Optimisme heerst in fiZi

Op een avond zoals deze zou er op zijn minst een gezellige bedrijvigheid moeten zijn. Een zomerse dag, gevolgd door een lange avond met een aangename temperatuur. De ultieme gelegenheid om een bezoek aan Filmtheater Zierikzee (fiZi) te brengen, zou je denken. Dit jaar besloot het bestuur van fiZi ook tijdens de zomermaanden films te blijven draaien. Een ambitieus plan voor het alweer bijna een jaar in De Weverij gehuisveste filmtheater. Operateur Jan Bert: “We hebben hogere kosten op te brengen dan in het oude fiZi. Daarom proberen we het op deze manier met een zomerprogrammering.” Het blijkt niet makkelijk om hoge bezoekersaantallen te bewerkstelligen. En van filmliefhebbende vakantiegangers moet het filmthea-
ter het ook niet hebben. “We hebben nog geen toerist gezien.” Het vaste groepje mensen dat wel naar de film komt, geeft de voorkeur aan de zaterdagavondvoorstelling. De afgelopen twee zaterdagen lag het bezoekersaantal rond de veertig. Tegen een krappe tien en vijftien van de zondagen erna. Naast locatie voor filmvoorstellingen doet De Weverij ook dienst als bijeenkomstruimte voor particuliere derden, zoals de Zeeuwse Wereldvrouwen en Zeelandia. Een noodzakelijke inkomstenbron voor het voortbestaan van fiZi. “Maar vergeet niet, we hebben een goede winter gehad en de maanden mei en juni zijn altijd minder.” FiZi draait volledig op vrijwilligers en onder hen is het unanieme oordeel bedrukt over de huidige stand van zaken zo tijdens de zomermaanden. Wat betreft de nieuwe locatie is het filmtheater er op vooruit gegaan. Een enthousiaste bezoekster beaamt: “Het is een prachtige locatie. Het is zó opgeknapt in vergelijking met het oude fiZi!” Ondanks tegenvallende bezoekersaantallen heerst er ook optimisme “Je moet het niet al na één jaar opgeven”, aldus vrijwilligster Christine. In de maanden juli en augustus staat nog een aantal interessante films op de agenda. Voor de programmering, meer informatie en reserveren: www.fizi.nl. (foto: Iris Kouwen)

bron: Ons Eiland  25-07-2013

Jacques Geschiere is een eilandelijke petitie gestart

De herinrichting van de binnenstad van Zierikzee moet onmiddellijk stoppen. Dat wil Jacques Geschiere uit Zierikzee bereiken met een eilandelijke petitie. Hij noemt het zelf een “eenmansactie vanuit een grote betrokkenheid bij de historische binnenstad. Ik wil mensen van het hele eiland een stem geven. Daarbij mik ik op een massaal en breed gedragen proteststem. Een overheid mag hiervoor niet doof zijn.” De teloorgang van de binnenstad gaat hem aan het hart. “We hebben gezien wat de herinrichting van het Havenplein heeft opgeleverd: een kale woestijn van stenen. Zonder sfeer, zonder groen, zonder ziel. Daarom hanteer ik als slogan zowel ‘stop de verstening’ als ‘stop de ontgroening’. Want de gemeente wil het gazon en de bloemperken van het Havenpark en Kraanplein inruilen voor dezelfde stenen als op het Havenplein liggen, met her en der een struikgewasje. Lopend over het Havenplein hoor ik alleen maar sombere geluiden. Die mensen hebben nu de gelegenheid hun mening kenbaar te maken, via een petitie.” “Voor de plannen is geen subsidie beschikbaar”, gaat Geschiere verder. “De Schouwen-Duivelander betaalt dus alles uit eigen zak. En dat in tijden van extra bezuinigingen. Er is bovendien geen enkele noodzaak om het Havenpark aan te passen. Iedereen vindt het groene park prachtig.” “Op diverse plekken op het eiland kunnen mensen de petitie tekenen. Ik roep ook mensen uit andere kernen op de actie te steunen en de petitie bij mij aan te vragen, via mijn mailadres:igesch@zeelandnet.nl. Op de website http://ikmaakmezorgen.nl/zierikzee.html kan iedereen het petitieformulier trouwens zelf downloaden.” Geschiere maakt daarbij ook graag gebruik van de sociale media. “Ga naar de Facebook-pagina ‘her-inrichting Zierikzee’ en verspreid het nieuws! Ook is het mogelijk de petitie online te tekenen, via http://behoudzierikzee.petities.nl/. Makkelijker kan ik het de mensen niet maken.” Tot slot doet hij een appèl aan lokale politici: “Kom tot inkeer. Er is geen noodzaak het Havenpark en de rest voor tonnen of miljoenen gemeenschapsgeld aan te passen.” (foto: Ons Eiland / PR)

 

bron: Ons Eiland  24-07-2013

Voorpremière film Borgman in FiZi

Filmtheater FiZi vertoont woensdag 28 augustus de voorpremière van de droogkomische thriller Borgman van Alex van Warmerdam. Met deze voorstelling neemt fiZi, samen met filmtheaters verspreid door heel Nederland, deel aan de grootste voorpremière ooit van een Nederlandse film. Lees verder

 

bron: PZC  24-07-2013

Verdienstelijk debuut Lammerts op Worldtour

Freestylekitesurfster Annelous Lammerts kan terugkijken op een goed debuut tijdens haar eerste wereldbekerwedstrijd. De negentienjarige inwoonster van Schuddebeurs werd op de vierde stop van de PKRA Worldtour zevende in een veld van twintig deelneemsters. ,,Ik ben echt super blij met het resultaat. Wat ik vooral leuk vind, is dat ik heb kunnen zien dat mijn niveau dicht in de buurt komt van de topsurfsters. De topdrie is echt een stuk beter, maar van de uiteindelijke nummer vier van dit evenement heb ik in de voorrondes gewonnen en in het main event weer van verloren”, aldus Lammerts. Om in het hoofdtoernooi (main event) in het Duitse Sankt Peter-Ording te komen, moest de kitesurfster eerst de voorronden doorkomen. ,,Hierin vaar je tegen drie andere kiters: nummer één gaat meteen door, nummer twee en drie krijgen nog een kans en nummer vier ligt eruit. Iedereen zet alles op alles om geen vierde te worden want anders ben je helemaal naar de wedstrijd gekomen voor zeven minuten kitesurfen. Mijn heat ging echt zo ongelofelijk goed. Beter had ik het niet kunnen doen.” Voor de wereldbekerwedstrijd trok Lammert naar Sylt voor een stop op de Europese tour, maar in de Duitse plaats waar ze in 2012 won, stond te weinig wind. Vanaf nu traint ze voor het NK van eind augustus en denkt ze al weer aan 2014. ,,Volgend jaar ga ik zeker meer stops van de wereldkampioenschappen meedoen.” (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  24-07-2013

