Superhaai opgevist uit Oosterschelde

Peet Bogaard uit Steenbergen heeft in de Oosterschelde een recordvangst gedaan. Hij wist een ruwe haai te vangen van 1 meter 61 centimeter lang. Volgens de Nederlandse Commissie Record Zeevissen gaat het om de langste zeevis die ooit in Nederland met een hengel is gevangen. De Brabander was in de Kom van de Oosterschelde aan het vissen op zeebaars toen de haai plots aan de haak zat. Het gewicht van de ruwe haai wordt geschat op ruim 20 kilo. Na de meting is het beest teruggezet in de Oosterschelde. Ruwe haaien zijn ongevaarlijk voor mensen. Het oude record stond al ruim 36 jaar op naam van Bert Verkuil. In 1976 ving hij bij Vlieland een ruwe haai van 137 centimeter. Het nieuwe record wordt officieel geregistreerd bij de Nederlandse Commissie Record Zeevissen. (foto: Omroep Zeeland)

bron: Omroep Zeeland  31-07-2012

Wethouder ziet schatkistbankieren minister niet zitten

Wethouder Ad Verseput heeft in een brief aan het ministerie van Financiën laten weten niet gediend te zijn van de plannen om het schatkistbankieren in te voeren. Die maatregel kost de gemeente zeker €40.000 per jaar. Het schatkistbankieren wordt verplicht ingevoerd voor onder andere gemeenten, provincies en waterschappen en zorgt volgens het college van b&w ervoor dat de gemeente minder zeggenschap krijgt over haar begroting. Bovendien betekent schatkistbankieren volgens het college extra bezuinigingen voor de gemeente, vermindering van de economische ontwikkeling in de regio en extra administratieve lasten. Kortom, een meer dan ongewenste ontwikkeling. Op dit moment is een wetsvoorstel in de maak. Het is de bedoeling dat het per 1 januari 2013 wordt ingevoerd. Vanuit de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) is ook een brief naar het ministerie gestuurd. Daarnaast heeft de VNG gevraagd om vanuit alle gemeenten een brief te sturen. Dit om de verwerping extra kracht bij te zetten. Hoe werkt schatkistbankieren? Een deelnemende instantie regelt het betalingsverkeer via de eigen bank(en). Aan het einde van een werkdag wordt een eventueel negatief saldo op de bankrekening(en) aangezuiverd vanaf de rekening-courant die de instantie heeft bij het ministerie van Financiën. Andersom wordt een positief saldo op de bankrekening(en) aan het einde van de dag juist afgeroomd ten gunste van de rekening-courant bij het ministerie van Financiën. De instantie ontvangt in geval van een positief saldo van het ministerie een rentevergoeding. De staat handelt zelfstandig op de geld- en kapitaalmarkt. Het ministerie zegt tegen goede condities te kunnen handelen met de gelden van de decentrale overheden. De decentrale overheden verwachten echter rentederving als gevolg van het schatkistbankieren. Hierdoor gaat aanzienlijke investeringscapaciteit verloren, moet extra worden bezuinigd of moeten de lokale belastingen worden verhoogd. De vrees is dat dit een nadelige impact heeft op de economische ontwikkeling van ons land en de werkgelegenheid. Dit draagt volgens het college niet bij aan een vermelde oplossing van de economische recessie.

bron: WereldRegio  31-07-2012

NOB: ‘Niet ankeren of aanmeren bij Zeelandbrug’

De Nederlandse Onderwatersport Bond (NOB) heeft sportvissers opnieuw gewaarschuwd niet aan te meren onder de Zeelandbrug. De NOB deed de oproep in samenwerking met de federatie Sportvisserij Zuidwest Nederland. Sportvissers met kleine boten gooien wel eens tijdens de stroomkentering hun anker uit aan de noordkant van de Zeelandbrug, terwijl het één van de meest populaire duikplaatsen in Zeeland is. Volgens de NOB levert dit gevaarlijke situaties op voor duikers. De duikers zijn bang dat ze geraakt worden door draaiende schroeven, ankers of haken en vislood. In 2011 hebben duikers en sportvissers al samen een gedragscode opgesteld, maar volgens de NOB houden sommige vissers zich niet aan de afspraken. Het rijke onderwaterleven bij de Zeelandbrug maakt de locatie voor beide groepen zeer interessant. Om te voorkomen dat de twee groepen last van elkaar hebben roepen de NOB en Sportvisserij Zuidwest Nederland sportvissers op om op drukke duikdagen gedurende een periode van één uur voor en één uur na stroomkentering weg te blijven uit het gebied waar de duikers vooral actief zijn, tussen de twee eerste pijlers en de duiktrap. Dit is de periode waarin de meeste duikers actief zijn. Volgens de NOB en Sportvisserij Zuidwest Nederland is het Binnenvaart Politie Reglement (BPR) duidelijk: onder een brug mag niet worden geankerd of afgemeerd. Normaal mag onder een brug ook niet worden gedoken, maar voor de eerste twee pijlers aan de noordkant van de Zeelandbrug heeft Rijkswaterstaat voor de duikers een uitzondering gemaakt. Het duikgebied is gemarkeerd met vlaggen op de dijk, aan weerszijden van de brug. (foto: Omroep Zeeland)

bron: Omroep Zeeland  31-07-2012

Kerkhove niet naar hoofdschema Rebecq

Lesley Kerkhove heeft zich niet geplaatst voor het hoofdschema van een Challenger in Rebecq. In de derde en laatste ronde van het kwalificatieschema legde ze het maandag af tegen de Duitse nummer 554 van de wereld, Justine Ozga: 6-4 6-0. Volgende week heeft Kerkhove weer een Challenger in Belgie op het programma staan. Daarvoor moet de nummer 407 van de wereld eerst kwalificatiewedstrijden spelen. (foto: Ruben Oreel)  

bron: WereldRegio  31-07-2012

Kouijzer bij beste 25 karters van de wereld

Ruben Kouijzer heeft het op het wereldkampioenschap indoorkarten wat beter gedaan dan in 2011. Werd de Zierikzeese karter vorig jaar in het Belgische Essen 29e, afgelopen weekeinde koerste Kouijzer zich in het Duitse Essen naar de 25e stek. De rijder toonde zich deels tevreden. ,,Mijn doel was de finale halen en die heb ik gehaald. Alleen er had misschien meer in gezeten maar door een beetje pech en een fout van mezelf zat dat er niet in.” Bij de landenwedstrijd, de Nations Cup, werd Kouijzer derde.

bron: WereldRegio  30-07-2012

Belg rijdt tegen boom in Zierikzee

Een 20-jarige automobilist uit België is zondagavond op de Kadeweg in Zierikzee tegen een boom gereden. De man verloor rond 19.00 uur om onbekende redenen de macht over het stuur, waardoor hij tegen de boom knalde. De Belg is door omstanders uit zijn auto gehaald en naar het ziekenhuis in Zierikzee gebracht. Van daaruit werd hij naar het ziekenhuis in Goes vervoerd. Daar bleek dat hij een gebroken arm en mogelijk inwendig letsel heeft.

bron: Omroep Zeeland  30-07-2012

Wel blijven plakken hoor!

