten Zierikzee

De gemeente Schouwen-Duiveland steekt tweehonderdduizend euro in verbetering van de openbare toiletten in Zierikzee. Op de parkeerterreinen aan de Hoofdpoort- en Scheldestraat worden volgend jaar nieuwe gebouwtjes neergezet, passend bij het straatbeeld. “De openbare toiletgang wordt straks ook overal gratis”, aldus College B&W. Zierikzee heeft op dit moment meerdere toiletvoorzieningen. De wc’s op ’t Luitje en bij de Zuidhavenpoort zijn in principe voor passanten in de jachthaven, maar overdag openbaar. In de binnenstad kunnen bezoekers bij hoge nood terecht in restaurant Concordia (gratis) en de Hema (betaald). Lees verder. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl) bron: PZC  13-08-2015

Opgave Griekse brengt Kerkhove tweemaal ronde verder

Lesley Kerkhove sloeg donderdagochtend, om het een beetje oneerbiedig te zeggen, twee vliegen in een klap. Vanwege opgave van haar tegenstander, de Griekse Despina Papamichail, kwam de 23-jarige Zierikzeese zonder al te veel inspanningen in de kwartfinale van een Challenger (25.000 dollar) in het Belgische Westende en door helemaal niet te spelen in de finale van het dubbelspel. In de halve eindstrijd had de Schouwse speelster namelijk ook tegen Papamichail moeten tennissen. ,,Ik heb geen idee wat ze had”, reageerde Kerkhove na de ‘zege’ van 6-1 2-0. ,,Ze stopte ineens.” Zelf is Kerkhove (foto) volledig hersteld van een blessure die haar een maand aan de kant hield. ,,Met mijn enkel gaat het goed.” Voor een plaats in de halve van zaterdag moet ze vrijdag afrekenen met de winnaar van het duel Sofia Arvidson-Bibiane Weijers. (foto: Richard van Loon)

bron: WereldRegio 13-08-2015

Joziasse naar laatste acht in Luxemburg

Finn Joziasse heeft zich geplaatst voor de kwartfinale van een Tennis Europe-evenement in Luxemburg. De veertienjarige Zierikzeese (foto) versloeg woensdag in de tweede ronde de Duitse Lavinia Horning met 7-5 6-2. Voor een plaats in de halve finale op het internationale toernooi tot en met veertien jaar ontmoet Joziasse donderdag weer een Duitse: Sarah Mueller. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio 12-08-2015

Inwoners centraal bij herinrichting zorg op Schouwen-Duiveland

De zorgvoorzieningen op Schouwen-Duiveland moeten worden geconcentreerd op plekken waar je deze als inwoners verwacht, aldus burgemeester en wethouders. De centrale huisartsenpost in de polikliek in Zierikzee is daar een goed voorbeeld van. Maar ook het gezondheidscentrum in Borrendamme sluit naadloos aan bij wat het college voor ogen heeft bij ‘toekomstbestendige zorg’ in deze regio, schrijven b&W in hun antwoord op schriftelijke vragen van de SGP-raadsfractie. In Borrendamme hebben lokale huisartsen hun praktijk gebundeld en is sinds dit jaar ook een team van dermatologen actief. De raadsfractie heeft het dagelijks gemeentebestuur op het hart gedrukt alles uit de kast te halen bij de nieuwe provinciale commissie. Lees verder. bron: PZC  12-08-2015

‘Nieuwe namen parkeerplaatsen Zierikzee verwarrend voor ambulances’

De nieuwe naamvoering op informatieborden op de gratis parkeerterreinen aan de rand van Zierikzee is vragen om problemen. De nieuwe bebording is meer verwarrend, vindt LSD-fractievoorzitter Robbert Lievense. “Stel dat iemand een hartinfarct krijgt op het terrein aan de Scheldestraat. En omstanders bellen 112 met de melding: parking Westbrug. Dan heeft die ambulance geen idee waar hij moet zijn.” De naamvoering correspondeert met de routes naar de monumentale kroonjuwelen van Zierikzee. Mooi bedacht, erkent Lievense. “Maar er is nooit een collegebesluit genomen over wijziging van die namen. Lees verder. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl) bron: PZC  12-08-2015