Boogert pakt inrichting Nieuwe kerk op

Bouwbedrijf Boogert in Oosterland gaat de herinrichting van de Nieuwe Kerk in Zierikzee oppakken. Na de bouwvak gaat de aannemer beginnen met de uitvoering van dit voor de Nieuwe Kerk zo belangrijke werk. Een beeldbepalend element van de herinrichting is de inbouw (de ‘Gallery’) ter plaatse van de ingang en recht tegenover het orgel. Dit element bevat alle voorzieningen om bij voorstellingen de bezoekers optimaal te kunnen bedienen. Tevens worden óp de Gallery zitplaatsen gerealiseerd met zicht op het podium en uitzicht door de hooggelegen ramen.  Bij de voorbereiding is er extra aandacht besteed om voorstellingen beter over het voetlicht te brengen. Zo komt er een verplaatsbaar podium met toneelvoorzieningen, worden trussen opgehangen voor de belichting van het podium en de zaal en worden voorzieningen getroffen voor de akoestiek. Om het comfort te verbeteren wordt vloerverwarming aangebracht en worden langs de muren panelen voorzien om extra te kunnen verwarmen. Volgens de planning kan de Nieuwe Kerk vanaf januari 2014 weer volledig in gebruik worden genomen. Indien mogelijk zal al in december  een begin worden gemaakt met de verhuur. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: WereldRegio  24-07-2013

Rabobank verhuist eind dit jaar naar Grachtweg in Zierikzee

De Rabobank wil begin december het nieuwe regiokantoor aan de Grachtweg in Zierikzee openen, waar straks alle Schouwen-Duivelandse klanten terecht kunnen voor hun bankzaken. Eerder mikte de bank nog op dit najaar. De kantoren in Burgh-Haamstede en Bruinisse sluiten over zes weken (per 1 september) de deuren. Begin dit jaar sprak Jos van Esbroeck, directeur particulieren van Rabobank Oosterschelde, de wens uit om in beide dorpen pin- en afstortautomaten te behouden. Dat is gelukt. “Het pand in Bruinisse huren we. Het gedeelte waar de automaten zich bevinden kunnen we ook blijven huren.” Het kantoor in Burgh-Haamstede is verkocht. Met de nieuwe eigenaar, een ondernemer in de zakelijke dienstverlening, is afgesproken dat het pinautomaat mag blijven zitten. Het geldautomaat aan het Havenpark in Zierikzee wordt naar de buitenkant van het kantoor verplaatst, zodat het gebouw eenvoudiger kan worden verkocht. Overigens worden bij het nieuwe kantoor (foto) aan de Grachtweg (tegenover het busstation) ook pin- en afstortautomaten geplaatst. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

 

bron: PZC  24-07-2013

VVD fluit fractiegenoot Meulblok terug

In een speciaal persbericht heeft de VVD-fractie in de gemeenteraad partijgenoot Dick Meulblok (foto) teruggefloten. Meulblok had eerder in de PZC laten weten dat de VVD bereid zou zijn nog eens goed te gaan kijken naar de herinrichting van het Havenpark. Dat is bij een deel van de bevolking omstreden. Een eerdere poging van Alert! en CDA om een streep te zetten door de plannen werd door de VVD niet gesteund. En de deur op een kier zetten, zoals Meulblok het zou hebben genoemd, is voor zijn fractie nu te stap te ver. Als het uitgewerkte plan op tafel ligt is het vroeg genoeg om er nog iets van te vinden, zo luidt het standpunt nu. (foto: Gemeente Schouwen-Duiveland)

bron: WereldRegio  24-07-2013

Tennisster Kerkhove stapt topdriehonderd binnen

De recente, goede prestaties in Duitsland (kwartfinale Challenger Aschaffenburg) en Zweden (eerste ronde WTA Bastad) hebben Lesley Kerkhove een aardige sprong op de wereldranglijst doen maken. Mooi, omdat de Zierikzeese tennisster met het aantal behaalde punten voor het eerst in de topdriehonderd van WTA-speelsters terecht is gekomen. Op de actuele ranking staat Kerkhove 297e. Ze komt van een 331e plaats. Haar hoogste ranking was in december 2012 toen ze 311e stond.  (foto: Ruben Oreel)

 

bron: WereldRegio  23-07-2013

Hoe zit het met de gemeentelijke communicatie

Inwoners, ondernemers en gasten kunnen sinds vandaag, via een digitale enquête op de gemeentelijke website, www.schouwen-duiveland.nl laten weten wat zij van de gemeentelijke communicatiekanalen vinden. De gemeente wil haar communicatiebeleid evalueren en aan de hand van deze enquête kijken of ze de huidige middelen nog beter en doeltreffender kan toepassen, zodat ze nog meer aansluiten op de wensen en behoeften van de inwoners, gasten en ondernemers. Onder de deelnemers aan de enquête worden vijf VVV bonnen t.w.v. €25,- verloot. Het onderzoeksrapport moet in september afgerond zijn en wordt gepubliceerd op de gemeentelijke website.

bron: WereldRegio  23-07-2013

Karter Kouijzer weer derde met team Holland op WK

Marcel Kouijzer is met team Holland derde geworden op het WK indoor. De Zierikzeese karter herhaalde hiermee zondag de prestatie van 2012 op dezelfde Nations Cup. In Denemarken, waar het WK deze week plaats heeft, zat Kouijzer in een team met Corné Snoep, Mats de Jong en Ruben Boutens. De komende dagen wordt het individuele WK gereden.

bron: WereldRegio  22-07-2013

Tweetal aangehouden na mishandeling

Afgelopen nacht (21 juli) zijn aan de Baanstraat in Middelburg een 37-jarige inwoner van Zierikzee en een man, waarvan de identiteit nog niet vaststaat, aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de onbekende man op de hoek Achter de Houttuinen en Baanstraat een vrouw aanviel en hard tegen haar hoofd sloeg. De agenten hielden de man aan maar de verdachte verzette zich hevig en het werk van de politie werd ook nog moeilijker gemaakt door omstanders die zich met de arrestatie bemoeiden. Na gebruik van pepperspray kon hij worden overmeesterd. Met behulp van twee politieagenten te paard en een agent met een diensthond bleef de situatie op straat onder controle. Een 37-jarige man uit Zierikzee, die de aanhouding probeerde te voorkomen, werd aangehouden voor belemmering. Ook hij pleegde verzet. De twee mannen zijn overgebracht naar het politiebureau. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: WereldRegio  22-07-2013

Eigenaren Boaz en Werf nemen pizzeria over

De eigenaren van grand café de Werf en Boaz eten en drinken hebben pizzeria Il Nettuno d’Oro in Zierikzee overgenomen. Het driemanschap, bestaande uit Leon van de Sande, Jimmy Niemans en Danny Poortvliet, gaat er verder onder de naam de Pizzeria pasta en pizza en zijn gisteren (zaterdag) voor het eerst opengegaan. In juni 2011 nam het drietal de Werf over.