De afgelopen twee verkiezingen organiseerde de gemeente Schouwen-Duiveland een dag waarop de diverse partijen hun verkiezingsaffiches konden plakken op de speciale verkiezingsborden. Hiermee wil de gemeente voorkomen dat er posters over elkaar worden geplakt en op allerlei objecten in de openbare ruimte waarvan de affiches vervolgens na afloop van de verkiezingen niet worden verwijderd.Dit jaar vindt deze zogenoemde ‘’plak-dag’’ plaats op 1 augustus van 7.00-15.00 uur in de werkplaats van Openbare Werken, Industrieweg 17 in Zierikzee. De posters zijn onderdeel van de verkiezingscampagne waarmee de partijen zoveel mogelijk stemmen hopen binnen te slepen. De Tweede Kamer verkiezingen worden gehouden op 12 september 2012.

bron: WereldRegio  30-07-2012

Karter Kouijzer met Nederland derde in Nations Cup

Het Nederlands team, met Zierikzeeënaar Marcel Kouijzer in de gelederen, is op het wereldkampioenschap indoorkarten derde geworden. De karter vormde maandag een ploeg met Mats de Jonge en twee andere Zeeuwen, Ruben Boutens en Corné Snoep. Het Nederlands team startte als tiende en werkte zich gaandeweg – de WK-race duurde zes uur – op naar de tweede stek. ,,In de laatste ronden werden we jammer genoeg nog voorbij gereden”, sprak Kouijzer maandagavond vanuit het Duitse Essen waar het WK deze week plaatsheeft. Met Kouijzer als rijder werkte hij het Nederlands team halverwege op van de zesde naar de vierde plaats.
De komende dagen staat het individuel WK op het programma.

bron: WereldRegio  24-07-2012

Opening De Weverij tijdens weekeinde Centree

De Weverij gaat tijdens het weekeinde van komend Centree, 11 en 12 augustus, open.Hierin krijgt fiZi de beschikking over een nieuwe filmzaal met een digitale projector, een nieuw zeven meter breed filmdoek en 101 comfortabale stoelen. De officiële opening van Podium De Weverij is op vrijdag 10 augustus. De Weverij is vanaf zaterdag 11 augustus toegankelijk voor het publiek. fiZi opent het nieuwe filmseizoen op vijdag 31 augustus in ons nieuwe onderkomen.Tijdens Centree gebeurt er overigens redelijk wat spectaculairs. Acht kunstenaars gaan aan de slag om een mega kunstwerk van circa vijftig meter lang en twee meter hoog te maken.

bron: WereldRegio  25-07-2012

Kettingbotsing in Zierikzee

Op de N59 bij Zierikzee vond maandagochtend, kort na 11.00 uur een kettingbotsing tussen vier auto’s plaats. Er was voor de rotonde Zierikzee een file ontstaan. Een 44-jarige man uit Slenaken en daarachter een 29-jarige vrouw uit Goes stonden stil in deze file. Een achteropkomende 50-jarige man uit Bergen op Zoom kon niet meer remmen en botste tegen de auto van de vrouw. Zij schoof door tegen de auto van 44-jarige man. Daarna klapte nog een 55-jarige man uit Venlo op de achterste auto. In de auto van de vrouw zat een 10-jarige jongen die door de botsing last had van zijn rug. Hij is voor controle naar het ziekenhuis in Goes gebracht. De andere betrokkenen bleven ongedeerd.

bron: WereldRegio  24-07-2012

Nations Cup begin WK voor karters Kouijzer

Met wedstrijden om de Nations Cup beginnen Marcel en Agnes Kouijzer morgen (maandag) aan het WK indoorkarten in Essen. De kartbroer en –zus uit Zierikzee rijden in de Duitse plaats in respectievelijk een mannen- en een vrouwenklasse. Na de Nations Cup, een landenwedstrijd met ploegen die uit vier rijders bestaan, beginnen dinsdag 24 juli de individuele wedstrijden. Kouijzer werd bij het WK in 2011 zesde bij de Nations Cup en 29e in de individuele strijd. Het is zijn tweede WK, voor zijn zus is het haar eerste optreden.

bron: WereldRegio  22-07-2012

Babbeltruc in Zierikzee

In een woning in de Manhuisstraat in Zierikzee werd de 88-jarige bewoner zaterdagavond van zijn bankpas beroofd. Twee vrouwen tikten bij hem op het raam en wisten zich door middel van een smoes naar binnen te praten. Eenmaal binnen namen zij de bankpas van de man uit zijn portemonnee weg. De man ontdekte dat zijn bankpas weg was en heeft deze geblokkeerd. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: WereldRegio  22-07-2012

