Pas de Deux (toneel)

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 16/02/2019
20:00

Locatie
theater 'de Verdieping'

Categorieën


Tien jaar geleden overleed de grote Vlaamse schrijver en alleskunner Hugo Claus. In 1973 schreef hij “Pas de deux”, een tragikomedie die zich afspeelt achter de coulissen van het toneel.

Het verhaal: we zijn als publiek aanwezig in het repetitielokaal van een schouwburg. Een bekende acteur en een jonge populaire actrice, die vroeger samen een liefdesrelatie hadden, moeten een zeer romantische scène repeteren uit een bekend toneelstuk. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Ondanks de aanwezigheid van een derde persoon, de technicus, loopt de repetitie danig uit de hand; steeds weer komen bij de spelers de oude gevoelens, verlangens en frustraties naar boven en vermengen zich met de teksten van het toneelspel. Steeds verder ook vervagen de grenzen tussen spel en werkelijkheid.

Zo ontstaat een verwarrend en spannend toneelspel; komisch en soms choquerend. Een maskerade zonder maskers. Ook geeft het stuk, dat in 1997 werd herschreven en geactualiseerd, een grappige, verhelderende inkijk hoe het eraan toeging  bij het Nederlands toneel in die periode.

Hugo Claus, die zelf enorm gefascineerd was door de wereld van het theater schreef de eerste versie van Pas de deux in de zeventiger jaren en het stuk weerspiegelt dan ook de maatschappelijke moraal van die tijd, bepaald door de opkomst van de anticonceptiepil en de vrije liefde.  Daarbij geeft het volgens zeggen ook inzicht in de gemoedstoestand van de auteur na het beëindigen van zijn intensieve relatie met een  gevierde Nederlandse actrice. Al met al een heerlijk avondje theater.

“Pas de deux”, onder regie van Cees Möhlmann, met spel van Mels Hoogenboom, Tamara van As en Justin Troost, gaat in première in het intieme theater De Verdieping, Jannewekken 19A, Zierikzee op vrijdag 15 februari om 20.00 uur.

Verdere speeldata zijn: zaterdag 16, vrijdag 22 om 20.00 uur en matinee op zondag 24 om 14.00 uur. Vrijdag 1, zaterdag 2 donderdag 7 en zaterdag 9 maart om 20.00 uur.

 

Kaarten:

https://theatergroepzierik.stager.nl/Theatergroep%20Zierik/tickets

 

Meer informatie:

www.theatergroepzierik.nl