bron: WereldRegio  22-07-2013

Zierikzeese Free Record Shop dicht

De Zierikzeese vestiging van Free Record Shop is dicht. Vrijdag was de laatste dag waarop mensen er cd’s, dvd’s en games konden kopen. De sluiting is een gevolg van het landelijke faillissement van Free Record Shop. Er blijven nog wel winkels van de landelijke muziekketen open. Welke dat zijn, is onbekend. Boven: Zanger Wesley Klein, winnaar van de tv-talentenjacht Popstars tijdens de presetatie bij Free Record Shop Zierikzee op 14 augustus 2010 van zijn eerste cd ‘Vandaag en Morgen’. (archieffoto: Zierikzee-Monumentenstad.nl.

bron: WereldRegio  22-07-2013

Ton verdedigt positie in Bombokaal

Leonie Ton verdedigt woensdag 24 juli haar leidende positie in het PZC-stratenloopcircuit en doet dat tijdens de Bombokaal. De dertigste editie van deze wedstrijd in Burgh-Haamstede is de vijfde race van het circuit waarbij Zeeuwse atletiekverenigingen beurtelings op woensdagavond een wedstrijd over ongeveer tien kilometer organiseren. Om in aanmerking te komen voor een klassering in het circuit moet je aan vijf van de zes wedstrijden deelnemen. Ton uit Zierikzee leidt het klassement in de klasse masters D35. De wedstrijd in Burgh-Haamstede begint om 19.40. De zesde en laatste stratenwedstrijd is 31 juli in Vlissingen (de Boulevardloop).

bron: WereldRegio  22-07-2013

Containerbrand Grevelingenstraat

Vrijdagmorgen om 05.45 uur werd de brandweer van Zierikzee gealarmeerd omdat een van de afvalcontainers aan de Grevelingenstraat in brand stond. Dit keer stond er een papiercontainer in brand. Het vuur werd snel geblust. (foto: Martijn Lokerse)

 

bron: Zierikzee-Monumentenstad.nl  20-07-2013

Favoriete Joziasse sneuvelt in kwartfinale

Finn Joziasse is in de kwartfinale van het nationale ranglijst (vier sterren) in Haren uitgeschakeld. De als eerste geplaatste Zierikzeese verloor in de Groningse plaats in drie sets van Roos van Reek, als vijfde ingeschaald. Het werd donderdag 6-3 5-7 6-4.  (foto: Richard van Loon)

bron: WereldRegio  19-07-2013

Brief Plasterk: geen vervanging Vogelenzang

D66 mag geen partijgenoot op de zetel van Serge Vogelenzang in de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland plaatsen. Minister Ronald Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft dat deze week op verzoek van Gerard Rabelink, burgemeester van Schouwen-Duiveland, schriftelijk laten weten. Plasterk is namelijk niet van plan de Grondwet te wijzigen om een vervangend raadslid toe te staan. D66-lid Vogelenzang kreeg in december 2011 een ernstig ongeluk.                       

bron: WereldRegio  19-07-2013

‘Niets veranderen aan Havenpark en Kraanplein’

Jacques Geschiere, wonend aan de Oude Haven in Zierikzee, is bezig met het opzetten van de petitie ‘Behoud Havenpark en Kraanplein’ naar buiten. Zijn doel is helder en simpel: hij wil niets veranderen aan het bovengenoemde plein en park. Geschiere wil eilandbreed mensen mobiliseren om zich achter zijn petitie te scharen. Voordat de gemeenteraad een definitief besluit neemt over de herinrichting van het Havenpark en Kraanplein, biedt hij de petitie op een officieel moment aan aan het gemeentebestuur. Vrijdag in de papieren editie meer over de beweegredenen van Geschiere en wanneer de petitie openbaar wordt. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: WereldRegio  19-07-2013

Kerkhove wint in Bastad weer in drie sets

Lesley Kerkhove heeft ook haar tweede wedstrijd in het kwalificatieschema voor het WTA-toernooi in het Zweedse Bastad gewonnen. Om het hoofdschema te bereiken moet de 21-jarige Zierikzeese nog één kwalificatieronde overleven. Deze partij speelt ze maandag tegen Marina Melnikova, een Russische met wie ze wel eens dubbelt op de internationale tour. In de tweede kwalificatieronde sloeg Kerkhove zich langs de Spaanse Sara Sorribes Tormo. De winst op de nummer 358 van de wereld kwam zondag niet vanzelf, ondanks een goede start van de mondiale 352, Kerkhove dus. Ze pakte de eerste set met 6-3, maar was daarna het spoor volledig bijster: 0-6. In het beslissende bedrijf forceerde Kerkhove op 3-2 een break: 4-2. Het verschil van twee games bleef tot het einde van de derde set gehandhaafd toen ze haar vierde matchpoint benutte: 6-3. Naast het enkelspel is Kerkhove inmiddels toegelaten in het hoofdschema van het dubbeltoernooi. Ze treedt hierin aan met Richel Hogenkamp.(foto: Richard van Loon

bron: WereldRegio  19-07-2013

Kerkhove kan zich opmaken voor WTA-debuut

Lesley Kerkhove staat in hetzelfde schema als de Amerikaanse nummer een op de wereldranglijst, Serena Williams. De Zierikzeese tennisster ziet haar naam bij de 32 speelsters verschijnen die deze week aan het WTA-toernooi in het Zweedse Bastad meedoen. Tegen wie ze moet, is nog niet bekend. De kwalificatie voor het hoofdschema werd maandagmiddag een feit na haar derde zege in het kwalificatietoernooi. Dat deed Kerkhove ten koste van de Russisch Marina Melnikova in twee sets 7-6 (9-7) en 6-4. Het is de eerste dat Kerkhove zich plaatst voor het hoofdtoernooi van een WTA. Eerdere pogingen in Brussel (mei 2013) en Rosmalen (juni 2009) strandden. Naast het enkelspel staat de Schouwse ook in het hoofdschema van het dubbelspel. Dat overkwam haar op Rosmalen 2012 ook al eens. (foto: Richard van Loon)                                     

bron: WereldRegio  19-07-2013

Kerkhove in Bastad tegen mondiale nummer 140

De eerste tegenstander van Lesley Kerkhove op de WTA-tour is bekend. Het is de Russische Nina Bratchikova. Deze tennisster bekleedt de 140e plaats op de wereldranglijst. De wedstrijd wordt dinsdag 15 jui gespeeld. (foto: Richard van Loon)                                