Marktkooplieden zijn ‘rommeltje’ helemaal beu

Een groeiend aantal marktkooplieden maakt zich grote zorgen over de kwaliteit van de toeristische markten op Schouwen-Duiveland.Door wisselende organisatiebureaus verliezen marskramers hun vaste plek en klaagt de consument. Daar gaat het eiland de komende jaren flink last van krijgen. Met die boodschap gaan marktkooplieden binnenkort naar het gemeentehuis. Het gaat niet om de gemeentelijke markten want die lopen als vanouds. Maar de toeristenmarkten staan onder druk. Vooral het binnenhalen van Star Promotion door ZZ Neptunus steekt de marktkooplieden, die na vele jaren hun plek op de markt verloren zien gaan. ,,Het enige wat Star doet is stevige prijzen rekenen voor de kramen. Dat levert gelukszoekers op. Als je de belastingdienst er langs stuurt, heeft die het druk. Reken maar”, aldus één van de marktkoopmannen. Maar ook in Renesse groeit de onvrede. De winkeliersvereniging organiseert de markt tegenwoordig en vaste marskramers zijn er hun plaats verloren. ,,U wilt niet weten hoeveel vaste klanten wij normaal hebben. Die komen niet meer en klagen over de markten. En dat gaat de komende jaren doorwerken. Dat is wel zeker”, vertelt een ander. Veel marktkooplieden regelen een zomeragenda. Nu vallen daar interessante markten tussenuit met als gevolg dat ze zich dan liever maar helemaal terugtrekken. ,,Het kost echt teveel omzet op deze manier. Dan moet je wel ergens anders gaan kijken.” De mannen – met zeven personen doen ze hun verhaal op een terras bij de Ringpromotion in Haamstede – maken zich grote zorgen. ,,En waarom steeds veranderen? Hans Luijcx (tot voor kort de organisator in Zierikzee en andere plekken) deed het prima. Die hield rekening met wie hij plaatste. Nu maakt dat niet meer uit blijkbaar.” ZZ Neptunus heeft afstand van Luijcx genomen, omdat het schortte aan de samenwerking. Overigens heeft ZZ Neptunus al laten weten na te denken over de toekomst. Adrie Franse van de gemeente is op de hoogte van de onvrede bij de marktkooplieden. ,,Als gemeente gaan we daar eigenlijk niet over. Wij zorgen dat met de vergunningen de veiligheid gewaarborgd is. Niet meer dan dat.” Aan de andere kant denkt de gemeente wel na over de kwaliteit van de markten. Zo moeten ze in de toekomst meer het karakter van een evenement gaan krijgen. En dat betekent meer vertier naast de kramen. ,,Maar daar zijn we best toe bereid”, aldus één van de kooplieden. ,,Maar praat er dan met ons over.” Nu voelen ze zich in de steek gelaten. In Renesse is het nu de ondernemersvereniging die de toeristenmarkten organiseert. ,,Maar daar zie je ook, dat er voor vaste kramen geen plaats meer is. En waarom niet? Geen idee. Het is een kwestie van vriendjes of je moet eerst lid worden van de ondernemersvereniging.” Er is een handtekeningenactie op komst waarmee de marktkooplieden naar de gemeente zullen stappen. Ze willen dat de gemeente de regie pakt op deze markten. ,,Anders gaat het echt helemaal verkeerd. Als klanten een slechte markt bezoeken, komen ze niet meer terug. En is dat wat ze willen?”

bron: WereldRegio  20-07-2012

Nieuwe huurder voor oud SNS-kantoor

Het bureau 10uur communicatie & creatie wordt de nieuwe bewoner van de vroegere SNS-bank aan het Havenpark in Zierikzee. Naar verwachting trekt het bedrijf er in september in. 10uur heeft eerder in de Krepelstraat en nu aan de Grevelingenstraat in Zierikzee gezeten. Creatief directeur Arnoud Slagter is blij met de aanstaande verhuizing. Het biedt meer werkplekken. ,,We hebben niet de ambitie om te groeien, maar willen wel voldoen aan de groeiende vraag.” 10uur is een grafisch bureau, dat overigens steeds meer tijd steekt in het maken van websites. Slagter legt uit, dat de onderneming zich zowel op de lokale markt als daar buiten richt. ,,Het Havenpark is een meer inspirerende omgeving en mensen kunnen ons weer zien. Dat is aan de Grevelingenstraat toch wat minder”. 10uur gaat op de begane grond zitten; boven worden twee appartementen gerenoveerd.

bron: WereldRegio  20-07-2012

H2OK desnoods naar rechter om herinrichting stad tegen te houden

De strijd tussen de gemeente enerzijds en de omwonenden van het Havenplein/Havenpark in Zierikzee anderzijds is verworden tot een juridisch gevecht. Inzet: de inrichting van de binnenstad. Wat Leendert van Melle als voorzitter van de belangengroep H2OK betreft zal de rechter het laatste woord krijgen. In 2008 al besloot de gemeenteraad tot het autovrij maken van het Havenplein. Volgens Van Melle kwam daar later zonder een uitspraak van de gemeenteraad de herinrichting van het Havenpark bij. ,,Een geulenpatroon, trappen in de Oude Haven, stoepen weg. Er is op geen enkele wijze gekeken vanuit historisch perspectief”, aldus Van Melle, die ook zorgen heeft over de verkeersveiligheid na de inrichting van het Havenpark. Maar als de gemeenteraad zich niet heeft uitgesproken, hoe komen die plannen er dan? Van Melle richt zijn pijlen niet op burgemeester en wethouders. Volgens hem heeft de ambtenarij haar eigen weg bewandeld. ,,Dat geulenpatroon levert Europese subsidie op.” Maar ook de winkeliersvereniging ZZ Neptunus heeft het laten gebeuren, zo stelt hij. En – verrassend – diezelfde rol dicht hij Bewoners Belangen Zierikzee toe. ,,Vanuit BBZ, waar ik zelf bij betrokken was, zijn suggesties als de trappen zelfs aangedragen door onze toenmalige voorzitter.” BBZ heeft zich teveel gefocust op de verkeersonderdelen. Dat heeft BBZ monddood gemaakt en nu moet de strijd van H2OK (Havenplein, Havenpark Oude Haven en Kraanplein) komen. ,,Als BBZ geen nieuwe voorzitter vindt staat het voortbestaan van die club ter discussie.” BBZ, ZZ Neptunus en dan nog de gemeenteraad (,,ze heeft haar controlerende taak niet opgepakt”) hebben er voor gezorgd dat gemeente en bewoners nu tegenover elkaar staan. ,,We hebben van het college te horen gekregen – het staat zwart op wit – dat er geen behoefte meer is aan een discussie. Dan wordt het een juridische strijd.” H2OK is er klaar voor. Er ligt al een brief bij de gemeente waarin opheldering gevraagd wordt over de gevolgde procedures. ,,Wij zullen bezwaar aantekenen tegen de herinrichting van het Havenpark. Daar gaat geen schorsende werking vanuit, maar dan zullen we bij de rechter om een voorlopige voorziening vragen.” Als de rechter die honoreert, ligt de herinrichting stil. ,,Ja, dan hebben we ook bereikt wat we willen. Het verkeersplan blijft overeind, dus geen auto’s op het Havenplein, maar geen herinrichting zoals die nu bedacht is. Overigens heeft Van Melle ook over de rol van zijn eigen club wel een mening. ,,Misschien zijn we te fel geweest tijdens de informatieavonden. Maar ja, ze wilden gewoon niet luisteren naar ons. Je weet dat je niet met open armen ontvangen wordt als je het niet eens bent met de gemeente.” Maar dat is voor hem iets anders, dan de bereidheid hebben om te luisteren. De strijd wordt door sommigen ook gezien als een gevecht tussen de lokale overheid en ‘import’, dat zich een riant huis in de binnenstad kan veroorloven. ,,Ik ben zowel van mijn vaderskant als moederskant al vier eeuwen Zeeuw. Is dat niet voldoende?” H2OK ontwikkelt  zichzelf nu tot een historische gezelschap, dat zich vooral wil verdiepen in de geschiedenis van de binnenstad. ,,Als we gasten hebben, horen we altijd hoe mooi ze het hier vinden. Misschien zien mensen dat niet meer als ze er al lang wonen.”

