OPNAMES MICHIEL DE RUIJTER

Op 20 mei 2014  zijn de opnames van MICHIEL DE RUYTER (Vlissingen 1607- Amsterdam 1676) gestart in het Zeeuwse dorp Veere. 

 

MICHIEL DERUYTER is de epische verfilming over het leven van de grootste zeeheld die Nederland ooit gekend heeft. Een film over een charismatische, intelligente, bescheiden en opvliegende man die als bevelhebber van de Nederlandse vloot spectaculaire zeeslagen uitvecht tegen de Engelsen. In een verdeeld land, waarin Oranjeaanhangers en republikeinen met intriges en samenzweringen strijden om de macht. Klem tussen deze twee stromingen weigert Michiel de Ruyter partij te kiezen. Zijn plichtsbesef bezorgt hem internationale roem, maar brengt hem tevens met zichzelf in conflict, omdat hij door zijn afwezigheid zijn dierbare vrouw Anne en zijn kinderen tekort doet.

 

De opnames van deze historische actiefilm vinden in mei en een deel van juni plaats in Zeeland. Hierna wordt er gedraaid in Bergen op Zoom, Den Haag, Amsterdam, op Texel, de Noordzee, het Markermeer, de Waddenzee en in België.

 

LET OP:  Er zijn een paar wijzigingen in het opnameschema van Michiel de Ruyter hieronder genoemd. De belangrijkste daarvan is dat de filmopnames op dinsdag 27 mei op het Havenplein en onder De Beuze verzet zijn naar donderdag 29 mei op Hemelvaart. Omdat Hemelvaart een zondag is, is met de organisatie afgesproken dat het filmen op het Havenplein vanaf 13.30 uur start zodat er geen problemen zijn met de Zondagswet. Wel staan er vanaf dinsdagavond diverse opnamewagens op het Havenplein. (wijziging 27/6) 

 

Wegafsluitingen door opnames Michiel de Ruijter film in Zierikzee

De opnames in Zierikzee van deze unieke film over Michiel de Ruijter zullen plaatsvinden van 25 mei tot en met 7 juni 2014. Voor deze grootschalige filmproductie treft de gemeente enkele verkeersmaatregelen. Hieronder kunt u lezen welke:

 

Oude Haven autovrij

Van 26 mei tot en met 7 juni kunt u niet parkeren langs de Oude Haven, tenzij dit ter plaatse anders is aangegeven. Op 4 juni staat langs de Oude Haven zoals gebruikelijk de Paardenmarkt.

 

Vergunninghouders Oude Haven parkeren op Mosselboomgaard

Bent u vergunninghouder en parkeert u normaalgesproken langs de Oude Haven, dan kunt u van 25 mei tot en met 7 juni, gratis parkeren op het parkeerterrein Mosselboomgaard. Vergeet u niet uw ontheffing achter de voorruit te leggen.

 

Centrum voor alle verkeer gesloten

Voor een filmopname bij ‘De Beuze’, is het Havenpleinop 27 mei van 09.00 tot 20.00 uur afgesloten voor verkeer.

Vanwege buitenopnames zal de Oude Havenvoor verkeer zijn afgesloten op de volgende dagen:

–        28 en 29 mei van 10.30 uur tot 21.30 uur

–        30 mei van 15.00 uur tot 02.00 uur

–        31 mei van 18.30 uur tot 05.30 uur.

Gedurende enkele momenten voor filmopnames bij het Burgerweeshuis is de Poststraatter hoogte van het Burgerweeshuis op 29 mei van 09.00 uur tot 20.00 uur afgesloten. 

De Wandelingter hoogte van de Noordhavenpoort: 7 juni van 08.00 uur tot 19.00 uur.

 

Voor hulpdiensten en diensten zoals de thuiszorg, blijft het centrum uiteraard wel bereikbaar. Hiervoor kunt u bij de verkeersregelaars terecht. Te voet kunt u te allen tijde bij uw woning komen, mogelijk moet u soms eventjes wachten in verband met de filmopnamen. Wij vragen u om eventuele aanwijzingen van de verkeersregelaars op te volgen. 

 

Afsluiting Poststraat en De Wandeling

Op 29 mei is de Poststraat autovrij ter hoogte van het Burgerweeshuis. U kunt hier dus niet parkeren. Daarnaast is de Poststraat die dag gedurende enkele korte momenten voor het verkeer gesloten. Op 7 juni is ook een deel van het pad ‘De Wandeling’ ter hoogte van de ingang vanaf de Noordhavenpoort afgesloten. Houdt u hier rekening mee.

 

Nachtopnames en ‘aankleden’ van het centrum

Op 30 en 31 mei vinden er ook nachtopnames met figuranten plaats. Dit kan tot enige geluidsoverlast leiden, maar in principe zal dit niet na 01.00 uur zijn. Voor deze film worden delen van het centrum van Zierikzee, vooral de Oude Haven, ‘aangekleed’ in 17eeeuwse stijl. Hiervoor worden straatmeubilair, verkeersborden en lantaarnpalen verwijderd en worden diverse rekwisieten geplaatst. Rond de Oude Haven nabij het poortencomplex, wordt strooisel en snoeihout op de straat aangebracht. Uiteraard wordt na de opnames alles weer teruggeplaatst en schoongemaakt.

 

Bevoorrading van winkels

Voor de bevoorrading van winkels, verzoeken wij u de bevoorrading uit te laten voeren voordat de afsluitingen starten. Als bevoorrading tijdens de afsluiting toch nodig is, kunnen voertuigen die langer zijn dan 8 meter via de Oude Haven rijden. Kleinere voertuigen moeten via de Appelmarkt of Mol rijden.

Wij vragen hiervoor uw begrip. Er zullen verkeersregelaars aanwezig zijn om instructies te geven. Voor hulpdiensten blijft het centrum uiteraard bereikbaar. Hiervoor kunt u bij de verkeersregelaars terecht. 

 

Parkeren bezoekers

Het parkeerterrein aan ’s Heer Lauwendorp is voor parkeren afgesloten van 27 tot en met 31 mei en van 5 juni tot en met 7 juni. Wilt u Zierikzee in deze periode bezoeken, parkeert u dan uw auto bij voorkeur aan de westzijde van  de stad op de parkeerterreinen Hatfieldpark, Scheldestraat en Hoofdpoortstraat. Deze terreinen worden altijd aangegeven op blauwe verwijsborden als u richting het centrum van Zierikzee rijdt. Op 30 en 31 mei is er ook gratis parkeergelegenheid bij de fam. Kloet aan het Eerste Weegje. Voor parkeermogelijkheden bekijk onze parkeerpagina.


 

Meer informatie over de film en vragen?

Zierikzee zal prominent in deze filmproductie naar voren komen. Wilt u meer achtergrondinformatie over de film, dan kunt u terecht op de website www.michielderuyterdefilm.nl. Informatie over de verkeers-maatregelen vindt u ook op onze website www.schouwen-duiveland.nl. Voor dringende zaken of leveringen kunt u tijdens de filmdagen contact opnemen met de organisatie, contactpersoon Ab van Overbeeke op 06-23788310. Voor verdere vragen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met Marcel van den Berge, afdeling Werken, Wonen en Leven op (0111) 45 22 39. Buiten kantoortijden kunt u bellen naar de Servicelijn op (0111) 45 21 11.