Bijzondere muzikale combinatie

Het zaterdagmiddagconcert in de Nieuwe Kerk dat op 15 augustus gegeven zal worden, belooft een bijzonder concert te worden. Tijdens dit concert is een unieke combinatie te horen: Sander van den Houten (orgel) en Jurgen van Oostenbrugge (trombone). Zij spelen een programma met muziek van onder andere Tomaso Albinoni, Franz Liszt en Alexandre Guilmant. Ook gaat er een nieuw werk voor trombone in première. Sander (foto) is hoofdorganist van zowel de Burgwalkerk als de Broederkerk te Kampen. Ook is hij tweede organist van de Bovenkerk aldaar. Jurgen is trombonist bij het Zeeuws Orkest en het TY Kamerorkest. Daarnaast verzorgt hij als freelance musicus regelmatig concerten. Het concert begint om 16.00 uur en is gratis. Er is wel een collecte. (foto: Ons Eiland)

bron: Ons Eiland  12-08-2015

Uitslagen oefenduels amateurvoetbal

Duiveland-Kloetinge 2 3-0 (Masoud Osmanie, Ronald Zwager, Johan van de Werf, MZC’11-DBGC 1-2 (Corne Schilperoort)

bron: WereldRegio 12-08-2015

Al vijfduizend euro voor hospice door boek Jurg

Het boek ‘Kunst van hogerhand’ dat Erna Jurg in 2010 uitbracht heeft inmiddels totaal vijfduizend euro opgebracht.  Destijds besloot de kunstenares die de 25e verjaardag van haar galerie vierde om bij ieder verkocht boek twintig euro te reserveren voor het Hospice. Inmiddels maakt Jurg voor de vijfde maal duizend euro over. Jurg is vastbesloten om door te gaan met de actie en neemt de laatste tijd zelfs weer toenemende belangstelling waar voor de werken die ze destijds met zoveel toewijding gemaakt heeft. Het boek toont reproducties van haar miniatuur naaldwerken, aangevuld met treffende gedichten. Het werk is te koop op diverse plaatsen op Schouwen-Duiveland, maar ook in haar atelier in de Poststraat in Zierikzee. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio 12-08-2015

Pontesscholen in Goes en Zierikzee komen ruim half miljoen euro tekort

De lopende begroting (2015) van de Pontes Scholengroep kampt met een tekort van ruim een half miljoen euro. Dit gaat om de som van de structurele baten en lasten. Het financiële gat is verreweg het grootst (303.000) bij de Pieter Zeeman in Zierikzee. Ook beide locaties van het Goese Lyceum hebben te maken met een negatief saldo van meer dan een ton. De scholengroep heeft evenwel kans gezien het huishoudboekje voor dit jaar nog kloppend te krijgen door eenmalig vrijvallende dekkingsgelden in te zetten. Zo sluit de begroting van de Pontes alsnog met een positief saldo van 37.155 euro. Lees verder. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl) bron: PZC  12-08-2015

Kerkhove verslaat Roemeense in Westende

Lesley Kerkhove heeft zich dinsdag geplaatst voor de tweede ronde van een Challenger in Westende. In de Belgische plaatst rekende de als vierde geplaatste Zierikzeese in twee sets (6-4 6-4) af met Irina Maria Bara, de Roemeense nummer 335 van de wereld. Kerkhove (foto), die in de tweede ronde tegen de Griekse Despina Papamichail (408e) speelt, staat momenteel 229e op de WTA-ranking. Deze notering is onvoldoende voor een plaats in het kwalificatieschema voor de US Open, het vierde en laatste Grand Slam van 2015. Ze moet namelijk nog negen speelsters voor haar dulden. Enkele weken geleden was haar ranking meer dan toereikend geweest voor een plaats in het kwalificatietoernooi, maar een enkelblessure en als gevolg daarvan puntenverlies op de wereldranglijst hebben haar ruim dertig plaatsen doen zakken..(foto: Richard van Loon)  

bron: WereldRegio  11-08-2015

Bloemen voor Daniël van Vliet mogen in berm t-splitsing blijven liggen

Vrienden en bekenden van Daniël van Vliet hebben aan de Grachtweg in Zierikzee een herdenkingsplekje ingericht. De 21-jarige jongeman werd daar vrijdag gevonden, nadat hij enkele dagen werd vermist. Hij was dinsdag voor het laatst gezien en is door onbekend gebleven oorzaak in het water gevallen en verdronken. De initiatiefnemers zijn boos op de politie, omdat die de bloemenhulde een tiental meters meer richting de Nobelpoort zou hebben verplaatst. Lees verder. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)     bron: PZC  11-08-2015

