Nieuwe nummer Stad en Lande

Het oktobernummer van het tijdschrift Stad & Lande van de gelijknamige vereniging pakt uit met een full color omslag en een artikel over de geschiedenis van het poëziealbum (poesiealbum).

Oktober is de Maand van de geschiedenis en die staat in het teken van ‘geluk’ en dat is wat mensen elkaar via zo’n album toewensen. Een heel ander thema is onderwerp van een artikel over het boek dat Jop Steenhof de Jong heeft geschreven met als titel ‘Collaboratie op Schpuwen-Duiveland in de Tweede Wereldoorlog’. Waterschapsingenieur Arnold Ilcken en de directeur van het Arbeidsbureau in de oorlogsjaren, Reinier de Waal spanden de kroon. Maar de meeste mensen ‘met een dossier’, zo’n 700, omschrijft Steenhof de Jong als stakkers.

De zusters fransiscanessen van het Cornelia Liefdehuis krijgen volop aandacht, vanaf het moment dat ze eind negentiende eeuw naar Zierikzee kwamen tot het moment dat de laatste zuster afscheid nam.Een artikel waarin Stad & Lande de aanleg van een zonnepark in de polder van Dreischor is al voor de verschijning van het tijdschrift achterhaald: de gemeenteraad heeft het plan naar de prullenbak verwezen, waar het volgens de vereniging ook thuishoort. (bron: WereldRegio)

2 oktober 2017
zierikzee
nieuws 2017 oktober, WereldRegio, Arnold Ilcken, Cornelia Liefdehuis, Jop Steenhof de Jong, op Steenhof de Jong, Vereniging Stad en Lande, Zierikzee