Eerste punten voor MZC’11 tegen puntloos Klundert

De eerste punten van het seizoen 2017/2018 zijn binnen voor MZC’11. Op sportpark Den Hogen Blok won het Zierikzeese elftal met 3-2 van het nog steeds puntloze Klundert.

Net als twee weken geleden tegen Oostkapelle opende Sven Heijboer (foto) de score. Toen hadden zijn twee goals weinig waarde, zaterdag tegen de West-Brabanders was zijn doelpunt wel medebepalend voor de zege. Door de winst steeg MZC’11 in een keer van de twaalfde naar de achtste plaats in de tweede klasse E. De overwinning was terecht, maar MZC’11 maakte het zichzelf onnodig lastig door na de 3-2 van Klundert in het laatste halfuur niet meer kansen benutten die Heijboer en Masoud Osmanie kregen.
Waar MZC’11 van de ‘nul’ af is, staat dat cijfers na drie speeldagen nog steeds achter Bruse Boys. Tegen middenmotor Oude Maas kwam het evenmin tot scoren. Een klein lichtpuntje tijdens de offday van zijn ploeg was de rentree van Michel Maaskant na een ribblessure. ZSC’62 verloor ook al haar derde wedstrijd. In Scharendijke legde de ploeg van oefenmeester John Tahapary het met 1-5 af tegen De Fendert, die uiteindelijk wel van een terechte nederlaag sprak. ,,Door twee ongelukkige momenten werd het 1-3. In de tweede helft zijn niet echt meer gevaarlijk geweest.
Ook SKNWK heeft dit seizoen nog weinig in de melk te brokkelen. Wat heet, net als vorige week gingen de manschappen van trainer Perry Snoep (,,We hebben verloren door persoonlijke fouten en de individuele klasse van Veere”) met 7-2 onderuit. In deze klasse staan MZVC en Jong Ambon ook nog op de hatelijke nul. Poulegenoot FC De Westhoek knokte zich op karakter langs Nieuwland. Bij een stand van 1-1 kreeg Mark de Feiter halverwege de tweede helft rood. Hierna kwam Nieuwland op 2-1 en scoorde FC De Westhoek in de slotfase twee goals: 2-3. FC De Westhoek-coach Steven Seedo prees niet alleen het karakter van zijn ploeg, maar ook de kwaliteit. ,,De zege was terecht. We zijn durven en blijven voetballen. Nieuwland ging met een man meer niet aanvallender spelen. Het was een lange bal en hopen op….”
In de klasse van FC De Westhoek vergat WIK’57 zich volgens haar trainer Jos Wesdorp te belonen. ,,Na de 1-2 was het wachten op de 1-3. Daarna sloeg het helemaal om: achteruitlopen en niet meer omschakelen. Ik denk dat het wat onvolwassenheid  is.” (bron: WereldRegio / foto: Kees Bin)

UITSLAGEN
ZATERDAGVOETBAL
Eerste klasse B:
Oude Maas-Bruse Boys 3-0

Eerste klasse E:
MZC’11-Klundert 3-2 (1-0 Sven Heijboer, 2-0 Martijn van Grunsven, 3-1 Masoud Osmanie)

Derde klasse B:
Duiveland-Noad’67 4-2 (1-0 en 2-0 Chris Koremans, 3-2 Matthijs Wesdorp, 4-2-Robbert de Bruine) – verslag later op deze site
ZSC’62-De Fendert 1-5 (1-1 Nicky van der Velden)

Vierde klasse A:
Veere-SKNWK 7-2 (Machiel Schot, Jarno van Nieuwenhuize)
Nieuwland-FC De Westhoek 2-3 (0-1 Delano Westerink (strafschop), 2-2 Rick Lifino, 2-3 David van der Neut)
Hoedekenskerke-WIK’57 3-2 (1-1 Camiel Kleppe, 1-2 Harmen van de Bok)

ZONDAGVOETBAL
RESERVES
Vijfde klasse:
Westhoek-Goes 3 14-0
Ouwerkerk-Kwadendamme 2 3-4
sportclub Zierikzee-RCS 3 4-4

7 oktober 2017
zierikzee
nieuws 2017 oktober, WereldRegio, Den Hogen Blok, John Tahapary, Jos Wesdorp, Kees Bin, Mark de Feiter, Masoud Osmanie, Michel Maaskant, MZC'11, Perry Snoep, Steven Seedo, Sven Heijboer, voetbal, Zierikzee