Hoge boete op negeren zwemverbod haven Zierikzee houdt zwemmers weg

Het aangescherpte zwemverbod voor de haven van Zierikzee heeft effect. Volgens havenmeester Flip de Leeuw wordt er dit seizoen nauwelijks nog een duik genomen vanaf de steigers en de kade. Wie verfrissing zoekt in het water en een waarschuwing negeert, krijgt een boete van 140 euro. Ook het zich ongeoorloofd ophouden op de steigers of trapjes wordt niet langer getolereerd en bestraft met een bekeuring van 90 euro. Op naleving van de havenverordening wordt strenger gehandhaafd en dat werkt, aldus De Leeuw. De regels zijn er niet voor niks, wijst de havenmeester op allerlei gevaren die kleven aan een duik in de Nieuwe Haven. Bij eb vallen sommige stukken nagenoeg droog. Wie daar geen erg in heeft, kan ernstig letsel oplopen. Ook ligt de bodem bezaaid met vlijmscherpe oesters, die lelijke verwondingen kunnen veroorzaken.  Lees verder.  bron: PZC  11-08-2015

Borden wijzen weg naar stadsparels Zierikzee

Toeristen die vanaf de parkeerterreinen bij het Bolwerk, Hatfieldpark, de Westbrug, Nobel- en Zuidhavenpoort Zierikzee willen ontdekken, worden daar voortaan een handje mee geholpen.  Op de terreinen zijn speciale informatieborden geplaatst, die rechtstreeks de weg wijzen naar de ‘zeven kroonjuwelen’ die de skyline van de stad vormen, legt gemeentewoordvoerder Toon Wandel uit. Lees verder.  bron: PZC  11-08-2015

Boutens en Kouijzer winnen 24 uursrace karten

Ruben Boutens (Middelburg) en Marcel Kouijzer (Zierikzee) hebben met het kartteam The Dutch Value de 24 uur van Olen gewonnen. Dertien teams streden om de zege op het circuit van Goodwill Karting in de Kempense gemeente Olen. The Dutch Value werd na 24 uur als eerste team afgevlagd. Lees verder. bron: PZC  10-08-2015

Condoleanceregister geopend voor Daniël van Vliet

De familie van de omgekomen Daniël van Vliet (21) uit Zierikzee heeft zaterdag een online condoleanceregister geopend. In een persbericht laat de familie het volgende weten:

Vandaag is er een online condoleanceregister geopend voor onze zoon, Daniël van Vliet, die deze week tragisch om het leven is gekomen. U kunt uw teken van medeleven kenbaar maken via de website van Uitvaartverzorging Schouwen-Duiveland op www.uitvaartschouwenduiveland.nl.

Wij stellen uw digitale condoleance zeer op prijs. Tevens verzoeken wij u om, gezien de hectiek van de afgelopen dagen, onze privacy te respecteren.

De uitvaart van Daniël zal volgende week in familiekring plaatsvinden. Wij als familie willen iedereen die de afgelopen week heeft meegeleefd bedanken voor de steun in welke vorm dan ook. Het heeft ons goed gedaan.


Chris, Irma, Benjamin en Esther van Vliet

bron: Zierikzee-Monumentenstad 09-08-2015

Gezochte automobilist blijkt medewerker Defensie

De politie heeft in Zierikzee een man aangehouden die bij Kortgene met zijn auto in de sloot was terechtgekomen. Hij was daarna gevlucht. Het gaat om een In de nacht van zaterdag op zondag hadden politie en brandweer met honden ruim een uur tevergeefs gezocht naar de bestuurder van de auto, die aan de Kortgeenseweg op z’n kop in een sloot lag. De auto had daarvoor een paar bomen geramd en was zwaar beschadigd. In de auto werden bloedsporen gevonden, maar i Tijdens het politieonderzoek bleek dat de bestuurder zich ophield in een woning aan de Schuithaven in Zierikzee. Hij was lichtgewond en had een bloedneus. Hij zei dat hij naar Kortgene was gelopen en vandaar naar Zierikzee was gebracht. De man was onder invloed van alcohol. Hij had bijna drie keer te veel gedronken. De man is in het politiebureau onderzocht door ambulancepersoneel. Zijn rijbewijs moest hij inleveren. De politie wil niets kwijt over zijn leeftijd en woonplaats. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: Omroep Zeeland  09-08-2015