bron: WereldRegio  19-07-2013

Joziasse wint in noorden zuidelijk clubonderonsje

Finn Joziasse heeft op een jeugdranglijsttoernooi (vier sterren) in het Groningse Haren de knock out-fase bij de meisjes tot en met twaalf jaar bereikt. De Zierikzeese, als eerste geplaatst, moest hiervoor twee poulewedstrijden afwerken. Een van de twee ging maandag tegen club- en plaatsgenote Puk Nouwen. Joziasse won met 6-2 6-4. In het tweede pouleduel versloeg ze Femke Mars: 6-2 7-6 (9-7). Een derde Zierikzeese speelster redde het in Hillegom niet tijdens een ITF 4-evenement. Romy Kerkhove strandde namelijk maandag in de tweede ronde van de kwalificaties tegen Phillis Vanenburg: 2-6 6-2 6-4. (foto: Richard van Loon)


bron: WereldRegio  19-07-2013

Jubileumeditie Dikke Toren-toernooi goed bevallen

De dertigste editie van het Dikke Toren-toernooi is bij de deelnemers goed bevallen. Dit laat mede-organisator Patrick Roggeband weten. ,,We hebben geen problemen gehad. Alles is goed verlopen. Dat kon ook bijna niet anders met het weer.” Wat bij de tennissers met name in goeden aarde viel, was het spelen in poules om twee gewonnen sets. ,,Ook spelen op actuele rating is ook zeer goed bevallen”, aldus Roggeband. Dat laatste krijgt volgende week navolging op het Westhoek-dubbeltoernooi (Burgh-Haamstede) en een week later op het Gruttepikkers II-toernooi (Nieuwerkerk).

bron: WereldRegio  19-07-2013

Kerkhove laat kansjes liggen bij WTA-debuut

Lesley Kerkhove heeft haar debuut op de WTA-tour ‘ opgeluisterd’ met een nederlaag, maar liet enkele mogelijkheden liggen op beter resultaat in de eerste set liggen.Derhalve verloor de Zierikzeese tennisster dinsdagmiddag op het WTA-toernooi in het Zweedse Bastad met 6-3 6-1 van de Russische 140 van de wereldranglijst, Nina Bratchikova. Kerkhove was het hoofdschema binnengedrongen via drie gewonnen kwalificatieduels. Ondanks een ogenschijnlijk afgetekend verlies kijkt Kerkhove met tevredenheid terug op haar WTA-debuut.  ,,Dit soort wedstrijden wil ik vaker spelen. Van dit niveau leer je weer meer”, sprak ze na de nederlaag in twee sets tegen Nina Bratchikova. Toch was ze te spreken over het niveau dat ze zelf speelde. ,,Dat kwam ook door het toernooi van vorige week. Toen ben ik in het toernooi gegroeid en ben elke wedstrijd beter gaan spelen. Daardoor bouw je zelfvertrouwen op.” Dat het niveau op een WTA hoger is dan tijdens een Challenger, waar ze tot nu toe meestal aan meedoet, merkte ze aan Bratchikova. ,,Elk punt staat ze er en het niveau is constant.” Het eerste optreden op een WTA-evenement smaakt derhalve naar meer en daarom ze is van plan WTA-toernooien in de gaten te houden. ,,En als het aan te rijden is.” Hoewel ze slechts vier games haalde, was het wel enigszins geflatteerd. Dat was met name in de eerste set het geval. ,,Elke games was close en deuce met voor- en nadeel.” Vooral bij 3-4 achter had ze de kans om gelijk te maken en de spanning terug te brengen. ,,Die heb ik zelf laten liggen; ik miste toen twee ballen.” In de tweede set was het haar eer te na met ‘nul’ te verliezen. Ze kreeg zelfs nog kans op 2-5, maar Bratchikova benutte uiteindelijk haar vijfde matchpoint.  ,,Het is jammer dat ik die kansen niet heb benut. Maar als je ze niet benut, verlies je gewoon. Maar ik heb wel een goed toernooi gespeeld.” (foto: Richard van Loon

bron: WereldRegio  19-07-2013

Kortsluiting Sluis Mode

anmorgen omstreeks half tien is er kortsluiting onstaan in een verlichtingsunit bij Sluis Mode aan de Dam te Zierikzee. De brandweer van Zierikzee was snel ter plaatse en heeft de unit van het plafond afgehaald en afgeblust. Door de kortsluiting onstond rookontwikkeling, waardoor stichting Salvage werd ingeschakeld. (foto: Fieke van ’t Hoff) 

bron: Brandweer Schouwen-Duiveland  20-12-2013

‘Verweven’ in hartje Zierikzee

Met medewerking van de Landelijke Vereniging van Weefsters en Wevers en op initiatief van Kiki Visser van The Dutch Cottage, wordt op vrijdag 9 augustus van 12.00 tot 20.00 uur de eerste markt ‘Verweven’ gehouden. In het centrum van Zierikzee kunnen mensen die quilten, weven, spinnen, wol verven, vlas bewerken, zelfgemaakte wol verkopen, naaigerei en fournituren verkopen een kraam huren om hun werk te demonstreren en verkopen. Tijdens de markt worden er demonstraties verzorgd. Daarnaast is er een kleine tentoonstelling met merklappen, quilts en meer. Voor het huren van een kraam is Guusje Poot contactpersoon.guusje.gp@gmail.com.

bron: Ons Eiland  17-07-2013

Verkeersregelaar werkzaamheden dijkversterking

Het Projectbureau Zeeweringen zet vanaf aanstaande maandag een verkeersregelaar in om fietsers en bouwverkeer bij werkzaamheden aan de dijk bij Zierikzee uit elkaar te houden. Afgelopen tijd is gebleken dat veel fietsers en wandelaars bebording, hekken en aanwijzingen van personeel negeren. Hierdoor komen regelmatig recreanten terecht in het werkgebied en op de transportroute. Dat kan tot gevaarlijke situaties leiden. Daarom is besloten een verkeersregelaar in te zetten. Bij de boerderij langs de Havenweg staat op werkdagen een man die het fietsverkeer de juiste kant opstuurt. De juiste weg betekent: niet over de Levensstrijdweg richting de dijk. Wandelaars en fietsers worden dus teruggestuurd. Vanaf maandag is de doorgaande fietsroute weer beschikbaar vanaf de Heerenkeet via het strandje van Borrendamme richting Zierikzee. Dat was tot op heden alleen in weekenden het geval. Vanaf 20 juli is zelfs de dijk tot aan Levensstrijd weer open voor fietsers en wandelaars. Via een tijdelijke dijkovergang kunnen recreanten dan vanaf Levensstrijd langs de Cauwersinlaag richting Zierikzee. Het nieuwe buitendijkse pad over het havenhoofd moet nog worden aangelegd. Hier kunnen mensen terecht vanaf 1 november. (foto: Projectbureau Zeeweringen)

