DOSSIER: VOETBALKOOI

Voetbalkooi foto Zierikzee-Monumentenstad.nl

 

[/swifty_text]

 

[/swifty_text]

 

[/swifty_text]

Voetbalkooi 1.1

Visie Zierikzee-Monumentenstad

Voetbalkooi 1.2
Voetbalkooi 1.3
Voetbalkooi 1.4

 

 

 

 

 

 

 

[/swifty_text]

Bijlage A (Controle momenten)

Opmerking: Helaas staat in onderstaade tabel een schrijffout.

                      4e kolom is Basterstraat/Mosselboomgaard.

                      5e kolom is de Scheldestraat.

Voetbalkooi A.nieuw 1
Voetbalkooi A.nieuw 2
Voetbalkooi A.nieuw 3
Voetbalkooi A.nieuw 4
 

Bijlage B (Gesprek met jeugd)

Voetbalkooi bijlage B.1
Voetbalkooi bijlage B.2
Voetbalkooi bijlage B.3
 

Bijlage C (Camera’s voormalige openbare toiletten)

Voetbalkooi bijlage C
 
Speelplaats Basterstraat Mosselboomgaard 2016 foto Zierikzee-Monumentenstad.nl

Speelplaats Basterstraat / Mosselboomgaard waarover hierboven wordt gesproken.

 

MONITORING:

 

28-03-2017: De gemeente is begonnen met de ontmanteling van de voetbalkooi. Als eerste wordt daaruit de vloer verwijderd.

 

01-04-2017: Nog steeds hangt de hangjeugd rondom de speeltoestellen en bankjes.

 

04-04-2017: Speeltoestel, een wip-kip, staat in brand (22.27 uur)

 

15-05-2017: De gemeente start met de herinrichting van deze speellocatie. Banken, afvalbakken, speeltoestellen worden verwijderd alsmede funderingen. Vanaf dit moment is hier geen hangjeugd meer aangetroffen. De parkeerplaats aan de Scheldestraat nadert zijn voltooiing. Er is een toename van jeugd  met auto’s waarneembaar thv van de skatebaan en voetbalkooi in de latere uren. Er wordt dor jonge bestuurders af en toe nog flink gas gegeven op het het rechte stuk van ingang naar de voetbalkooi. Er blijft veel zwerfafval achter na vertrek en de nieuwe toileteenheid is flink vervuild aan de buitenzijde.  Politie wordt regelmatig daar gesignaleerd en spreek de jeugd ook aan.

 

02-06-2017: De werkzaamheden zijn afgerond. De oppervlakte is gelijk gemaakt en voorzien van een diagonaal voetpad.

Basterstraat speelplaats foto: Zierikzee-Monumentenstad.nl

08-06-2017: De parkeerplaats incl. voetbalkooi wordt op 16.00 uur officieel in gebruik genomen door wethouder Jacqueline van Burg.

 

08-06-2017: In de commissievergadering Samenleving en Bestuur antwoordt burgemeester Gerard Rabelink op vragen van D’66 dat de parkeerplaats met voetbalkooi en skatebaan voor 95 procent naar tevredenheid functioneert. De vijf procent ontevredenheid komt van een groep jongeren van 18 jaar en ouder. Volgens Rabelink: “Die staan ze daar met auto’s en vervuilen het parkeerterrein. We zullen daar moeten optreden. Er is een groepje dat blijft hangen. Er zijn gesprekken nodig en daarmee moeten we de komende maanden doorgaan.”

Robbert Lievense (LSD) zegt dat het allemaal wel meevalt met de overlast. “Je ziet aan de Scheldestraat een vermenging van jongerengroepen. We horen juist dat dit erg meevalt. De weg die het colllege nu volgt, is de juiste. Wij zijn heel tevreden met die 95 procent van de burgemeester.”

 

09-06-2017: Zierikzee-Monumentenstad.nl stuurt de gemeente Schouwen-Duiveland een e-mail waarin wij het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Schouwen-Duiveland vragen om op onze e-mail van 09-12-2016 te reageren. Wij hebben tot op heden geen reactie mogen ontvangen.

 

10-06-2017: In tweet-contact geeft SGP Schouwen-Duiveland aan dat ze het vreemd vindt dat Zierikzee-Monumentenstad nog steeds geen antwoord heeft ontvangen en stuurt Wethouder Cees van den Bos een e-mail met de vraag wat het beste is om te doen zodat er wel een reactie komt op de door Zierikzee-Monumentenstad geschreven brief.

In antwoord op deze e-mail bericht Van den Bos dat hij dit bij secretaris Marieke van den Heuvel wil neerleggen.

 

28-06-2017: In tweet-contact vraagt SGP Schouwen-Duiveland of er al een reactie is geweest vanuit de gemeente. Aangezien dit niet geval is geeft ze aan dit nog eens na te vragen.

 

06-07-2017: De PZC meldt in een artikel dat Leo Nouwen van Waste Bag Challenge Schouwen-Duiveland al geruime tijd veel overlast van zwerfafval  ervaart, afkomstig van met name oudere hangjongeren die het parkeerterrein als ontmoetingsplek gebruiken.

In een reactie hierop wordt door een woordvoerder van de gemeente gemeld dat Wethouder Jacqueline van Burg heeft toegezegd dat er extra afvalbakken worden geplaatst. Burgemeester Gerard Rabelink wil werk maken van het toezicht. Hij wil dat handhavers van de gemeente, politieagenten, en jongerenwerkers samen gaan werken om wat aan de overlast te doen. Op welke termijn dit gaat gebeuren is nog niet duidelijk, ‘maar het heeft onze aandacht’ is de boodschap. (foto: Leo Nouwen)

Zwerfafval voetbalkooi Scheldestraat foto Leo Nouwen

 

22-07-2017: De speelplaats met schommels, evenwichtsbalk, klimrekken, wipkip en bankjes is na verplaatsing van de voetbalkooi naar de parkeerplaats aan de Scheldestraat vanaf 5 mei 2017 zonder aankondiging ook verwijderd door de gemeente Schouwen-Duiveland.

Tot op heden is deze nog niet teruggeplaatst. Toch maar weer eens een berichtje hierover geplaatst op sociale media (twitter, facebook en instagram)

Speelplaats Basterstraat foto Zierikzee-Monumentenstad.nl

27-07-2017: Gemeente plaatst artikel op haar website: “Na verplaatsing van de voetbalkooi naar het parkeerterrein Scheldestraat wordt het vrijkomende terrein aan de Mosselboomgaard in Zierkzee in het najaar opnieuw ingericht. Er worden enkele speeltoestellen geplaatst en ook diverse lei- en fruitbomen geplant. Direct omwonenden hebben hun mening kunnen geven over de gewenste inrichting.” In de tekening is het ontwerp aangegeven.

artikel geplaatst: 09-12-2016

laatst aangepast: 27-07-2017

 

 

 

 

 

 

[/swifty_text]

[/swifty_text]

[/swifty_text]

[/swifty_text]

[/swifty_text]

[/swifty_text]

[/swifty_text]