‘Graanbeurs’: spannende partijen en mooie gelijkmakende beurten

De eerste poulewedstrijden van de tweede ronde het Graanbeurs-toernooi leverden spannende partijen en mooie gelijkmakende beurten op.

Met Raymond Eckel, Leo Koopman, Sylvia Eckel en Ronald van Geyt als spelers die zich voor de derde ronde plaatsten. Op een tafel met Kees Vreeke, Raymond Eckel en Peter Goedegebuure won Koopman verrassend al zijn wedstrijden. Zijn eerste partij tegen Kees Vreeke won hij weliswaar nipt met een carambole verschil maar de punten waren binnen. Goedegebuure wist een punt in de poule te halen. De manier waarop hij dit punt haalde, zal bij Vreeke nog wel lang in zijn herinnering blijven hangen. Vreeke maakte de partij uit en Goedegebuure moest er nog vier. Vanaf acquit maakte hij deze vier punten waarvan de laatste, een moeilijke losband, er bovenop zat.
De laatste partij tussen Eckel en Vreeke moest de beslissing brengen wie er tweede zou gaan worden. Vreeke liep ruim uit tegen Eckel maar deze vocht zich halverwege terug met een serie van vijf en kwam punt voor punt dichterbij. Uiteindelijk maakte Raymond de partij uit en had Vreeke de nabeurt voor een gelijkspel. Vreeke maakte gelijk maar wederom een punt was uiteindelijk niet genoeg voor de tweede plaats. Ondanks 53 van de 54 te maken caramboles gemaakt lag Vreeke eruit en waren de druiven toch wel zuur voor hem. Eckel ging dus met drie punten als tweede in de poule mee met Koopman.
In een groep met Ron Speijer, Van Geyt en Sylvia Eckel kon Jaap Verboom geen potten kon breken. Van Geyt, toch wel een kanshebber voor de titel, won vrij eenvoudig al zijn partijen. De strijd om de tweede plaats ging tussen Eckel en Speijer. Laatstgenoemde wist van tevoren dat hij wel moest winnen omdat een gelijkspel hem niet verder zou helpen. Na een draak van een wedstrijd tegen Verboom had hij weliswaar na vijftig beurten met 13-6 van Verboom gewonnen maar op percentage zou hij het nooit meer winnen. De wedstrijd was een zeer gelijkopgaand met mooie punten maar uiteindelijk was het Eckel die haar achttiende carambole maakte. De nabeurt voor Speijer had nog een punt op kunnen leveren maar hij miste de acquitstoot en verloor met 18-17. (bron: WereldRegio / foto: Interpicture)

25 januari 2018
zierikzee
nieuws 2018 januari, WereldRegio, biljart, Graanbeurstoernooi, Jaap Verboom, Kees Vreeke, Leo Koopman, Peter Goedegebuure, Raymond Eckel, Ron Speijer, Ronald van Geyt, Sylvia Eckel