bron: WereldRegio  16-07-2013

Lange reis weerhoudt Kerkhove niet van overwinning

In een tijdsbestek van ruim 26 uur heeft Lesley Kerkhove een wedstrijd op een Challenger in het Duitse Aschaffenburg verloren, tien uur gereisd met auto en boot en een duel in van een kwalificatietoernooi voor een WTA-evenement in het Zweedse Bastad gewonnen. Na haar verloren partij in Duitsland kon ze zich nog net op tijd telefonisch aanmelden en vroeg daarbij of ze ‘laat’ kon spelen. Haar verzoek werd ingewilligd door de organisatie en derhalve stond ze in de laatste wedstrijdronde van de eerste speeldag tegenover Ysaline Bonaventure, een Belgische die net als de 21-jarige Zierikzeese wordt gecoached door Noelle van Lottum. De eerste set was zaterdag in een vloek en een zucht voorbij: Kerkhove speelde bijkans vlekkeloos en ook haar service haperde niet: 6-0. Set nummer twee ging naar Bonaventure met 3-6 en in het derde bedrijf was de Schouwse tennissters weer bij de les: 6-2. Zondag speelt ze in de tweede kwalificatieronde tegen de zestienjarige Spaanse Sara Sorribes Tormo en nummer 358 van de wereld. Kerkhove staat zes plaatsen hoger. (foto: Richard van Loon

bron: WereldRegio  15-07-2013

Bezoekers begraafplaats St. Barbara in Zierikzee kunnen weer parkeren

Dankzij een rij blauwe klinkers, kunnen mensen die het graf van een overleden dierbare willen bezoeken hun auto weer parkeren bij de rooms-katholieke begraafplaats St. Barbara aan de Grachtweg in Zierikzee. Sinds de gemeente vorig jaar een eind maakte aan gratis parkeren in de binnenstad, stond de parkeerhaven vrijwel dagelijks vol met langparkeerders, constateerde ook Peter Verkaart, beheerder van de begraafplaats. Lees verder.

 

bron: PZC  15-07-2013

DTT: Stoutjesdijk/Stoutjesdijk naar laatste vier mannendubbel C

Ard en Paul Stoutjesdijk hebben vrijdagavond de halve finale van het mannendubbel C op het Dikke Toren-toernooi gehaald. In hun tweede en laatste poulewedstrijd waren ze net wat beter dan het als vierde geplaatste koppel Gerrit Kort/Kees Rijnberg: 7-5 6-4. Om de finale van zondag 14 juli te bereiken moeten ze afrekenen met Alfred Koster en Marco Kramer. In de andere halve finale staan Paul ten Have en Ton Roggeband. Hun tegenstander wordt vandaag (zaterdag) bekend.

bron: WereldRegio  13-07-2013

Kerkhove laat twee matchpoints onbenut

Lesley Kerkhove heeft een goede kans, om voor de tweede keer in haar loopbaan de halve finale van een Challenger (na Middelburg 2011) te bereiken, op jammerlijke wijze laten lopen. Tegen de Dalila Jakupovic had ze twee wedstrijdpunten maar kon ze beiden niet benutten. De Sloveense 374 van de wereld deed dat wel met haar derde matchpoint. Alle wedstrijdpunten kwamen voor in de tiebreak van de beslissende derde set die Jakupovic met 9-11 naar zich toetrok. De eerste set verloor de 21-jarige Schouwse met 4-6 en in de tweede set keek ze steeds tegen een minimale achterstand aan. Toch slaagde Kerkhove er vanaf 4-5 in drie games op rij te winnen waardoor ze het tweede bedrijf met 7-5 won. In de derde set stond ze vaak voor, 3-2, 4-3 en 6-5, maar slaagde ze er, mede door dertien dubbele fouten, niet in het duel naar zich toe te trekken. Ondanks de nederlaag stijgt Kerkhove weer een aantal plaatsen op de wereldranglijst. Dat deed ze maandag ook al na haar kwartfinale in Middelburg.  (foto: Richard van Loon

bron: WereldRegio  13-07-2013

Donderdagavond parkeren in Zierikzeese binnenstad gratis

Een bezoekje aan de Zierikzeese binnenstad op donderdagavond (koopavond) kost geen parkeerkaartje meer. Dit meldt de PZC. Dit betekent dat er met ingang van donderdag 18 juli gratis geparkeerd kan worden. Het besluit voor gratis parkeren is eerder genomen dan gepland. Betaald parkeren is nog wel van kracht van maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 17.30 uur.

bron: WereldRegio  13-07-2013

Tweede kwartfinale op rij tennisster Kerkhove

Voor de tweede week op rij heeft Lesley Kerkhove de kwartfinale van een Challenger bereikt. Deed ze dat vorige week in Middelburg, donderdag kende ze een vrijwel probleemloze tweede ronde in het Duitse Aschaffenburg. De Mexicaanse Marcele Zacarias werd met 6-3 6-0 uit het toernooi geslagen. In de eerste ronde had Kerkhove de grootst mogelijke moeite met Elitsa Kostova, een speelster van wie ze al vier keer verloor. De 21-jarige Schouwse won met 6-4 2-6 7-6 (9-7) ondanks 26 dubbele fouten en een matchpoint tegen.  (foto: Richard van Loon

bron: WereldRegio  12-07-2013

Chef-kok Kees Visser Zierikzee doet mee aan wedstrijd Bocuse d’ Or

Chef-kok Kees Visser van restaurant Bij Kees in Zierikzee is één van de acht Nederlanders die mee mogen doen aan de wedstrijd Bocuse d’Or, het ‘WK voor koks’. De acht chefs gaan op 1 oktober met elkaar de strijd aan in Vianen. De winnaar mag naar Stockholm, waar in mei 2014 de Europese finale wordt gehouden. Lees verder.

 