Uitslagen oefenduels amateurvoetbal

ZSC’62-Kapelle 3-1, Arendskerke-SKNWK 2-1 (Maarten Padmos), Bruse Boys-Sleeuwijk 3-1 (Michel Maaskant, Mats Willemse, Dylan Adelaar), Terneuzen-MZC’11 1-2 (Yorick de Vries, Mike de Voogd), WIK’57-Bevelanders 0-6, VCK-Duiveland 4-3 (Ronald Zwager 2).

bron: WereldRegio 08-08-2015

Politie-onderzoek: Daniël van Vliet verdronken

Daniël van Vliet, de 21-jarige jongen uit Zierikzee die vrijdagavond bij de Grachtweg is gevonden, is door verdrinking om het leven gekomen. Dit heeft de politie zaterdag na onderzoek medegedeeld. Van Vliet was sinds de nacht van dinsdag op woensdag vermist. Daniël van Vliet was dinsdagnacht om twee uur ‘s nachts voor het laatst gezien bij het busstation aan de Grachtweg in Zierikzee. Sindsdien ontbrak elk spoor. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio 08-08-2015

Nieuw vrijwilligershuis bij Zierikzee voor Natuurmonumenten

Natuurmonumenten hoopt nog dit jaar te kunnen beginnen met de nieuwbouw van een vrijwilligershuis bij Levensstrijd in Zierikzee. Het wordt een klein, robuust gebouw dat hufterproof is omdat het in het buitengebied ligt. In januari 2014 is het voormalige vrijwilligershuis op die plek in brand gestoken. Lees verder. (archieffoto: Interpicture)  bron: PZC  08-08-2015

Stoffelijk overschot Grachtweg van vermiste Zierikzeeënaar

Het stoffelijk overschot, dat vrijdagavond rond 18.00 uur bij de Grachtweg is gevonden, is van Daniël van Vliet, een 21-jarige jongen uit Zierikzee die sinds dinsdagavond werd vermist. Dit heeft de politie Zeeland vrijdagavond rond 22.00 uur bevestigd. Wat de oorzaak van zijn overlijden is geweest, kan de politie nog niet zeggen. Daniël van Vliet was dinsdagnacht om twee uur ‘s nachts voor het laatst gezien bij het busstation aan de Grachtweg in Zierikzee. Sindsdien ontbrak elk spoor. Zijn stoffelijk overschot is door duikers van de brandweer geborgen. De Technische Recherche heeft ter plaatse onderzoek gedaan. Voor meer foto’s: Bekijk het artikel van WereldRegio. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio 07-08-2015

Cameramuseum redt Walcherse dracht voor studio 1910 in Zierikzee

Het Cameramuseum in Zierikzee wil de complete Walcherse klederdrachtcollectie van de Vlissingse fotograaf Cor Schuilwerve overnemen. Schuilwerve stopt met zijn fotostudio en gebruikte de chique dracht voor bijzondere portretten. De Zierikzeese fotograaf Bob Noomen wil de collectie gebruiken om in de studio uit 1910 die in het Cameramuseum is nagebouwd bezoekers op een speciale manier te vereeuwigen. Bovendien blijft de collectie zo behouden en compleet, aldus Noomen. Lees verder. (foto: Zierkzee-Monumentenstad.nl) bron: PZC  07-08-2015

Groen keert terug tussen Kanterlaan en N59

De ‘gaten’ tussen de Zierikzeese Kanterlaan en de N59 worden vanaf half november weer gedicht. Het groen tussen de twee straten was afgelopen winter grotendeels gerooid omdat Rijkswaterstaat de daar gelegen sloot moet onderhouden. Hierop klaagden de bewoners over geluidsoverlast van het verkeer op de N59. In overleg met Rijkswaterstaat laat de gemeente Schouwen-Duiveland in een brief aan de bewoners weten de ontstane ‘gaten’ op te vullen. De aanplant van bosplantsoen neemt het zicht op het verkeer op N59 weg, wat bijdraagt aan de vermindering van de geluidsbeleving. Verder filtert het bosplantsoen het fijnstof dat afkomstig is van het verkeer op de N59. Volgens de planning van Rijkswaterstaat wordt de asfaltlaag van de N59 ter hoogte van de wijk Malta, waarin de Kanterlaan ligt, in 2019 vervangen door een geluidreducerende toplaag. Dit levert een kleine geluidsreductie op. Ook wordt er gedacht de de maximumsnelheid te verlagen van tachtig naar zestig. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: WereldRegio 07-08-2015