bron: WereldRegio  20-07-2012

Uitzending van Over de streep

“Wat weten we nu eigenlijk echt van elkaar?” Daar draaide het om bij de opnames van het programma ‘Over de streep’ op Pontes Pieter Zeeman, eind januari. De derde klassen vmbo en mavo deden mee aan dit programma. Zelf hebben leerlingen en docenten begin maart al kunnen kijken naar de ‘ruwe versie’ van de opnames. Op dinsdag 24 juli wordt het programma door de KRO uitgezonden op Nederland 3 om 20.25 uur. In het programma ‘Over de streep’ wordt een Amerikaanse methode om pestgedrag binnen een school aan de orde te stellen gebruikt. Bekijk de video. (foto: KRO)

bron: Ons Eiland  19-07-2012

Martin Gaus in Zierikzee

Martin Gaus komt op zaterdag 21 juli met een Road show naar Bolle Dier & Tuin in Zierikzee. Hij geeft demonstraties met honden die door klanten meegebracht worden, er wordt ook samengewerkt met het dierenasiel. Er zal ook een dierenarts aanwezig zijn die de huisdieren keurt en waarvoor iedereen een oorkonde krijgt. Ook is er een springkussen, een fotograaf en popcorn.

bron: Ons Eiland  19-07-2012

Auto’s verdwijnen van Havenplein Zierikzee

Het Havenplein van Zierikzee is vanaf volgend jaar maart autovrij. De gemeente Schouwen-Duivelandbegint vanaf 22 oktober met de verbouwing van het plein. Gemeente en ondernemers uit het centrum zijn het eens geworden over hoe het plein eruit komt te zien. Alle parkeerplekken verdwijnen en de horeca krijgt vaste terrasplaatsen. Ook wordt het Havenplein geëgaliseerd. Er komen beweegbare verkeerspalen om bevoorrading toe te laten. De verbouwing van het plein is de start van een volgens de gemeente ‘kwaliteitsverbetering’ van Zierikzee. Na het plein zijn onder andere het Havenpark en ’t Sas aan de beurt. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl.

bron: Omroep Zeeland  19-07-2012

Wat doet u op Burendag 2012?

Op zaterdag 22 september 2012 vindt de zesde editie van Burendag plaats. De burendag is een initiatief van het Oranjefonds. U kunt van het fonds een bijdrage ontvangen voor uw buurtactiviteiten. Het Oranjefonds wil met Burendag mensen dichter bij elkaar brengen. Het Oranjefonds biedt daarom buurtverenigingen met goede plannen een bijdrage tot € 500,-. Deze bijdrage is bedoeld voor plannen die met en voor de buurt worden uitgevoerd op Burendag. Denk daarbij aan een buurtbarbecue, schoonmaak van de buurt of een straatontbijt. Buurtverenigingen kunnen tot 1 september 2012 een bijdrage aanvragen als ze Burendag vieren op 21, 22 of 23 september 2012. Zie voor meer informatie www.burendag.nl. Het Oranjefonds heeft dit jaar € 1 miljoen beschikbaar. De gemeente draagt het initiatief van de Burendag een warm hart toe. Actief burgerschap is een speerpunt uit de strategische visie Tijd van de toekomst, want alleen samen houden we de kernen op Schouwen-Duiveland leefbaar. Houd u er rekening mee dat er voor uw activiteit een melding nodig is bij de gemeente? Lees hiervoor de website van de gemeente www.schouwen-duiveland.nl en zoek op ‘evenement’ of neem contact op via telefoonnummer (0111) 452 302. Mocht dit nodig zijn, dan kan Het Welzijnshuis u ondersteunen met de aanvraag en/of evenement, telefoon (0111) 453 444 of e-mail info@hetwelzijnshuis.nl.

bron: gemeente Schouwen-Duiveland 19-07-2012

Ondernemers en gemeente zetten punt achter strijd Havenplein

De ondernemers én de gemeente hebben een dikke punt gezet achter de strijd over de herinrichting van de Zierikzeese binnenstad. Het Havenplein wordt autovrij en op 19 oktober gaat het op de schop nemen van het Havenplein van start. Met een persconferentie hebben de twee partijen gebroederlijk een streep gezet. Alles daarover in WereldRegio van vrijdag én de laatste strijdende partij H2OK, die van het begraven van een strijdbijl niets wil weten. Zij zoekt juist de rechter op. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: WereldRegio  18-07-2012

Kerkhove pakt slechts drie games tegen Slowaakse

Voor de derde week op rij is Lesley Kerkhove uitgeschakeld in de eerste ronde van een Challenger. Na Middelburg en Zwevegem werd ze dinsdagmiddag in Darmstadt (onder Frankfurt) in die fase uit het toernooi gegooide. In de Duitse stad was de Slowaakse Anna Karolina Schmiedlova, 314e van de wereld, een flinke maat te groot voor de eilandelijke tennisster die momenteel de mondiale 393 is: 6-2 6-1. Het volgende Challenger van Kerkhove heeft plaats in het Belgische Rebecq (nabij Brussel). (foto: Ruben Oreel)  

bron: WereldRegio  18-07-2012

Wie weet meer?

Deze week stond het voertuig onschuldig geparkeerd in de binnenstad van Zierikzee. Maar waar is dit voertuig eigenlijk voor bedoeld? De eerste suggestie is al binnen: een transportmiddel voor een wedstrijdlama. Reageer op deze oproep als u het antwoord wél weet. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  18-07-2012

Brandstichting op bouwterrein

Op een bouwterrein in de Scheldestraat in Zierikzee, waar momenteel woningen worden gebouwd, werd dinsdagavond brand gesticht. Toen de politie ter plaatse kwam bleken enkele blikken, met daarin een brandbare stof, in brand te zijn gestoken. Enkele personen renden er vandoor en op de Boerenweg werd een 15-jarige jongen uit Zierikzee aangehouden. Later op de avond werd in de Wielingenstraat een 16-jarige jongen, ook uit Zierikzee, aangehouden. Ze zijn naar Torentijd gebracht.