bron: PZC  11-07-2013

Mosselfamilie Schot schenkt geld aan Hospice Kaaskenshuis

Met veel plezier ontvingen voorzitter Lianne Holty en algemeen coördinator Carien Cankrien van hospice Kaaskenshuis afgelopen vrijdag een cheque van 3500 euro uit handen van de mosselfamilie Schot. Dit bedrag is bijeengebracht door de bezoekers die 25 mei aanwezig waren bij de opening van het nieuwe pand van Neeltje Jans Mosselen op de Oosterscheldekering  “Wij zijn heel blij met dit prachtige bedrag”, zeggen Lianne Holty en Carien Cankrien. “Het Kaaskenshuis bestaat alweer bijna 7 jaar. De belangstelling en de behoefte aan deze voorziening groeit nog steeds. Dat betekent ook dat de inventaris van het huis intensief gebruikt wordt en op onderdelen aan vervanging toe is. Wij willen graag het meubilair in de gemeenschappelijke woonkamer vervangen. Niet alleen omdat het versleten raakt, maar ook omdat we merken dat niet alles in het gebruik voldoende comfort voor de bewoners en hun bezoekers biedt. Deze schenking kunnen wij daar heel goed bij gebruiken.” Om verder t6e gaan met: “Het Kaaskenshuis ontvangt slechts voor een deel van de kosten subsidie van de overheid. De bewoners betalen een dagvergoeding. Voor extra dingen zij wij afhankelijk van giften en donaties.” Jan Schot vertelt dat Neeltje Jans Mosselen regelmatig geld doneert aan goede doelen. “Dat is dan vaak in de sfeer van de scheepvaart. Maar eigenlijk hebben die zelf wel geld. Zo kwamen wij op het idee om het geld dat wij bij de opening ontvingen aan het Kaaskenshuis te schenken. Tenslotte kan iedereen met het hospice te maken krijgen.” Via bankoverschrijvingen en enveloppen tijdens de opening werd 3500 euro bijeen gebracht. “Ik moet er toch niet aan denken dat we voor dat geld bloemen en flessen wijn hadden gekregen”, zegt Jan. Het mosselbedrijf Schot bestaat al honderd jaar. Intussen werkt de elfde generatie in het bedrijf. Tijdens een rondleiding is te zien dat er topdrukte heerst in de productieruimte, maar ook in de nieuwe winkel, waar veel meer dan alleen mosselen te koop zijn. Meestal loopt het mosselseizoen van juni tot september, maar de bodemmosselen zijn nu nog niet goed. Schot heeft ook 45 hectare hangmosselen die nu met man en macht worden schoongemaakt, gesorteerd, gecontroleerd en verpakt in zakken. De drukte staat in groot contrast met de rust in het hospice. Met de cheque is er een verbinding gelegd tussen de mosselen en het hospice. Boven: De familie Schot ‘wenst het hospice en de bewoners een aangename besteding van het bedrag’ staat er op de cheque. (foto: Anja de Glopper)

bron: Ons Eiland  11-07-2013

Onderzoek: Concordia schenkt duurste koffie

De duurste koffie in Zeeland wordt geserveerd bij restaurant Concordia in Zierikzee.Dat blijkt uit een onderzoekje dat door de redactie van De Bevelander, een huis-aan-huisblad op de Bevelanden, is uitgevoerd. Bij Concordia betaal je voor een kopje koffie 2,35 euro (5,17 in Nederlandse guldens). Andere horecagelegenheden op Schouwen-Duiveland werd ook bezocht. Bij Loze Visser (Renesse) is de koffie 2,10 euro, de Banjaard (Zierikzee) vraagt 1,95 euro en het Wapen van Zeeland (Renesse) 1,90 euro. De goedkoopste koffie op Schouwen-Duiveland schenkt De Nieuwe Westhoek (Burgh-Haamstede): 1,60 euro. De minst dure koffie in Zeeland ‘haal’ je bij De Landbouw in Goes: 1,30 euro. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: WereldRegio  11-07-2013

DTT: Boot en Delfgaauw delven onderspit

Eric Boot en Remko Delfgaauw lijken klaar te zijn op het Dikke Toren-toernooi (DTT).Als eerste geplaatst in het mannendubbel F liepen ze dinsdagavond tegen een nederlaag aan. Raas Ayaz en Joris Jobse waren daarvoor met 6-1 6-3 verantwoordelijk. Dit duo speelt zaterdag voor een plaats in de eindstrijd van zondag 14 juli tegen Jan Oosting en Fred Roosen. Zij verloren eerder met tweemaal 6-0 van Boot/Delfgaauw. Een overwinning voor Jobse/Ayaz is toereikend. Vandaag (woensdag) gaan de wedstrijden van het 30e DTT om 17.00 uur verder op het Grevelingenpark van LTC Zierikzee.

bron: WereldRegio  11-07-2013

Kostova profiteert niet van 26 dubbele fouten Kerkhove

Ja, het staat er echt: 26 dubbele fouten en toch een partij gewonnen op een internationaal tennistoernooi. Het ‘overkwam’ Lesley Kerkhove in haar eerste ronde van een Challenger in het Duitse Aschaffenburg in haar wedstrijd tegen angstgegner Elitsa Kostova. Na een bijzonder spannende, lange en taaie partij zegevierde de 21-jarige Zierikzeese woensdagmiddag met 6-4 2-6 7-6 (9-7).  Kerkhove-Kostova was een hotsenknotsenwedstrijd die in de beslissende fase werkelijk alle kanten uit kon. Het was ook een mentaal duel want vier eerdere ontmoetingen had Kerkhove steeds het onderspit gedolven tegen de Bulgaarse 244 van de wereld. En met een zeer matig lopende service was het maar de vraag of Kerkhove het in de vijfde confrontatie wel zou redden. Het eerste bedrijf zette Kerkhove ondanks die slechte opslag knap naar haar hand. Een 3-4-achterstand zette ze om naar 6-4-winst. In de tweede set herstelde Kostova zich meer dan goed waardoor de Schouwse tennisster met 2-6 weinig kans had. In het beslissende bedrijf was Kerkhove steeds leidende, kreeg op 4-3 een breekpunt tegen maar zette de achtste game toch in winst om. Op 5-4 verloor ze haar service waarna Kostova naar 5-6 ging. In de twaalfde game trok Kerkhove de stand in evenwicht en moest een tiebreak de beslissing brengen. Net als in een groot deel van de derde set was Kerkhove in de tiebreak degene die de dans leidde. Ze liet echter een 5-2-voorsprong schieten in een 5-6-achterstand. Het eerste matchpoint voor Kostova dus dat niet door haar werd benut. Het eerste voor Kerkhove werd ook geen succes, het tweede wel: 7-6 (9-7). Derhalve speelt ze donderdag in de tweeede ronde. Tegenstander is de Mexicaanse Zacarias, 380e op de wereldranglijst. En dan, nog even terug naar die 26 dubbele fouten. De vraag is of dat op de internationale tennistour een record is, in negatieve zin dan wel. Voormalige dubbelpartner Arantxa Rus sloeg er in februari 2013 op een Colombiaans toernooi 23. Dat twijfelachtige record heeft Kerkhove in ieder geval te pakken.

bron: WereldRegio  11-07-2013

Tiebreaks beheersen mannendubbel DTT

Een van de meest opvallende wedstrijden uit het eerste weekeinde van het Dikke Toren-toernooi (DTT) was een mannendubbel in de C-klasse. Het duel tussen Daan en Michiel Hootsen tegen Eric Hoogendoorn en Patrick Roggeband werd beslist in drie tiebreaks. De eerste won het Hootsen-koppel met 7-0, de tweede ging met 7-3 naar Hoogendoorn en de mede-organisator van het DTT en de derde was weer een prooi voor eerstgenoemde: 7-4. Vandaag gaat de dertigste uitvoering van het DTT om 17.00 uur verder op de banen van LTC Zierikzee.