College zet licht op groen voor bouw hotel op locatie Mondragon Zierikzee

De plannen voor de bouw van een hotel op de plek van het voormalige theater Mondragon in Zierikzee kunnen nagenoeg ongewijzigd worden uitgevoerd. Burgemeester en wethouders zien in de acht bezwaren (waaronder een petitie van 41 omwonenden) die zijn ingediend, geen reden voor een drastische ingreep in het ontwerp. Om de omwonenden enigszins tegemoet te komen, wordt de entree van de halfverdiepte parkeerkelder onder het complex aangepast. Ook komt een afscherming op de terrastuin. Lees verder. (foto: Artist Impression)  bron: PZC  07-08-2015

‘Topkok met status van filmster’ in Zierikzee

Voor de ambitieuze chefkok Kees Visser van restaurant Bij Kees in Zierikzee is de nationale finale van Bocuse d’Or nog maar het begin. In januari 2017 wil hij samen met zijn leerling Perry Berkhout ook de internationale finale van de prestigieuze kookwedstrijd winnen. En dat bereik je niet zomaar. De weinige vrije uurtjes die hij overhoudt naast het runnen van zijn restaurant, gaan op aan voorbereidingen voor september. „Het komt regelmatig voor dat ik ’s nachts doorwerk.” Het was even spannend na de voorronde voor de Nederlandse finale, afgelopen juni. Lees verder.  bron: PZC  07-08-2015

Landbouwverkeer mogelijk toegestaan op Rijksweg N59 door Zierikzee

De plaatsing van een geluidswal of scherm tussen de Zierikzeese wijk Malta en de Rijksweg N59 kost respectievelijk 75.000 tot (minimaal ) 216.000 euro en is daarmee niet reëel. Een oplossing voor het verkeerslawaai kan daarom volgens burgemeester en wethouders beter worden gezocht in het terugplaatsen van het bosplantsoen, geluidsreducerend asfalt (in 2019) en eventueel het verlagen van de maximum snelheid. Die snelheid kan wellicht omlaag naar 60 kilometer per uur, oppert het college in een raadsbrief. Zo kunnen volgens b&w mogelijk twee vliegen in één klap worden geslagen. Landbouwverkeer is nu niet op de Rijksweg toegestaan en moet dwars door de woonwijk. Lees verder. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl) bron: PZC  06-08-2015

Na EK nu WK voor Terpstra

Anne Terpstra vertegenwoordigt Nederland op het WK MTB in de dwergstaat Andorra. De wereldkampioenschappen zijn van 31 augustus tot en met 6 september. Terpstra, geboren en getogen in Zierikzee en nu wonend in Apeldoorn, doet mee bij de elitevrouwen. Onlangs deed de MTB-rijder mee op het EK in Italië, maar dit liep vanwege materiaalpech in de eerste ronde uit op een teleurstelling. Terpstra werd slechts 26e. 

bron: WereldRegio 06-08-2015

21-jarige Daniël van Vliet uit Zierikzee vermist

De politie is op zoek naar naar de 21-jarige Daniël van Vliet uit Zierikzee. Hij is sinds dinsdagavond vermist. Ten tijde van zijn verdwijning droeg Daniël een blauwe spijkerbroek, grijze hoodie trui, mogelijk adidas sportschoenen en een petje. In zijn linkeroor heeft hij een oorbel en op zijn rechterarm een tatoeage. Daniël is dinsdagnacht om twee uur ‘s nachts voor het laatst gezien bij het busstation aan de Grachtweg in Zierikzee. Sindsdien ontbreekt elk spoor. Tips kunnen doorgegeven worden via de opsporingstiplijn van de politie: 0800-6070. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio 06-08-2015

Poging tot in brand steken van auto

  Aan de Scheldestraat in Zierikzee is woensdagavond omstreeks 23.20 uur geprobeerd een auto in brand te steken met afval. De brandweer heeft gecontroleerd of de brand naar binnen was geslagen, maar dit was niet het geval. De politie doet onderzoek naar de brandstichting. (foto: K> Broekhuizen/brandweer Zierikzee)

bron: WereldRegio 06-08-2015

Drie weken onderhoud aan Zeelandbrug

Op een deel van de Zeelandbrug is vanaf 31 augustus bijna drie weken lang maar één rijbaan beschikbaar vanwege onderhoudswerk. In de periode van 31 augustus tot en met 19 september 2015 wordt er groot onderhoud verricht aan de noordelijke beweegbare basculebrug van de Zeelandbrug. De slijtlaag op het brugdek wordt vernieuwd en het brugdek wordt op scheurvorming geïnspecteerd en zo nodig gerepareerd. In de brugkelder worden belangrijke onderdelen van het bewegingswerk vervangen. Bromfietsers en fietsers ondervinden geen hinder van de werkzaamheden, het snelverkeer en scheepvaart wel. Lees verder. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl) bron: PZC  06-08-2015