bron: Ons Eiland  13-07-2012

BOB-sportcampagne op Schouwen-Duiveland

Veilig Verkeer Nederland maakt zich zorgen over het alcoholgebruik in sportkantines. Met de BOB-sportcampagne proberen ze sporters en bezoekers bewust te maken van het gevaar van met een slok op naar huis rijden. Op Schouwen-Duiveland zijn er twee acties gepland in Zierikzee en Burgh-Haamstede. Bas Vroonland is districtscontactpersoon van Veilig Verkeer Nederland voor Zeeland. Hij is geschrokken van de cijfers van beginnende bestuurders die onder invloed naar huis rijden. Landelijk is dat één op de zeven bestuurders, in Zeeland is dat één op de vier. Ervaren bestuurders zijn iets voorzichtiger. “Zeeland valt dus negatief op”, zegt Bas Vroonland. “Daarom zijn we de campagne BOB-sport begonnen. Alle sportclubs zijn van te voren benaderd om aandacht te besteden aan BOB. Er zijn mooie materialen die daarvoor gebruikt kunnen worden, zoals poster met de tekst ‘100% BOB, 0% op’. Tijdens een evenement komt het BOB-team in de sportkantine praten met sporters en bezoekers. Het lijkt wel of sport en alcoholgebuik bij elkaar horen. Nu zijn wij helemaal niet tegen het drinken van alcohol in de kantine, want uiteindelijk houdt de baromzet de sportclubs vaak overheid. Maar degenen die drinken moeten wel de verantwoordelijkheid nemen om daarna niet in de auto te stappen. Het BOB-team bestaat uit jonge mensen, die makkelijk contact maken met andere jongeren. Zij vragen aan iedereen of er een BOB geregeld is. Iedereen die meedoet, krijgt een leuke BOB-sleutelhanger. Er is ook altijd een dagprijs voor degene die de meeste ballen in een zeil met gaten in het woord BOB kan schieten. Degene die schiet, moet dan wel eerst blazen, want een echte BOB, ben je alleen als je o% op hebt. Aan het eind van het seizoen wordt een ballonvaart verloot onder de BOB’s.” De start van de campagne was half maart op het Abdijplein in Middelburg. Gedeputeerde C. van Beveren deed de aftrap. De actie loopt tot eind juli. Op dit moment hebben dertien sportclubs met een kantine meegedaan. Daar zitten veel voetbalclubs bij. “Maar sport is meer dan voetbal”, aldus Vroonland. “We waren ook op een korfbaltoernooi en een beachvolleybalwedstrijd. Op zaterdag 14 juli komt het BOB-team naar het Dikke Toren Toernooi in Zierikzee. Tennissers en bezoekers worden aangesproken. Op 29 juli is Burgh-Haamstede aan de beurt tijdens het Westhoek Dubbeltoernooi.” Anja Beijer is secretaris van Veilig Verkeer afdeling Schouwen-Duiveland. Zij vertelt over de andere activiteiten van VVN. “Elk jaar wordt het verkeersexamen op school georganiseerd en een keer per jaar kunnen scholieren op school ook hun fietsen laten controleren. Tijdens evenementen zijn er kantelcursussen. Dan zit je in de gordel in een auto die gekanteld wordt. Zo kun je leren om uit je riem en uit de auto te komen als hij op zijn kop ligt. Dan zijn er ook nog de BROEM-cursussen in oktober. Aan deze opfriscursus rijvaardigheid 60-ers hebben al heel wat senioren meegedaan. Zij hebben vaak al lang geleden hun rijbewijs gehaald en intussen zijn verkeersregels veranderd. En het is veel drukker geworden op de weg. Het is geen examen, de deelnemers krijgen tijdens vier ochtenden adviezen en tips.” Veilig Verkeer zet zich dus in voor jongeren en voor ouderen die aan het verkeer deelnemen. Tijdens de BOB-actie gaat het vooral over alcoholgebruik bij sportende automobilisten: ‘Laat ze niet (ver)zuipen’, ‘Scoor eerst een BOB’. (foto: Marieke Mandemaker) bron: Ons Eiland  12-07-2012

Deltapark zet jonge hondshaaien uit in Oosterschelde

Bij Deltapark Neeltje Jans worden op woensdag tientallen jonge Hondshaaien uitgezet in de Oosterschelde. De hondshaai kwam vroeger veel voor in de Oosterschelde met name in de zomer. Door een aantal oorzaken zijn hun aantallen enorm verminderd  en komen ze maar zelden meer voor. In de Aquaria  bij Deltapark Neeltje Jans worden veel hondshaai eieren afgezet in planten. Deze haaieieren  worden apart gezet in kleinere aquaria alwaar na een aantal maanden de jonge hondshaaitjes geboren worden. Bij Deltapark zijn het afgelopen jaar zoveel haaitjes geboren dat een vergunning werd aangevraagd om ze in hun natuurlijke omgeving, de Oosterschelde, terug uit te zetten. Bij ander aquaria in Nederland worden de te veel aan haaieneieren veelal geëuthaniseerd door ze te bevriezen. Niet alle jonge haaitjes zullen de wasdom bereiken. Door natuurlijke selectie zullen er ongetwijfeld overlijden. Deltapark zet dit jaar rond de honderd jonge hondshaaitjes uit. Van deze honderd zullen er zeker tientallen overleven. Door het natuurlijke voedsel wat ze direct al na hun geboorte krijgen zoals jongen garnalen en  kleine zagers hebben ze grote kans om in Oosterschelde ook snel hun natuurlijk voedsel te bemachtigen, zeker in de getijdepoelen waar ze in uitgezet worden. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  10-07-2012

Gemeente kiest ook in 2013 voor WereldRegio

De gemeente Schouwen-Duiveland heeft voor 2013 wederom gekozen voor WereldRegio voor de publicatie van haar rubriek. Burgemeester en wethouders hebben dat dinsdag besloten. Zowel de gemeente als WereldRegio zijn tevreden over de wijze waarop een en ander vorm heeft gekregen in de laatste twee jaar. Zo’n zestig mensen maken gebruik van de mogelijkheid om het gemeentenieuws vrijdagmorgen per email te ontvangen. Wie daar ook prijs op stelt, kan dat aangeven via info@wereldregio.nl.

bron: WereldRegio  10-07-2012

Minder geld uit Den Haag voor Schouwen-Duiveland

De gemeente Schouwen-Duiveland krijgt de komende vier jaar minder geld uit Den Haag. Hoewel  de gemeente de consequenties van het zogenoemde Lente-akkoord nog vindt meevallen, moet er toch worden ingeleverd. Het gaat voor de jaren  2013, 2014 en 2015 om afgerond  €940.000, €740.000 en €600.000. In 2016 gaat de bijdrage weer omhoog met €460.000. In 2012 gaat de uitkering met €280.000 naar beneden. Dat staat te lezen in de junicirculaire, die de gemeenten van het rijk ontvangen. De bedragen zijn onzeker, omdat er een demissionair kabinet zit en de verkiezingen in aantocht zijn. Toch houdt de gemeente wel rekening met de bedragen, zoals die zijn opgevoerd. Ze gaan ten koste van de algemene middelen van de gemeente.

