Geschiedenis van de selfie (lezing)

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 12/10/2017
19:45 - 21:30

Locatie
bibliotheek

Categorieën


In het kader van de maand van de Geschiedenis is er op donderdagavond 12 oktober in de Bibliotheek van Zierikzee een bijzondere presentatie; de Geschiedenis van het Selfie van 2017-1217; zelfportretten door de eeuwen heen. Imelda van der Linden, docent kunstgeschiedenis, zal op een boeiende, aantrekkelijke wijze uitleg geven over deze tak van kunstgeschiedenis.

Selfies en geschiedenis, het lijkt een vreemde combinatie. Maar selfies zijn eigenlijk niets meer dan moderne, digitale zelfportretten. Door de eeuwen heen zijn er dan ook altijd ‘selfies’ gemaakt alleen niet met smartphones maar met fotocamera, schilderspenseel, etsnaald enz.

Waarom maken wij eigenlijk selfies? En waarom maakt de mens altijd al zelfportretten? Wat is de functie en het doel ervan? Tijdens de presentatie gaan we terug in de tijd en wordt er ingegaan op deze vragen. Uit verschillende periodes zullen voorbeelden worden gegeven; van niets verhullende zelfportretten uit de twintigste eeuw tot geheimzinnige, met symboliek overladen portretten uit vroegere eeuwen.

Laat je verrassen door dit bijzondere, boeiende genre in de schilderkunst!
Imelda van der Linden, docente kunstgeschiedenis zal er op een aansprekende manier (m.b.v. power point) over vertellen.
De presentatie is geschikt voor iedereen die belangstelling heeft voor het onderwerp.

 

 

Meer informatie en tickets: www.oosterschelde.biblio-shop.nl/lezing-over-de-geschiedenis-van-de-selfie#