Uitslagen oefenduels amateurvoetbal

Bruse Boys-Strijen 1-3, Bruse Boys-Kogelvangers 1-1, ZSC’62-Stellendam 3-1.

bron: WereldRegio 05-08-2015

Wrakje Zierikzee ‘niks bijzonders’

Het wrakje dat vrijdag werd ontdekt bij dijkwerkzaamheden voor Zierikzee, heeft geen historische waarde. Archeologen van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE) hebben de houtresten onderzocht. Daaruit is komen vast te staan dat het scheepje dateert uit de 20ste eeuw en ook qua type niets bijzonders is. Mosselvissers uit Zierikzee weten te vertellen dat het zeer waarschijnlijk gaat om een oud vissersbootje, dat later is omgebouwd voor de pleziervaart. Dat verklaart ook de bouten, moeren en stalen plaat aan de achterzijde, waar vermoedelijk een motor aan heeft gehangen. Het bootje zou in 1970 bij onderhoud op de toenmalige bokken in de haven van Zierikzee door midden zijn gebroken. Lees verder.  bron: PZC  06-08-2015

Oud wrakje gevonden bij Zierikzee

Bij dijkwerkzaamheden ter hoogte van Zierikzee is een klein wrak ontdekt. Het gaat mogelijk om de resten van een oud scheepje uit de periode 1850 tot begin 1900. Het Bureau Zeeweringen heeft de vondst gemeld bij de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed (RCE), aldus woordvoerder Anneke McGovern. Een archeoloog is gisteren ter plekke geweest en heeft het wrak opgemeten en in kaart gebracht. Ook is een stuk eikenhout meegenomen om te onderzoeken welke historische waarde de resten hebben. Mogelijk gaat het om een visserscheepje, veerbootje of een klein vrachtschip, vermoedt RCE-adviseur archeologie en cultuurlandschap Cees van Rooijen. Lees verder.  bron: PZC  05-08-2015

Havendagen weer sportiever met eerste zwemtocht

Met een zwemprestatietocht tijdens de Havendagen Zierikzee wordt het evenement weer een stukje sportiever. Kwam in 2014 de Havenloop erbij en hoort de wielerronde van Zierikzee al jaren bij het Zierikzeese volksfeestje, is het dus nu de beurt aan de zwemmers. De eerste zwemprestatietocht wordt georganiseerd door zwemvereniging Onderdak. Er is een 500 meter voor recreanten en een 1.000 meter voor getrainde zwemmers. De start is op de steiger bij het Luitje en dan gaat het richting (foto) café de Biet en weer terug. Deelname is voor iedereen vanaf twaalf jaar en inschrijven moet vooraf gebeuren via prestatiezwemtocht@zvonderdak.nl. Het zwemmen, dat een jaarlijks karakter moet gaan krijgen, is zaterdag 22 augustus om 16.00 uur, de Havenloop donderdag 20 augustus om 19.30 uur en  de wielerronde vrijdag 21 augustus om 18.30. (foto Anja de Glopper)

bron: WereldRegio 04-08-2015

Joziasse struikelt in derde ronde NK

Finn Joziasse heeft woensdag niet de kwartfinale van de nationale jeugdkampioenschappen tot en met veertien jaar bereikt. Op de tennisbanen van Victoria in Rotterdam verloor de Zierikzeese (foto)  met 6-3 7-5 van de als tweede geplaatste Margriet Timmermans. Team- en clubgenoot Puk Nouwen ging dinsdag tijdens de tweede schifting in twee bedrijven onderuit tegen Birgit Heijnemans: 6-4 6-0.. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio 04-08-2015