bron: WereldRegio  10-07-2012

Marktseizoen nu echt van star

Met de eerste Toeristendag in Zierikzee is het marktseizoen op Schouwen-Duiveland écht van start gegaan. Zes dinsdagen lang is er een braderie in Zierikzee, maar ook de andere plaatsen op het eiland laten zich niet onbetuigd. Zo zijn er in Haamstede en Renesse veel markten en is zaterdag 14 juli de Brouwse Dag gepland. WereldRegio zal regelmatig melding maken van deze activiteiten. (foto: WereldRegio)

bron: WereldRegio  10-07-2012

Op 1 augustus nieuwe directeur Zuidhoek

Het duurt nog tot 1 augustus voordat de Zuidhoek in Zierikzee een nieuwe directeur heeft. Onlangs is afscheid genomen van directeur Frans Dieleman, die vijftien jaar op de stoel heeft gezeten. Voorzitter Gilles Houtekamer wil een interim-directeur benoemen, omdat de Zuidhoek als sociale werkplaats in politiek zwaar weer zit. De rijksoverheid heeft allerlei bezuinigingsmaatregelen afgekondigd. Die staan met de Tweede Kamerverkiezingen even op een laag pitje. Toch wil de bestuurscommissie van de Zuidhoek nog deze week in beslotenheid met Houtekamer rond de tafel om te bezien op welke wijze de Zuidhoek deze onzekere tijd in moet. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: WereldRegio  10-07-2012


Ondernemers Schuithaven e.o. organiseren eigen Toeristendag

De ondernemers in de omgeving van de Schuithaven hebben de schouders onder hun eigen toeristendag gezet. Morgen, dinsdag, start de eerste Toeristendag in een serie van zes. Maar de ondernemers in de omgeving van de Schuithaven hebben de handen ineen geslagen, omdat de organisatie van de Toeristendagen geen rekening met het gebied zou hebben gehouden. ,,Omdat er bij de organisatie van de komende toeristendagen geen rekening is gehouden met de Schuithaven, Lange Nobelstraat, Melkmarkt en Hem hebben wij als ondernemers uit de buurt de koppen bijeen gestoken al vroeg in het voorjaar en zelf leuke dinsdagen georganiseerd,” laat een woordvoerder van de ondernemers weten. Er zijn een braderie, kinderactiviteiten, lekkernijen en nog veel meer. Paul de Roock van zz Neptunus laat weten, dat de ondernemers in de omgeving van de Schuithaven in het verleden zelf aangaven hun eigen plan te willen trekken.

bron: WereldRegio  10-07-2012

Steady start Van Geer/Probert op DTT

Brian van Geer en Fabian Probert hebben als geplaatst koppel in het mannendubbel 5 in hun eerste ronde geen misstap begaan. De winnaars in de 5-klasse van het eerste open dubbeltoernooi in Scharendijke stonden tegen Ike Verwijs en Patrick Walpot slechts een game af en staan door de simpele zege bij de laatste acht. In het mannenenkel C had Zierikzeeënaar Niels Lodewijk de meeste moeite om de kwartfinale te bereiken. Steven Marteijn uit Zonnemaire capituleerde pas in de tiebreak van de derde set. Jaco van der Schee uit Zierikzee had tegen Brouwenaar Jan-Willem Zijta eveneens een tiebreak nodig maar deed het in twee sets en Dimitri Hooftman, afgelopen zondag verliezend 6-finalist op het naar tevredenheid verlopen Mosseltoernooi, had niet al te veel moeite met mede-organisator van het DTT, Paul ten Have. Maandag (vandaag) beginnen de eerste wedstrijden van het DTT op het Grevelingenpark van LTC Zierikzee om 17.00.

bron: WereldRegio  10-07-2012

Kerkhove en Melnikova missen dubbelfinale

De Japanse Junri Namigata heeft Lesley Kerkhove voor de tweede keer deze week dwars gezeten op het Challenger Zeeland. Was Namigata in het enkelspel tijdens de eerste ronde met tweemaal 6-4 beter dan de Zierikzeese tennisster, zaterdag riep ze Kerkhove en haar partner, de Russische Marina Melnikova, een halt toe in de halve eindstrijd van het dubbelspel: 5-7 6-4 10-7. Namigata speelde met haar landgenote Yurika Sema. Na het toernooi in Middelburg vertrok Kerkhove na het Belgische Zwevegem waar ze vanaf zondag in het kwalificatietoernooi zit om zich te plaatsen voor het hoofdschema. (foto: Ruben Oreel)  

bron: WereldRegio  07-07-2012

SP ontevreden over wachttijden bij Zeelandbrug

De Socialistische Partij in Provinciale Staten heeft weer vragen over de openstelling van de Zeelandbrug. Hierin werd onder andere gevraagd of het dagelijks bestuur van de provincie ook vindt dat de openingstijden van de brug niet goed aansluiten bij het aanbod van het  forensenverkeer in de avondspits. Zoals dit wel het geval is voor de ochtendspits. Hierop werd geantwoord dat dit gegeven in het onderzoek meegenomen zou worden. ,,In maart 2012 hebben wij contact gehad met de provincie. Daar werd ons verteld het onderzoek in een afrondende fase was en dat het vóór deze zomer uitgebracht zou worden. Nu bijna één jaar later is er nog geen uitslag van dit onderzoek bekend gemaakt. Dit is echt te gek voor woorden”  zegt Roland van Tilborg, woordvoerder mobiliteit. ,,Er is dus nog steeds geen oplossing voor het probleem en dat terwijl het pleziervaart seizoen al begonnen is, daardoor zijn er nu tijdens de avondspits weer flinke vertragingen” De SP fractie heeft vervolgvragen gesteld aan het college. Hierin vragen zij onder andere ,,Waarom zo’n dergelijk onderzoek zo lang moet duren met als gevolg dat dit weer een zomer wordt met flinke vertraging voor het woon-werk, en vrachtverkeer.” ,,Terwijl een oplossing zo simpel is,” vervolgt Van Tilborg. ”,,e kan bij wijze van proef, de tijden aanpassen tijdens de drukste uren in de avondspits in juli t/m september. Dit kan simpel voor de vakantievierende watersporters aangegeven worden.” (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: WereldRegio  07-07-2012

Gemeente kan verder met nieuwe sporthal

De gemeente kan verder met de voorbereidingen voor de bouw van de nieuwe sporthal aan de Lange Blokweg in Zierikzee. De rechtbank heeft de gemeente in een kort geding gelijk gegeven, nadat een van de inschrijvers voor het complex bezwaar aantekende tegen de gevolgde procedure. De bouw en exploitatie werden door de gemeente toegekend aan Laco bv. Een van de andere inschrijvers ontdekte dat de gemeente per abuis vertrouwelijke stukken op haar website had gezet. En probeerde die fout aan te grijpen om de gemeente via de rechter aan te spreken. Maar de rechter is daar dus niet in meegegaan. In het gemeentehuis is opgelucht ademgehaald, want nadat bleek dat de stukken per abuis op de site waren gekomen, was er in het gemeentehuis wel wat onrust ontstaan.

