Nieuwe wintereditie Anywave

Poppodium Brogum in Zierikzee organiseert zaterdag 9 december weer een Anywave Wintereditie in haar onderkomen aan de Julianastraat.

Vanaf 14.30 uur klimt een groot aantal bands op het podium. Voor de liefhebbers een overzicht van de gecontracteerde bands.

El Vulgar
Wanneer je deze band op het podium ziet deze winter, kijk dan niet op van een vreemd gevoel van déjà-vu. Dit zijn namelijk de jongens van SUNRA, die voortaan onder de naam El Vulgar verder gaan. Eigenlijk past de naam ook wel beter bij het vaak wilde, ietwat vulgaire optreden van deze vier jongens. De muziek is op zijn zachtst gezegd vol met variatie, geïnspireerd door bands als The Rolling Stones en Oasis, maar ook Radiohead, Spoon en Portishead.

Rebound Rock
De Schouwse band Rebound Rock is een energieke coverband die moeiteloos de zaal op z’n kop weet te krijgen. Hoe kan het ook anders met iemand als Ronnie Snipperdag aan het front? Voor de kenners behoeft dit geen verdere uitleg. Rebound kreeg na een aantal succesvolle optredens al het predicaat ‘Het best bewaarde geheim van Schouwen-Duiveland’, en speelt classic rock uit de jaren zeventig en tachtig, met af en toe een uitstapje naar de sixties en nineties.

Smelly Kitchen
Het recept waar soul en funkband Smelly Kitchen onder opereert is de laatste tijd flink uitgebreid met nu maar liefst tien ingrediënten, waaronder percussie en en een snaarstrakke 5-piece blazerssectie. Smelly Kitchen combineert de diep-rauwe hammondsound met hyper-energieke grooves en gitzwarte zang.
MXRCXL
“Who the fuck is MXRCXL and why should we care?” Staat er op de website van MXRCXL, wat je overigens uitspreekt als ‘Marcel’, de voornaam van het creatieve brein achter deze Alternative Metal Act uit Rotterdam. De sound varieert van snoeiharde metal riffs naar meer alternatieve rock met grunge invloeden en is beïnvloed door bands als Dinosaur Jr., Jane’s Addiction en Faith No More. ( zie foto)

Fam. Jansen

Deze ‘prettig gestoorde familie’ verzorgt een onmiskenbaar opzwepende drum jam sessie met iedere keer weer wilde, verrassende climaxen, dat is ook meteen wat het altijd unieke optreden kenmerkt. De samenstelling van de familie verschilt nogal eens per optreden, maar de twee knotsgekke drummers zijn ondertussen wel een gegeven.

BUG
BUG staat voor ‘Band Uit Gilze’, en bestaat uit maar liefst tien ervaren muzikanten. Het pittige repertoire bestaat uit covers uit de periode tussen de 70-er jaren en heden, waaronder nummers van De Dijk, Van Morrison, The Scene, Kid Creole, U2, Amy Winehouse, Stevie Wonder en The Blues Brothers.

Charades
Charades valt onder de noemer post-punk alternative rock, en beschrijft zichzelf als “Brand New uitgevoerd door je favoriete 90’s band met een snaredrum geleend van Deftones.” De rockband bestaat uit zanger/gitarist Gerben Kieviet, bassist Frank Mastenbroek en drummer Rick Kouwenberg, en zag in oktober 2015 het daglicht. In november van datzelfde jaar wisten ze al de eerste voorronde van Spectra binnen te slepen. Sindsdien heeft Charades een aantal mooie optredens achter de rug, waar ze nu dan ook eindelijk de Anywave wintereditie aan mogen toevoegen. (bron: WereldRgeio / foto: WereldRegio)

 
7 december 2017
zierikzee
nieuws 2017 december, WereldRegio, Anywave, Brogum, winter