Activiteiten Stadhuismuseum tijdens herfstvakantie

In de herfstvakantie, van 22 oktober tot en met 30 oktober, worden er vanwege het herfstachtige weer extra veel activiteiten binnen in het Stadhuismuseum Zierikzee georganiseerd. Zo is er speciaal voor kinderen de herfstworkshop ‘Fossielentocht’. Daarnaast komt er de theatervoorstelling ‘Het wezen van de Olifant – de olifant wil klimmen, maar blijft toch steeds weer vallen’, de interactieve presentatie ‘Handel in Zierikzee’, rondleidingen ‘de grens overschreden?’ door het Gravensteen en is er de nieuwe tentoonstelling ‘Aanwinsten 2012-2015’. Kies dus uit welke activiteit u aanspreekt! Na het succes in de zomermaanden wordt speciaal voor kinderen de herfstworkshop ‘Fossielentocht’ georganiseerd. Opnieuw neemt Hester Loeff kinderen mee om ze alles te leren over fossielen de prehistorische dieren die hier op het eiland hebben rondgelopen en leert u alles over de fossielen uit onze bodem. Blijvend bij dit thema is er voor alle leeftijden aan het einde van de herfstvakantie het toneelstuk ‘Het wezen van de Olifant – de olifant wil klimmen, maar blijft toch steeds weer vallen’, naar het verhaal van Toon Tellegen. Theatergroep Split speelt deze voorstelling. Na afloop van de theatervoorstelling neemt Hester Loeff u mee naar de vitrine van het Stadhuismuseum Zierikzee, waarin fossielen van de voorouders van de olifant te zien zijn en ze u alles over deze prehistorische dieren gaat vertellen. De derde activiteit staat in het kader van de Maand van de Geschiedenis en de Archievendag op het gemeentehuis van Schouwen-Duiveland. Tijdens de herfstvakantie opent er ook een nieuwe interactieve presentatie in het Archievenkabinet van het Stadhuismuseum Zierikzee: ‘Handel in Zierikzee’. U leert en ontdekt hier wat er komt kijken bij het oversteken van grenzen, zoals dit vroeger werd gedaan door Zierikzeese handelsschepen. Naast deze nieuwe presentatie zijn er ook extra veel rondleidingen naar het Gravensteen. Deze rondleidingen heten ‘de grens overschreden?’ en passen eveneens binnen het thema ‘Grenzen’ van de Maand van de Geschiedenis.

Tot slot is pas geopend, op 17 oktober 2016, de tentoonstelling ‘Aanwinsten 2012-2015’. Hierin zijn de meest uiteenlopende objecten te zien die recentelijk aan de collectie van het Stadhuismuseum Zierikzee zijn toegevoegd. (bron: Stadhuismuseum / foto: Stadhuismuseum)

19 oktober 2016
zierikzee
nieuws 2016 oktober, Archieven, fossielentocht, gemeentehuis, Gravensteen, Handel, Herfst, Hester Loeff, Het wezen van de Olifant, Maan van de Geschiedenis, rondleiding, Split, Stadhuismuseum, theater, Toon Telligen, Vakantie, voorstelling, workshop, Zierikzee