bron: WereldRegio  07-07-2012

Diefstal koperen bliksembeveiliging

Tussen woensdag 16.00 en donderdag 15.00 uur werd van het dak van een bedrijf in de Deltastraat in Zierikzee koper van de bliksembeveiliging gestolen. Er werd meer dan honderd meter koperen leiding weggenomen. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: politie Zeeland  06-07-2012

 

Militair vertoon in binnenstad Zierikzee

Twee zwaar bewapende voertuigen van de Nederlandse landmacht bivakkeren momenteel (vrijdagmiddag) in de binnenstad van Zierikzee. Wellicht is er sprake van een onaangekondigde oefening. Op de voertuigen zijn zware wapens gemonteerd. Eerder was er een soortgelijke oefening tijdens een Toeristendag, wat het publiek in een zekere verwarring bracht.

bron: WereldRegio  05-07-2012

Pontes draait gewoon door in zomervakantie

Normaal zijn de gebouwen in de zomervakantie hermetisch gesloten, maar dit keer is er binnen de muren van Pontes Pieter Zeeman de hele zomer volop bedrijvigheid. Omdat er in het nieuwe schooljaar een nieuwe afdeling techniek moet staan en omdat in september de bouw van de Campus Cultura van start gaat. Rector Sjef Lommen heeft er zin in. ,,Volgend jaar staat er een schoolgebouw dat klaar is voor de toekomst.” Pieter Zeeman wil de komende jaren een slag maken met de techniekopleiding (VMBO beroepsgericht). Om ook meisjes te interesseren voor techniek wordt er ook een element van design aan de opleiding gekoppeld. ,,We denken dat, wanneer we leerlingen een prettige omgeving kunnen  bieden, de belangstelling ook zal toenemen”, aldus Lommen. Die belangstelling is van belang voor de school zelf. Immers, Pieter Zeeman moet voldoende leerlingen aan zich weten te binden. Maar ook voor het bedrijfsleven dat een tekort aan technisch personeel voorziet. ,,En we hopen ook dat de bedrijven nog eens goed willen rond kijken of ze nog gereedschap of machines hebben, die wij kunnen gebruiken. We houden ons aanbevolen.” Dus worden oude ruimtes omgetoverd tot een techniekplein. Muren worden gesloopt en alles krijgt een opknapbeurt. De kosten? Zo’n tweehonderdduizend euro, een bedrag dat de school speciaal voor techniek opzij gezet heeft. Als het nieuwe schooljaar van start gaat, moet het klaar zijn. ,,Vandaar dat er in de zomermaanden wordt doorgewerkt.” Maar als die klus (en nog wat onderhoud in het gebouw zelf) geklaard is, begint de Campus Cultura. Deze week is een aannemer uitgekozen en heeft de gemeente ook de vergunning verleend. Het schoolplein voor gebouw Zuid en de hal worden ingenomen door de bouwers. Daar moet in juni volgend jaar de Campus Cultura afgeleverd worden: een verzamelplaats van bibliotheek, jeugdtheater en muziekschool. De Campus Cultura is een samenwerking tussen Pieter Zeeman en de gemeente die naarstig op zoek was naar eigentijdse ruimte voor de nieuwkomers. Daarmee is een gemeentelijke bijdrage van 4,2 miljoen euro gemoeid. ,,Natuurlijk zal er overlast zijn. We gaan het binnenplein aanpassen en ook de aanrijroutes van de leerlingen wordt aangepast.” Zo wordt het ‘fietsenhok’ verplaatst. ,,We zorgen dat met Campus Cultura de bezoekers gescheiden worden van de leerlingen. Dat blijft dus zo.” (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: WereldRegio  05-07-2012

Auto aan Zierikzeese Scheldestraat gestolen

Een auto, die aan de Scheldestraat in Zierikzee geparkeerd stond, is donderdagavond gestolen. Het gebeurde tussen 21.00 en 22.40 uur. Het gaat om een Seat, type Leon FR met het kenteken 04-ZR-XT. (foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

bron: WereldRegio  05-07-2012

Met diploma op zak op weg naar nieuw schooljaar en nieuwe studie

Vorige week kregen ze hun diploma; feest natuurlijk! Vier eindexamenleerlingen vertellen iets over de weg naar hun diploma en wat ze hierna gaan doen. Sanne Karper (havo) twijfelde soms, maar uiteindelijk verliep de examenperiode prima. “Ik heb er ook veel voor gedaan”, bekent ze. In het nieuwe schooljaar gaat Sanne rechten studeren aan InHolland in Rotterdam. “Bij de Kinderbescherming werken lijkt me wel wat, later. Ik zal volgend jaar de band met de verschillende leraren het meest missen, denk ik. Die moet je toch weer helemaal opnieuw opbouwen. Mijn gekste herinnering? Dat Cor van ’t Veer ineens voor mijn voordeur stond; ik was aan het ontbijten in mijn ochtendjas, maar ik bleek een toets te hebben…” Voor Joris Spitholt (vwo) waren de laatste dagen extra spannend, omdat hij in de herkansing drie examens moest maken. Tijdens de ‘gewone examens’ overleed zijn moeder namelijk onverwacht. “Ik wist dat mijn moeder zielsgraag wilde dat ik mijn vwo-diploma zou halen. Die drie examens maakte ik uiteindelijk met een glimlach, omdat ik wist dat mijn moeder meekeek.” Joris gaat volgend jaar bedrijfskunde studeren aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. “Het lijkt me wel wat om het bedrijfsleven in te gaan als leidinggevende.” Joris hecht veel waarde aan alle reizen die hij met school maakte. “Zo ontstaat er een hechte groep en ontdek je nieuwe eigenschappen van mensen.”  Davey van den Hummel (havo) zakte vorig jaar, maar haalde dit jaar toch écht zijn diploma. “Op het einde ben ik nu extra hard mijn best gaan doen en heb ik zelfs belangrijke voetbalwedstrijden met het eerste afgezegd. Jammer dat ik toen alsnog een onvoldoende haalde voor dat examen! Dit extra jaar heeft zin gehad. Anders had ik een slechte start gemaakt op het hbo; ik ga Sport, Marketing en Management studeren aan de Hogeschool van Rotterdam. Ik wil graag andere mensen helpen ergens goed in te worden.” Terugkijkend deed Davey vooral de dingen hij leuk vond extra goed. “Mijn profielwerkstuk bijvoorbeeld; daar heb ik heel veel tijd ingestopt.”  Voor Hilde Doeleman (havo) had de weg naar haar diploma wel wat hobbels. “Op 22 oktober werd ik aangereden door een brommer. Mijn arm was er slecht aan toe en ik had veel pijn. Ik dacht gelijk aan de toetsweek die eraan kwam.” Uiteindelijk stond Hilde een lange tijd van revalideren te wachten. Na een maand probeerde ze voorzichtig weer naar school te gaan. “Je leert jezelf wel kennen in zo’n periode, maar ook de mensen om je heen.” Hierna gaat Hilde pedagogiek studeren in Tilburg. “Ik wil graag met kinderen werken; dat gaat me goed af, merkte ik.” Boven: vlnr. Joris Spitholt, Davey van den Hummel, Hilde Doeleman en Sanne Karper. (foto: Marieke Mandemaker) bron: Ons Eiland  05-07-2012