Twee dieven Milieustraat op heterdaad aangehouden

De politie heeft maandag 3 augustus 2015 omstreeks 05.15 uur dankzij een alerte getuige op ’s Heer Lauwendorp twee mannen uit Zierikzee (36 en 48 jaar) aangehouden ter zake diefstal c.q. inbraak in de Milieustraat. Agenten kregen een melding dat er een diefstal gaande was bij de Milieustraat een getuige zag dat een man achter het hek stond en allerlei goederen aangaf aan een maat die voor het hek stond. De spullen werden in de auto geladen. Het ging onder meer om stoelen, een deur en een zinken teil. Terwijl de agenten aanrijdend waren, stapten de dieven in hun auto en reden weg. De dienders zagen op ’s Heer Lauwendorp dat de bedoelde auto hen tegemoet kwam. Ze zagen dat het voertuig met diverse goederen was volgestopt. Ze hebben de bestuurder een stopteken gegeven en beide inzittenden daarna aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: Politie  03-08-2015

Joziasse en Nouwen naar tweede ronde NK jeugdtennis

Finn Joziasse en Puk Nouwen hebben de tweede ronde van de nationale jeugdkampioenschappen tot en met veertien jaar bereikt. Joziasse versloeg maandag op de tennisbanen van het Rotterdamse Victoria Jade Kluijtmans met 6-4 6-3 en Nouwen, net als Joziasse wonend in Zierikzee, deed dat ten koste van Danielle Lescrauwaet: 6-3 6-7 (4-7) 6-1.

bron: WereldRegio 03-08-2015

Kreeftenstropers betrapt in Zierikzee

Buitengewone opsporingsambtenaren van de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) Zeeland en de Visfederatie Nederland hebben zondagavond 2 augustus 2015 in samenwerking met een milieuagent van de politie twee mannen betrapt op kreeftenstroperij. Het duo had 31 kreeften in een net, bij elkaar 31 kilo, bij zich. Ze zijn in het cellencomplex Torentijd ingesloten. De opsporingsambtenaren hadden de mannen op de Oosterschelde, bij de Weg naar de Val betrapt. Een van de mannen was gekleed in een wetsuit. Er lagen verschillende snorkelattributen naast hen, zoals een duikbril, lood en zaklampen. Het ging om 31 kreeften. Daarvan waren er inmiddels drie dood, enkele kreeften waren verwond het harnas was beschadigd en de scharen waren eraf, de andere schaaldieren zijn teruggezet in het Oosterscheldewater. Het gaat om een 37-jarige man die in Zoutkamp verblijft en een 28-jarige man die in Luik woont. Hen wordt stroperij en dierenmishandeling ten laste gelegd.(foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: Politie  03-08-2015

Bijna 550 fietsers genieten van Giro di SD

Met (fiets)café De Biet als nieuwe start- en finishlocatie kon de organisatie terugkijken op een geslaagde, zesde editie van Giro di Schouwen-Duiveland. Bijna 550 (toer)fietsers genoten zondag van drie routes (25, 50 en 100 kilometer) en van de mooie natuur op Schouwen-Duiveland dat extra cachet kreeg vanwege de prima weersomstandigheden. Giro di Schouwen-Duiveland (foto) was dit weekeinde het vierde, grote evenement dat veel mensen (passief en actief) op de been bracht. Er waren namelijk tevens veel mensen bij de palingrookkampioenschappen in Kerkwerve, het Zeeuwse Wijnfeest in Dreischor en de Power Horse Competition in Noordwelle. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio 02-08-2015

Dronken automobiliste wil niet mee naar het bureau

Een 44-jarige Rotterdamse is zaterdag 1 augustus omstreeks 23.40 uur op de Havenweg aangehouden ter zake rijden onder invloed. Ze reed met haar auto een sloot in en botste eerder al tegen een verkeersbord. Ze verzette zich bij haar aanhouding. De politie kreeg omstreeks 23.15 uur een melding dat op de Havenweg een auto boven een sloot hing. Er zat een barst in de voorruit. De bestuurster werd opgevangen op een boot in de jachthaven. Een eerste test ter plaatse wees uit dat ze onder invloed van alcohol was. Ze wilde niet mee naar het bureau voor een officiële ademanalyse. Ze werd daarom aangehouden waarbij zij zich hevig verzette. Op het bureau blies zij 790 ugl, terwijl 220 ugl maximaal is toegestaan. Haar rijbewijs is ingevorderd. Na onderzoek bleek dat zij op de Lange Blokweg met haar auto al een verkeersbord omver had gereden. Haar gegevens worden daarom in verband met de schade verstrekt aan de gemeente. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: Politie  02-08-2015