bron: WereldRegio  10-07-2013

Palen geven Havenhoofd ouderwetse uitstraling

Negenhonderd nieuwe palen geven het Westelijk Havenhoofd in Zierikzee een ouderwetse uitstraling. Door het plaatsen van palen aan de Oosterscheldekant blijft het cultuurhistorische karakter van het Westelijk Havenhoofd behouden. Tegen de palen worden een filterdoek en houten planken gelegd. Zij vormen samen de overgangsconstructie. Deze houdt straks de nieuwe betonzuilen op hun plek. Na het plaatsen van de zuilen, steken de palen nog een flink stuk uit. Zo ontstaat een bijzonder plaatje. De oude perkoenpalen zijn verwijderd. Deze zijn vroeger behandeld met creosoot, een houtbeschermingsmiddel. Het uitlogen van deze oude palen is slecht voor planten en dieren. 

bron: WereldRegio  10-07-2013

Schouwse CU: samenwerking in ouderenzorg

De Schouwse ChristenUnie (CU) wil samenwerking van een integrale ouderenzorg.Dat meldt de PZC op haar website. De CU-fractie neemt daarbij het voorbeeld van de Walcherse gemeenten waar alle partijen al samenwerken, zoals huisartsen, ziekenhuis, gemeente en andere zorgaanbieders. Door de samenwerking worden kwetsbare ouderen vroeg opgespoord en bijgestaan. Dat kan zijn in de vorm van preventie door bijvoorbeeld drempels uit huis weg te halen waardoor er minder risico is op vallen. Maar ook als mensen zorg nodig hebben kan samenwerking voorkomen dat een oudere met vier verschillende aanbieders te maken heeft, waardoor gemakkelijk langs elkaar heen gewerkt kan worden. Omdat Schouwen-Duiveland vergrijst vindt de CU het belangrijk bovengenoemd onderwerp op te pakken.

bron: WereldRegio  10-07-2013

DTT hanteert met dubbels ook actuele rating spelers

Als eerste tennistoernooi op Schouwen-Duiveland hanteerde het Dikke Toren-toernooi in 2012 de actuele rating in het enkelspel. In de komende editie van 6 tot en met 14 juli loopt het Zierikzeese toernooi weer voorop door hetzelfde toe te passen in het dubbelspel. ,,Ik denk dat het eerlijker is omdat iedereen van hetzelfde niveau tegen elkaar speelt”, verantwoordt toernooileider Patrick Roggeband de ingeslagen weg van het evenement op het Grevelingenpark. ,,Je zit niet meer aan je pasje vast en komt eens wat andere mensen en combinaties tegen. Bovendien is het niveau nooit meer dan een punt verschil.” Je kunt derhalve concluderen dat het spelen volgens actuele rating in het enkelspel goed is bevallen bij spelers en organisatie. Roggeband weer: ,,Zeker qua competitie is het leuker geworden. Een nadeel is wel dat iemand die graag in het enkelspel uitkomt, maar in één single kan inschrijven.” Het spelen volgens actuele rating krijgt deze zomer ook navolging op het Westhoek- en Gruttepikkers II-toernooi. Ten opzichte van de vorige editie heeft de organisatie de eerste fase van het toernooi alles in poules ingedeeld waar er vorig jaar nog een aantal afvalschema’s waren. Nu volgt er na de poulefase alsnog een knock out-systeem. Ook ‘nieuw’ is het spelen van drie volledige sets. Het Dikke Toren-toernooi heeft die luxe omdat LTC Zierikzee sinds kort acht in plaats van zes banen heeft.

bron: WereldRegio  10-07-2013

Wederopstanding Kerkhove slechts tijdelijk

In een vanwege het scoreverloop curieuze wedstrijd heeft Lesley Kerkhove zich niet geplaatst voor de halve finale van het Challenger Zeeland, het internationale tennistoernooi waar ze in 2010 en 2011 verliezend finalist was. Na een langdurige kwartfinale tegen Irene Pavlovic moest de 21-jarige Zierikzeese met 1-6 7-5 1-6 vrijdagavond op het centrecourt bij MLTC haar meerdere erkennen in de vijf jaar oudere Francaise, die een goede honderdvijftig plaatsen hoger op de wereldranglijst staat. Een fraai allereerste punt van de wedstrijd van Kerkhove leek de voorbode te zijn op de voortzetting van haar goede optreden tegen de Russische Khromacheva in de tweede ronde. Pavlovic was allerminst onder de indruk van de forehandwinner van de Schouwse speelster en nam het heft in handen. Of beter gezegd: ze kreeg dat van Kerkhove die onbegrijpelijke missers en afzwaaiers van haar racket liet komen. Ze speelde het ook niet slim. Vrijwel alles ging rechtdoor waardoor Pavlovic weinig energie nodig had om haar degelijke slagenrepetoire ten toon te kunnen spreiden. En dat deed ze ontegenzeggelijk heel goed en nagenoeg foutloos. Haar spel resulteerde in een 6-1 en 5-2-voorsprong. Anders gezegd: het einde van de kwartfinale was snel nabij. Op de ene of andere manier – tennis blijft soms een onverklaarbaar spelletje – werd de bijna gespeelde wedstrijd opeens een spannend duel. Het kwam door een samenloop van omstandigheden: Kerkhove ging beter spreiden en minder fouten maken en Pavlovic maakte daarentegen wat meer missers en leek met de eindzege in zicht een beetje nerveus te worden. Wat zich ontspon, was een knappe inhaalrace van Kerkhove. Op het vierde ook al curieuze setpunt bekroonde de tennisster haar wederopstanding. Met een gelijke stand in sets ging het publiek, dat qua opkomst net als de hele week tegenviel, er nog eens goed voor zitten. Echter, na twee keer verzitten was het eigenlijk al gedaan en zat Pavlovic in een zetel naar de halve eindstrijd. De Francaise leek aan het einde van de tweede set er ver door heen te zitten, maar sprak bij het begin van het derde bedrijf op knappe wijze haar reserves aan. Kerkhove daarentegen was onbewust even wat minder scherp en dat deed haar de das om. Een 1-0-voorsprong voor de Zierikzeese in de beslissende fase van de boeiende partij had Pavlovic waarschijnlijk een mentaal tikje gegeven, maar ze was nog bijzonder fris in haar hoofd. Het werd 2-0 en 3-1 en ‘weg’ was ze. Kerkhove verviel in haar niveau en fouten uit de eerste set en kwam tot de conclusie dat ze niet in staat was tot een tweede wederopstanding. (foto: Richard van Loon

bron: WereldRegio  08-07-2013

Veronicarace prooi voor Anne Mazurka

Evert van de Zande en zijn bemanningsleden van de Anne Mazurka hebben de Veronicarace gewonnen. De Veronicarace vormde vrijdag de achtste etappe van de Deltaweek die dit weekeinde wordt afgesloten. Tijdens de Veronicarace startten zeilboten uit alle verschillende klassen.