Actuele rating levert acht enkelspelklassen op DTT op

De bij het Dikke Toren-toernooi voor het eerst gebruikte actuele rating heeft het tennisevenement op het Zierikzeese Grevelingenpark acht enkelspelcategorieën opgeleverd. De 29e editie van het Dikke Toren-toernooi begint zaterdag 7 juli en ‘finisht’ zondag 15 juli. Samen met het Arkema Open bij TC Souburg is LTC Zierikzee de eerste in Zeeland waar dit zomerseizoen de enkelspelklassen worden ingedeeld volgens de actuele rating. In Brabant en Zuid-Holland gebeurt het al enkele jaren en er zijn in die provincies zelfs al toernooien waar wordt gedubbeld volgens de huidige ranking van tennissers. Spelen volgens dat systeem bevalt verreweg de meerderheid, zo leren de ervaringen. Op het Dikke Toren-toernooi enkelen de mannen in een A-, B-, C- D- en E-klasse. De hoogste categorie (A) telt drie namen, de klassen eronder zijn goed bezet te noemen. De B- en C-categorie tellen beiden dertien inschrijvingen. De B-klasse, waarin spelers tussen de 4,4 en 5,4 vertoeven, wordt aangevoerd door Zierikzeeënaar Gerrit van Splunder. Clubgenoot René Schimmelpennink staat als tweede genoteerd. Laatstgenoemde heeft samen met Nieuwerkerker Peter van der Cingel in het dubbelspel bij de 5-mannen dezelfde ‘status’. De lijst van vijftien koppels wordt aangevoerd door de broers Thijs en Merijn de Vos. De voormalige ploeggenoten in het eerste handbalteam van Delta Sport zijn twee van de in totaal 244 spelers die de komende week aan het Dikke Toren-toernooi deelnemen. Hiermee blijft het aantal deelnemers wat achter bij 2011. De vakantie is grootste oorzaak van de daling.

bron: WereldRegio  05-07-2012

Vertroebelde start Toeristendagen Zierikzee

Dinsdag 10 juli a.s. starten ze weer: de Toeristendagen van Zierikzee. Zes weken lang, iedere dinsdag. Maar met wat minder ‘jolijt’ dan voorgaande jaren, want geld is er niet of nauwelijks, zo laat organisatiebureau Star Promotion bij monde van Martin Heydeman weten. ,,De winkeliersvereniging betaalt niks mee.” Met de winkeliersvereniging bedoelt hij ZZ Neptunus. Die heeft de toeristendagen gegund aan het bedrijf uit Bleijswijk. ,,We maken er wat moois van hoor. We hebben onze naam eraan verbonden. Maar ze zeggen ‘nee’ op alles wat geld kost”, aldus Heydeman. Met wat geld van de ondernemers had er bijvoorbeeld gezellige muziek in de stad geweest. Nu blijven het vooral kramen met koopwaar. ,,We laten standwerkers wel gratis komen omdat het publiek dat leuk vindt.” De relatie tussen het bureau en ZZ Neptunus is onder een verkeerd gesternte ontstaan, lijkt het. Zo is er ook discussie geweest over de kinderrommelmarkt. Die staat normaal bij de Nieuwe Kerk maar die wordt momenteel gerestaureerd. ,,Maar suggesties blijven uit. We willen nu naar het Havenpark. De kinderen mogen er gratis staan wat ons betreft.” ,,Maar we willen wel voorkomen, dat wij voor extra schoonmaakkosten komen te staan. We doen al genoeg voor de markt zoals het plaatsen van driehoeksborden bijvoorbeeld. We hopen dus dat de kinderen zelf de rommel opruimen”, vertelt Heydeman. Nee, hij is niet te spreken over de rol van ZZ Neptunus. Petra Heinzelmann van ZZ Neptunus: ,,Dit is het laatste jaar dat er zaken gedaan wordt met deze club”. Volgens haar heeft ze zelf veel moeten regelen. ,,Ze komen geen afspraken na. Jammer dat ze niet verder komen dan standaardwerk. Dat is jammer.” De eerste Toeristendag is dinsdag 10 juli. Heinzelmann heeft Star Promotions binnengehaald, nadat andere ondernemers te kennen hadden gegeven zelf niets te willen organiseren. ZZ Neptunus heeft overigens voor de traditionele Havendag in augustus ook nog maar de helft van de jaarlijkse bijdrage toegezegd.

bron: WereldRegio  04-07-2012

WereldRegio doet mee aan Comic Sans-dag 3FM

Door op de voorpagina aanstaande vrijdag het lettertype Comic Sans te gebruiken, doet WereldRegio actief mee aan de Comic Sans-dag van radio 3FM. Het lettertype werd in de beginjaren van het internet vrijwel door iedereen gebruikt. Op internet, voor werkstukken op school, sollicitatiebrieven en nog veel meer. De grafici namen hierdoor afstand van deze letter, die door de professionals zelfs verafschuwd werd. Het radio-duo Coen en Sanders van 3FM zijn in 2006 gestart met een Comic Sans-dag om de letter in ere te herstellen. Lastig op een radio, maar wel met de nodige aandacht. WereldRegio heeft besloten aan te sluiten en daarom zal de voorpagina een afwijkend beeld hebben vrijdag. Voor wie er erg in heeft natuurlijk. Het radiostation 3FM heeft inmiddels melding gemaakt van de actie van de lokale krant. Bijgaand de afbeelding van 2011. Inmiddels is de actiedag van 2012 aanstaande.

bron: WereldRegio  03-07-2012

Kerkhove loot pittige Namigata op Challenger Zeeland

Lesley Kerkhove had zich een betere loting gewenst voor de eerste ronde van Challenger Zeeland. Op het internationale tennisevenement in Middelburg speelt de beste Zeeuwse tennisster van dit moment en verliezende finaliste van 2011 in de eerste ronde tegen Junri Namigata. De Japanse is als derde geplaatst op het 25.000 dollartoernooi en staat momenteel 191e op de wereldranglijst. Kerkhove, die zondagmiddag de loting voor het vrouwenschema in Middelburg verrichtte, staat 340e op die lijst. Namigata won in het verleden al vier toernooien van 25.000 dollar of meer. (foto: Ruben Oreel)  

bron: WereldRegio  03-07-2012