Energiebesparing bij monumenten (informatiebijeenkomst)

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 06/02/2018
19:30

Locatie
Gemeentehuis

Categorieën


Op dinsdag 6 februari 2018 om 19.30 uur, wordt in het gemeentehuis een bijeenkomst gehouden voor eigenaren die in monumenten wonen. Tijdens deze bijeenkomst worden ze geïnformeerd op welke manier zij energiebesparende maatregelen kunnen nemen om hun monument te verduurzamen.

Op dit moment zijn huiseigenaren vaak bezig met het nemen van energiebesparende maatregelen om zo de kosten voor de energie in de hand te houden. De eigenaren van monumenten blijven hierop wat achter. Ze verwachten vaak dat, omdat zij in een monument wonen, de woning niet verduurzaamd kan en mag worden. Dit is echter een misverstand. Ook bij monumenten is het mogelijk om energiebesparende maatregelen te nemen. Hierdoor wordt niet alleen de energiekosten gedrukt, maar wordt het leefcomfort verhoogd en de verkoopbaarheid van het monument vergroot.

Tijdens de bijeenkomst van 6 februari, die georganiseerd wordt door het erfgoedplatform Schouwen-Duiveland en de gemeente, wordt aangegeven wat de mogelijkheden zijn. Om verder te stimuleren monumenten energiezuiniger te maken, wordt een project duurzame monumenten gestart. Geen enkel monument is het zelfde, en daardoor is niet iedere oplossing overal toepasbaar. Daarnaast is niet iedere oplossing een goede oplossing voor het verduurzamen van monumenten. Vandaar dat een goed deskundig energieadvies enorm gewenst is.

In het project duurzame monumenten Zeeland is hier een oplossing voor gezocht. Ook monumenteneigenaren uit Zierikzee krijgen de gelegenheid om deel te nemen aan het project en op die manier een gericht energieadvies van hun woning te ontvangen. Tijdens de bijeenkomst van 6 februari zullen dertien aanwezige eigenaren uitgeloot worden en op die manier een gratis energieadvies voor hun monument kunnen ontvangen. Maar ook de andere aanwezige krijgen te horen wat er allemaal georganiseerd wordt om meer monumenten duurzaam te krijgen. De avond begint op dinsdag 6 februari 2018 om 19.30 uur in de Burgerzaal.

Eigenaren zich kunnen aanmelden voor de bijeenkomst door het sturen van een e-mail met vermelding van de naam en het adres van het monument.  (bron: gemeente Schouwen-Duiveland / foto: WereldRegio)