bron: WereldRegio  06-07-2013

SchouwenDuivelandPas lanceert digitale pas

Na een pilot in 2012 is de SchouwenDuivelandPas ook digitaal geworden. Wethouder Ad Verseput heeft hiervoor de aftrap gegeven door het inscannen van de eerste digitale pas. De SchouwenDuivelandPas is inmiddels een begrip geworden. In de afgelopen jaren konden gasten en inwoners met een zogenoemde ‘zichtpas’ op vertoon in aanmerking komen voor diverse kortingen bij attracties of gratis openbaar vervoer. Vanaf nu is er een digitale pas beschikbaar. Ieder pas is uitgerust met een barcode en kan door acceptanten van de pas digitaal op geldigheid worden gecontroleerd. Wethouder Ad Verseput: ,,De gemeente Schouwen-Duiveland is heel erg blij met deze digitale stap. Dit is een opmaat naar een verdere doorontwikkeling van de digitale pas.” Ondernemers kunnen de pas via de computer controleren op geldigheid. Ook worden diverse ondernemers uitgerust met scanapparatuur waarmee deze controle extra snel kan verlopen, eventueel gekoppeld aan het kassasysteem van de acceptant. Vanaf 2014 worden de mogelijkheden van de digitale pas fors uitgebreid. Voor gasten en ondernemers wordt het dan bijvoorbeeld mogelijk om individuele tickets, producten en diensten op de pas te boeken via websites of de mobiele telefoon. De SchouwenDuivelandPas werkt voor deze doorontwikkeling onder andere samen met Promotie Zeeland Delta en de VVV Schouwen-Duiveland. Met de SchouwenDuivelandPas kunnen gasten eenvoudig het eiland ontdekken. Zo geeft de pas verschillende voordelen zoals gratis openbaar vervoer over het eiland en zelfs naar Middelburg en Oude Tonge. Maar ook geeft de pas recht op diverse kortingen op de toegangsprijs van attracties, musea en horeca. Inwoners van Schouwen-Duiveland kunnen gebruik blijven maken van de bestaande inwonerspas. Deze zal in 2013 als zichtpas bruikbaar blijven.

bron: WereldRegio  05-07-2013

Kerkhove naar kwartfinale na opgave Khromacheva

Lesley Kerkhove staat in de kwartfinale van het Challenger Zeeland en daarvoor heeft ze zich nog niet bovenmatig hoeven inspannen. Na een hele makkelijke eerste ronde tegen Kelly Versteeg (6-0 6-1), was de Zierikzeese speelster donderdag vrij snel klaar met Irina Khromacheva omdat de Russische aan het begin van de tweede set geblesseerd opgaf. Kerkhove leidde op dat moment met 6-3 en 2-0. Om de halve eindstrijd van het internationale toernooi in Middelburg te bereiken, moet Kerkhove winnen van de Francaise Irena Pavlovic. Door haar plaats bij de laatst acht gaat ze sowieso stijgen op de wereldranglijst. (foto: Richard van Loon

bron: WereldRegio  00-07-2013

Werkbezoek Dik-Faber (CU) in Zierikzee en Scharendijke

Carla Dik-Faber, namens de ChristenUnie lid van de Tweede Kamer, brengt donderdag 11 juli een werkbezoek aan Schouwen-Duiveland. Dik-Faber heeft onder andere Economische Zaken en Volksgezondheid, Welzijn en Sport in haar portefeuille. Ze begint haar werkbezoek  bij lunchroom De Punt. Daarna staat er een rondleiding bij christelijk begeleidingscentrum Aan de Hand in Scharendijke op het programma. Het werkbezoek wordt tussen 13.30 en 14.30 uur afgesloten met een bezoek aan de boerderij van Mts. De Ruijter aan de Striepweg, ook in Scharendijke. Hier is ook een delegatie van Agrarisch Schouwen-Duiveland aanwezig om met Dik-Faber van gedachten te wisselen over het agrarisch ondernemen op Schouwen-Duiveland.

Vernieuwd winkelconcept: leux tientjesmode

Bij Tin-Tin aan de Poststraat 24 schijnt de zon. Op dit favoriete adresje van menig modebewuste schouwenaar en toerist bewijst Irna Bergmans deze maand al tien jaar dat winkelverkoop van mooie (merk)kleding, samen met een gezellig klantcontact en een goede prijs nog steeds perfect werkt. Ter gelegenheid van dit jubileum heeft ze de winkel feestelijk omgedoopt in leux tientjesmode en haar concept verder uitgebreid met de X-factor. ,,Rondkijkend in de gezellige winkel ziet de klant geen prijzen, maar Romeinse cijfers. Een kledingstuk van tien euro heeft nu een X-label”, aldus de eigenaresse. ,,Het is een leuke, andere manier van shoppen en door de vaste, lage prijzen altijd voordeliger dan andere modewinkels”, vervolgt ze. Zaterdag 6 juli houdt ze een feestelijke inloopdag.

bron: WereldRegio  00-07-2013

Bij Tin-Tin aan de Poststraat 24 schijnt de zon. Op dit favoriete adresje van menig modebewuste schouwenaar en toerist bewijst Irna Bergmans deze maand al tien jaar dat winkelverkoop van mooie (merk)kleding, samen met een gezellig klantcontact en een goed

Zonder problemen heeft Lesley Kerkhove de tweede ronde van Challenger Zeeland bereikt. Op het internationale toernooi van Middelburg versloeg ze woensdagavond de Nederlandse Kelly Versteeg door slechts een game af te staan: 6-0 6-1. In de tweede ronde, die ze donderdag aan het begin van de middag speelt, speelt de 21-jarige Zierikzeese tegen de als vierde geplaatste Irina Krhomacheva. (foto: Richard van Loon

bron: WereldRegio  00-07-2013

Zuidhavenbrug Zierikzee wordt toch niet verlicht

De Stichting Renesse ziet er van af om de Zuidhavenbrug in Zierikzee te verlichten. De stichting kwam eind 2012 met het plan om, ter ere van het 60-jarig jubileum van de organisatie, met honderden led-lichtjes de contouren van de brug in het donker op ‘feeërieke wijze’ te benadrukken. Lees verder.

 

bron: PZC  03-07-2013

Zomeravondconcert in Stadhuismuseum Zierikzee gaat niet door

Wegens ‘niet voorziene omstandigheden’ gaat zomeravondconcert van donderdagavond in het Stadhuismuseum van Zierikzee niet door. Lees verder.

 

bron: PZC  02-07-2013

Weer klipper te koop gezet in Zierikzee

De bruine vloot in Zierikzee neemt verder in omvang af. Nadat vorige maand de Marinus werd verkocht, ligt nu ook de klipper Bracksand te koop. Lees verder.

 

bron: PZC  01-07-2013