Ladies Circle zet schouders onder filmtheater Zierikzee

Serviceclub Ladies Circle Schouwen-Duiveland gaat een bijdrage leveren aan de aanpassingen van de foyer en de entree bij Filmtheater fiZi in Zierikzee. De opbrengst van de filmavond met vertoning van de film ‘Gek van geluk’ op donderdagavond 8  februari komt ten goede aan dit goede doel.
De kosten van de aanpassingen worden begroot op vijftigduizend euro. ,,We hebben zelf een spaarpotje, maar zijn voor het grootste deel afhankelijk van fondsen van derden. Daarom zijn we enorm blij met dit initiatief van de Ladies Circle. Zij zullen hiermee op 8 februari de aftrap geven van onze wervingscampagne’’, laat voorzitter Remko Delfgaauw van fiZi weten.
De Ladies Circle organiseert vaker een filmavond ten behoeve van een goed doel op Schouwen-Duiveland of voor een organisatie waar iemand vanuit deze regio nauw bij betrokken is. ,,Het leek ons leuk dit keer fiZi zelf eens als doel van de avond te kiezen en voor een bijdrage aan de verbeteringen via de kaartverkoop geld in te zamelen’’, zegt Ingeborg Geluk van de Ladies Circle.  ,,Met de restyling van foyer en entree willen wij onze gasten een nog completere film- en theaterbeleving geven, evenals een warmere sfeer in foyer en entree en een verbetering van de akoestiek van de foyer’’, motiveert Delfgaauw het besluit tot de verbouwing. Hij benadrukt dat het plafond met zijn karakteristieke Amy-spanten onaangeroerd zal blijven.
De filmkeuze voor deze avond komt van de Ladies Circle zelf. De film ‘Gek van Geluk’ van regisseur Johan Nijenhuis staat niet op de reguliere programmering van fiZi zelf. Het speciale  programma op donderdag 8 februari biedt dan ook de enige kans om deze film in het filmtheater in Zierikzee te zien. De kaartjes worden voor vijftien euro per stuk verkocht. Het verhaal gaat over single moeder Lena (Plien van Bennekom). Zij schrijft liefdesliedjes, maar door een gebrek aan romantiek komt er weinig meer uit haar pen. Dan verzint de zangeres  en haar beste vriendin Valerie (Carly Wijs) een oplossing: ze huurt een werkloze acteur in om Lena’s hoofd op hol te brengen. Het plan lijkt aanvankelijk te slagen, maar dreigt vervolgens aan eigen succes ten onder te gaan.
De filmavond begint  om 20. 00 uur. De bezoekers krijgen bij binnenkomst een glas bubbels aangeboden.  Voorafgaand aan de vertoning is er een korte presentatie van de verbouwingsplannen. Aanmeldingen voor deze specifieke filmavond gaan via een mail naar: gekvangeluk@gmail.com  Bij veel aanmeldingen is het mogelijk dat er  een tweede vertoning wordt ingepland. (bron: WereldRegio / foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl)

19 januari 2018
zierikzee
nieuws 2018 januari, WereldRegio, Fizi, Ladies Circle Schouwen-Duiveland, Remko Delfgaauw